Igor Cavalera признава, че KORN са повлияли на SEPULTURA за "Roots"

10 окт 2016, 11:40 ч. 1036 / 8 7
пред./следв.

   Както знаете, братята Max и Igor Cavalera предприемат мащабно турне по повод 20-годишнината на класическия албум на SEPULTURA "Roots". В момента обиколката е в САЩ, на 15 ноември очакваме двамата музиканти да посетят и България.

   Преди няколко дни вокалистът на KORN Jonathan Davis разкри, че е мислел, че албумът на SEPULTURA "Roots" е "безочлива имитация" на музиката на неговата банда. Певецът е приел това и като голям комплимент, но и като нещо, с което трудно се е примирил. Davis е обвинявал и продуцента Ross Robinson, който е "взел звука на KORN и го е дал на SEPULTURA". Вокалистът е успял да превъзмогне "кражбата", тъй като бразилците са едно от основните вдъхновения на бейкърсфилдската петорка. Самият Davis гостува в творбата, както и Mike Patton от FAITH NO MORE.

   В интервю за американска радио станция Igor Cavalera отговаря така на въпроса имат ли влияние KORN върху "Roots":

Мисля, че те ни повлияха. Не само те, но и DEFTONES по онова време имаха специфичен звук, който беше много интересен за нас и това бе една от причините [продуцентът] Ross [Robinson] да бъде част от картината - понеже той можеше да улови този суров звук по онова време и това беше наистина яко. Тези банди, те ни повлияха по времето на "Roots", но мисля, че в албума има и още много освен това. Така че, мисля, че това е част от комбинация на различни елементи. Когато имаме някого като Carlinhos Brown, голям перкусионист от Бразилия, и дори някого като Mike Patton, има много повече неща в този запис.

 



Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


анти-терлик 10.10.2016 19:11:00 отговори + 3 2
Не съм почитател на Сепултура, не ги и отричам. Те са оставили своята следа в метъла, за което ги уважавам. Тъжно е, че една Истинска група минава от страната на врага, дори и за кратко, и записва ню-метълски албум, още повече вдъхновен от Царевицата. Може би това е причината да нямам техни дискове. Макар да не съм слушал албумите им, "Roots" го поставям в същата категория със "St. Anger". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 10.10.2016 19:13:37 + 1 1
закраткo* Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пустиняк 10.10.2016 14:27:47 отговори + 11 4
Не ми е ясно как ще правиш турне, на което ще представяш най-слабият си албум от своето творчество. Сори ама само едната носталгия да видя братята Кавалера заедно не е достатъчна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Андреас 10.10.2016 13:15:09 отговори + 5 6
За това Макс беше изритан като куче и до ден днешен страда! За това и няма да има реюниън - дебелака е много далече от Sepultura!

А това изказване доказва, че е в подкрепа на новия албум на Korn
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-елек 10.10.2016 12:16:37 отговори + 6 11
In your face елеци!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

АНТИК 10.10.2016 14:47:31 + 7 5
Глупав, ама Г-Л-У-П-А-В жалкар!!!!!!!!!!!!!!!
Кога ще се самоубиваш най-накрая?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 10.10.2016 19:00:44 + 4 2
Один ще го срази... рано или късно. Както и всички други емота, позорящи името на метъла! И тогава ще останат само праведните! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".