IRFAN ще изнесат концерт в София на 10 ноември

17 окт 2016, 13:48 ч. 854 / 6 2
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Мистично музикално пътешествие с IRFAN в клуб "Mixtape 5" на 10 ноември!

Традиция е за уърлд/фюжън магьосниците IRFAN да изнасят голям и красив концерт наесен в София. Тази година избраната датата е ключовата за България 10 ноември, а мястото – club "Mixtape 5". След изключително успешно турне из специализираните европейските фестивали за етно, уърлд, средновековна и готик музика (Wave Gotik Treffen - Германия, CastleFest - Холандия, Festival-Mediaval - Германия, Voice of Nomads - Русия) и редица самостоятелни концерти, IRFAN се завръщат в София за специален концерт преди края на годината.

Група IRFAN се ражда в София през 2001 г. Името им е добре познато за меломаните не само у нас, но и по света. Калейдоскопичната им музика съчетава хипнотични мелоди и ритми в специфичен електро-акустичен уърлд фюжън, повлиян от сакралните и фолклорни музикални традиции на Балканите, Анатолия, Близкия Изток, както и от музикалното и духовно наследство на Византия, Средновековна Европа и античния средиземноморски свят. Черпейки сила и вдъхновение от българските си корени, групата вплита духа и хармониите на традиционната музика на Евразия в атмосферични електронни звукови пейзажи и неравноделни ритми. В целостта си звукът им носи дълбочините на една своеобразна аудио-археология, която изследва изгубеното предисторическо универсално музикално наследство в пластовете на времето. Резултатът от тази комбинация е един уникален и оригинален уърлд фюжън, в който стилистиката на нео фолка и етериъл уейва, ориенталския мистицизъм, балканските мотиви и средновековната романтика разцъфтяват в един обаятелно красив кристален звук.

През 2015 станахме свидетели на издаването на третия албум на Irfan - The Eternal Return, който се появи цели 8 години след предшественика си Seraphim, докато междувременно групата предприе най-интензивния концертен период в историята си. Сега музикантите вече работят и по нова музика, а софийската публика ще може да се наслади на някои от най-новите, още неиздавани композиции на Irfan. Пътешествието продължава.

Медиите за Irfan:

The Eternal Return е приет възторжено от феновете на Irfan, а критиката в не едно издание го сочи за един от най-значимите записи на 2015:
"В The Eternal Return те очаква един час великолепна музика, побрал в себе си десет вълшебни песни, които пленяват слушателя с магически вокални мелодии и впечатляващ брой струнни, духови и перкусионни инструменти." (Gothic Paradise, САЩ)
"Пътуване от пустинята Сахара, до сибирските степи, през градините на Йерусалим и дори до мистичните светове на Хилдегард фон Бинген. Irfan събират Земята, Небето, Огънят и Водата в съвременна литургия, но с поклон към средновековните източни и европейски култури." (Equilibrium Music, Португалия)

18+
*Клубът не работи с резервации
**Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe


  Билетите за събитието са в продажба в мрежата на "Eventim" с цена от 8 лв. (поръчай онлайн).

 

още за:

Irfan


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


AVA 17.10.2016 19:03:53 отговори + 0 1
Една от най-разочароващите групи на живо за мен. Никаква енергия, никакво излъчване. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Знайко 18.10.2016 10:25:57 + 2 0
Супер са, но без Деница наистина няма заряд, не е същото Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".