Истински хамънд орган на концерта на SIENA ROOT в София

19 апр 2013, 18:41 ч. 1582 / 11 2
пред./следв.
Получихме следното съобщение:

   Аналоговият звук е изключително важен за музиката на ретро рокаджиите от Siena Root. Затова и в албумите им, освен лампови усилватели и винтидж китари, чуваме емблематичния за класическия рок Хамънд орган, както и индийски ситар. С помощ от приятелите ни от Силует, които ще открият концерта и с навременната подкрепа от Стефан Веселинов от Saltriver, на 21 април в клуб Mixtape 5 ще се насладим на концерт на Siena Root в пълния му блясък. На сцената на клуба ще видим една жива и свиреща в пулса на 60-те и 70-те години автентична хард рок блус банда с пълното й оборудване – нещо наистина рядко и почти недостъпно за публиката в България.

   Билети за пролетния концерт на Rawk’n’Roll се продават в мрежата на Eventim (Orange, Office 1, OMV, Germanos, Пикадили, Техномаркет, Технополис) на цена 20 лева. В деня на концерта билетите ще струват 25 лева.

   Хамънд органът е изобретен през 1934 година, като функцията му била да замества класическите духови органи в църквите, които не могат да си го позволят. В края на 60-те обаче, благодарение на изключителни музиканти като Джон Лорд, специфичната бленда в звученето на инструмента, навлиза широко в хард рока и блуса и става неизменна част от музиката на групи като Deep Purple, Emerson, Lake & Palmer, Yes, Uriah Heep и много други класически рок банди. Сега, на 21 април, ще можем да чуем на живо Хамънд орган, включен в инструментариума на великолепна рок група.
hammond


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 19.04.2013 21:52:22 отговори + 0 0
^
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.04.2013 20:01:22 отговори + 0 0
Aко се появи и истински Fender, то ще е вече ултра прецедент ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".