Издателство "Махалото" преиздаде биографията на Jim Morrison и THE DOORS

13 дек 2009, 15:59 ч. 642 / 3 1
пред./следв.
Издателство "Махалото" разпространи следното съобщение:

    "Махалото" отбелязва рождения ден на Jim Morrison, който на 8 декември щеше да навърши 66 години, като пуска второ издание на неговата биография "THE DOORS: От другата страна". Разпростирайки се на 488 страници, книгата за една от културните икони на ХХ век е дело на изтъкнатия рок биограф Jerry Hopkins и Danny Sugerman, който споделя голяма част от пътя на THE DOORS. Отнела 7 години събиране на информация – работа на двама души, чиято съпричастност и близост с Jim ги подготвят по уникален начин да преразкажат тази модерна трагедия, биографията е в основата на разтърсващия филм за THE DOORS на Oliver Stone, който ги обезсмърти и запозна следващите поколения с тяхната идеология и творчество.
    Приживе Morrison е сравняван с ангел, наричан дявол и почти всичко по средата. Днес животът му все още ни очарова и удивява, а неговата музика и стихове хвърлят мост над поколенията. Той прави онова, към което всички истински творци се стремят и – когато са наистина добри – постигат. Той ни събужда от летаргията на предначертаните ни пътища и рутинни животи, връща ни съзнанието и ни кара да мислим. Провиква се: "Отворете всички врати! Минете през която ви харесва!"
    Всичко това, плюс 70 фотографии, пълната дискография на THE DOORS, преводи на някои от най-известните песни на групата и текста на "L.A.Woman", собственоръчно написан от Jim, ни очаква в "THE DOORS: От другата страна".
"THE DOORS: От другата страна"
Автори: Джери Хопкинс, Дани Шугърман
Превод: Надежда Радулова
Консултант: Димитър Ковачев-Фънки
Меки корици, 488 стр.
Цена: 18 лв.


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


halitaan 13.12.2009 16:04:40 отговори + 0 0
страхотно ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".