Изминаха 10 години от първия концерт на MANOWAR в България

30 юни 2017, 00:44 ч. 8808 / 37 43
пред./следв.

   Между 2007-а и 2017-а се случиха много неща... През тази година за първи път от 11 лета насам не се проведе традиционният фестивал във вече бившата Морска рок столица на България - Каварна. Самите "Крале на метъла" анонсираха преди повече от година прощалното си турне "The Final Battle" и вече става все по-малко вероятно да ги видим за последно отново у нас. Разбира се, неведнъж сме ставали свидетели на прощални обиколки, които в последствие не се оказват такива. Но човек никога не може да бъде сигурен...

   Да се върнем назад към паметното първо от три гостувания на MANOWAR в родината ни. Концертният бум в Каварна, под егидата на "Кметъла" Цонко Цонев, беше в разгара си. Започналият през 2006 г., като еднодневен, фестивал "Kaliakra Rock Fest" ставаше тридневен. Между 28 и 30 юни в черноморското градче акостираха HEAVEN AND HELL (Ronnie James Dio, Tony Iommi, Geezer Butler и Vinny Appice), MOTORHEAD и MANOWAR. В този ред. И ако за първите две банди, колкото и легендарен статус да имаха, стадионът се пълнеше около половината, то "Кралете на метъла" го напълниха докрай. Дългоочакваният първи концерт на MANOWAR бе напът да се случи. И в Каварна се стичаха фенове от цяла България, Балканите, Европа и дори Южна Америка.

   Още през месец май същата година Joey DeMaio даде нарочна пресконференция в София, на която обеща награда CD на първите 5000, купили билет, както и посещение на "Magic Circle Festival" в Германия на двама зрители на разноски на групата. Басистът записа и едно от първите видеообръщения към българските фенове. "Кралете" надъхваха почитателите си по всички възможни начини, ако и да нямаше голяма нужда от това. Да си припомним и какви бяха цените на еднодневните билети в онези времена - 30 лв. до края на май, 40 лв. след това и 50 лв. на място в деня на събитието. В началото на феста пред входа на стадион "Калиакра" се появи огромен ТИР с щанд с мърчандайз на MANOWAR. Предлагаха се и специални официални тениски на групата с българското знаме на гърба и надпис "Kaliakra Rock Fest - Bulgaria, June 30 2007". Такива още могат да се видят по българските улици.

   MANOWAR не бяха пропуснали да се похвалят в Мрежата, че HEAVEN AND HELL и MOTORHEAD ще ги "подгряват". И индиректно се получи точно така. На 28 и 29 юни имаше по-малко хора, а на третия ден от фестивала Каварна се оказа толкова претъпкана, че не само в малкото заведения в града, но и в магазините за хранителни стоки провизиите на местните търговци буквално свършваха. Напълно заетата леглова база и в Каварна, и в околните селца и градове, не беше модна тема още от пролетта. Времето на 30 юни беше чудесно. Тълпи от зрители във видимо приповдигнато настроение се стичаха към стадион "Калиакра" още от ранния следобед. Местният колорит си даваше среща с гостуващи от цяла България и от чужбина фенове. Около спортното съоръжение буквално вреше и кипеше. Палатковият лагер в непосредствена близост също бе неотменна част от фестивалната атмосфера. Уличката пред стадиона бе осеяна с щандове с различни стоки. А който не е вървял към входа на съоръжението по алеята със сергии, предлагащи скара, бира, казанлъшки понички, напитки и др. лакомства, не познава каварненските фестивали. "Manowar и чюбапчита, най-накрая се намериха!", гласеше коментар по повода на виден интернет шегаджия, виртуален прадядо на днешните тролове. С в пъти по-остроумни изказвания. Но това е друга тема.



   За предгрупи в последния ден на феста бяха определени "подопечните" на Joey DeMaio HOLYHELL и "подопечните" на промоутъра "Joker Media" руснаци SIXTH SENSE. Вторите дадоха начало на събитието по светло. Стандартният им хеви метъл не впечатляваше особено, докато струнникът на бандата не направи музикален реверанс към родната публика - българският химн, изсвирен като китарно соло.

   Втори на сцената излязоха HOLYHELL, които по това време имаха издадено само едно EP. Те запълниха отреденото им време с авторски песни и няколко кавъра. За класиката "The Phantom of the Opera" се появи и вокалистът на хедлайнърите Eric Adams, който направи театрален дует с певицата на HOLYHELL Maria Breon. Бившият барабанист на MANOWAR Rhino напомни за годините си с "Кралете" с дръм-солото от "Triumph of Steel" - "Armor of the Gods". Кулминацията наближаваше...


   Към 23 ч. помпозно на сцената на "Kaliakra Rock Fest" се появиха Joey DeMaio, Eric Adams, Scott Columbus и Karl Logan. Те изнесоха над тричасов концерт-спектакъл, който със сигурност се помни и ще се помни още дълго от присъствалите на стадиона. Освен музика, шоуто на MANOWAR предложи и доста атракции. Американците поканиха при себе си шефовете на "Joker Media" и кмета на Каварна Цонко Цонев и ги наградиха със специални плакети. Градоначалникът получи и китара с автографи на квартета. Почитателки на бандата излязоха на сцената и куфееха полусъблечени, а един фен имаше честта да свири заедно с MANOWAR и накрая си тръгна с подарък китара. Традиционното "хулиганско" пиене на бира и високопарни речи на Joey DeMaio запълваха паузите между песните и дори на моменти ги предизвикваха.


   Към края на концерта MANOWAR поднесоха своята специална изненада - българския химн във впечатляващ метъл вариант - композиция, която по-късно се предлагаше и като дигитален сингъл с името "Mila Rodino". Възторгът сред публиката бе неописуем. В този момент MANOWAR творяха рок история. Дори петчасовият концерт, който изнесоха на същото място следващата година, трудно може да се сравни с това прекалено дългоочаквано първо шоу на родна земя. Събитието завърши с мощен взрив от фойерверки, който продължи няколко минути и накара дори специалистът по дет и блек метъл от "Про-Рок" Lord Vickeron да се провикне ентусиазирано с всички сили "Цонко-о-о-о-о-о-о!!!".



   Всичко, описано по-горе (без викеронския вик), бе увековечено в DVD-то "Live in Bulgaria", издадено като самостоятелен диск единствено на нашия пазар през 2008-а. Част от него е включена като бонус в официалното DVD "Magic Circle Festival Volume 2", излязло през същата година. Към днешна дата "Live in Bulgaria" не присъства в дискографията на MANOWAR.

   Както споменахме, MANOWAR се върнаха в Каварна още на следващата година (на 5 юли). Тогава направиха над петчасов концертен маратон с претенции за рекорд на "Гинес", които обаче не бяха потвърдени по никакъв начин. На няколко песни имаше и участие на живо на оркестър и хор. И в крайна сметка - над един час демайовски приказки и какво ли още не. През юни 2010 г. "Кралете" най-сетне гостуваха и в София. Те бяха част от още по-паметното първо издание на фестивала "Sofia Rocks" (Powered by "Sonipshere") с Голямата четворка, RAMMSTEIN, ALICE IN CHAINS, STONE SOUR и др., но тогава им беше даден само един час за изява и участието им бе близо до разочарование (отново заради ненужно дългото ораторстване на Joey).


   След това, вече седем години, MANOWAR даже и не намекват за връщане в България. Дори и след като сложиха трибагреника ни на централно място на обложката на презаписа на албума "Kings of Metal" (2014). Турнето "The Final Battle" се съсредоточава само в Западна Европа и, ако то наистина бележи края на съществуването на групата, почти сигурно е, че няма да видим "Кралете на метъла" у нас повече на живо.

   През 2011 г. неочаквано почина барабанистът Scott Columbus, свирил в класическите албуми на бандата между 1983 и 1988 г., с когото, за щастие, гледахме "Кралете" в Каварна на 30 юни 2007 г.


   По-рано този месец, отразявайки "Midalidare - Rock in the Wine Valley", наследник на фестивала в Каварна, направихме извода, че концертният живот у нас в последните години като цяло е видимо по-слаб от преди. Засега не се забелязват тенденции за връщане към "старата слава". Но ако теорията за цикличност на историята е вярна, то след 10-ина години отново ще има рок концерти, които пълнят стадиони. Ние ще бъдем тук и ще следим и документираме събитията.

   Ето и пълния сетлист от концерта на MANOWAR на 30 юни 2007 г. на "Kaliakra Rock Fest":

01. Manowar
02. Brothers of Metal
03. Call to Arms
04. Karl Logan's Solo
05. Gloves of Metal
06. Each Dawn I Die
07. Fighting the World
08. Holy War
09. Mountains
10. The Oath
11. Secret of Steel
12. Blood of My Enemies
13. March for Revenge
14. Williams Tale/Joey DeMaio's Speech
15. The Gods Made Heavy Metal
16. Army of the Immortals
17. Kings of Metal
18. Die for Metal
19. Heart of Steel
20. Gates of Valhalla
21. Thor (The Powerhead)
22. Sign of the Hammer
23. Metal Warriors
24. Warriors of the World United
25. Kill with Power
26. The Power
27. Hail and Kill
28. Mila Rodino (Bulgarian Anthem)
29. Black Wind, Fire and Steel

 

 



Коментари   (43)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


TFHM 28.03.2019 16:37:08 отговори + 0 1
Поредната тенденциозна, тролска статия за ManOwaR в българска медия, замаскирана като уж обективна... Ако няма да отразите нещо като журналисти, а през личното си мнение, по-добре не го отразявайте! Така не се прави! Дори в Щатите, където ManOwaR не са приемани и разбирани правилно, подхождат по-професионално към всичко свързано с групата...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DNmjbvnfsj 3.07.2017 16:01:57 отговори + 5 1
Жалко че има само два реда за концерта от 2008, бях на първи ред, беше ГРАНДИОЗНО. И Джоуи въобще не говореше чак толкова много. В крайна сметка 5.5 часа концерт, 7 часа цялото събитие. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъф 2.07.2017 10:37:42 отговори + 9 22
Кралете на метъла- бляк! Бразовар- бляк! Смешници! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Angel Of Death 1.07.2017 02:12:58 отговори + 9 0
Голями благодарности на анти-терлик и никой.
Момчета така не съм се смял от доста дълго време.
Още веднъж БЛАГОДАРЯ.
Относно концерта.
Допуснах голямата грешка да разчитам на приятел да отидем. Просто това не се случи.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Прост българин 30.06.2017 16:06:32 отговори + 16 3
Manowar трябва да направят един голям хедлайнърски концерт в София, т.е. трябва някой да ги покани. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


AVA 30.06.2017 14:58:54 отговори + 18 2
Беше велико!
Кой каквото ще да говори - Manowar са забележителни! Да, отдавна вече не си ги пускам, но и няма как да отрека от онези сладки тийн-години в които слушахме хеви метъл
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Филипов 30.06.2017 11:05:50 отговори + 14 4
Просто най-незабравимата нощ в живота ми! В 2 часа свърши три часовият им концерт и след това на първия July Morning на Камен Бряг. Въобще не съм спал, но така зареден не съм бил никога!

Жалко че на следващата година не успях да ида и на 5 часовия - предната вечер 04.07 Whitesnake + Def Leppard закъсняха с 3 часа и пороят ни "разказа играта". Някъде имаше снимка на палките на Скот Калъмбъс (вечна ми памет) - с кръв от над 6 часа "блъскане" и като подгряваща група.

Manowar - Каварна 05.07.2008

1. Intro
2. Manowar
3. Death Tone
4. Metal Daze
5. Fast Taker
6. Shell Shock
7. Dark Avenger
8. Wiliam's Tale
9. Battle Hymns
10. Warlord
11. Hatred
12. Joey speech
13. Revelation
14. The Master of Strings - Karl's Solo
15. Each Down I Die
16. Kill with Power
17. Hail to England
18. Army of The Immortals
19. Black Arrows
20. Bridge of Death
21. Eric's Voice Game
22. Animals
23. All Men Play on Ten
24. Guyana Cult of the Damned
25. Thunderpick
26. Blow Your Speakers
27. Carry On
28. Violence and Bloodshed
29. Drums of Doom
30. Master of Revenge
31. Black wind, Fire and Steel
32. Wheels of Fire
33. Kings of Metal
34. Joey Speech
35. Pleasure Slave
36. Joey Speech
37. Sting of the Bumblebee
38. Warrior's Prayer
39. Blood of the Kings ft. Sofia Philarmonic Orchestra
40. Kingdom Come ft. Sofia Philarmonic Orchestra
41. Heart of Steel ft. Sofia Philarmonic Orchestra
42. Hail and Kill ft. Sofia Philarmonic Orchestra
43. Die With Honour ft. Sofia Philarmonic Orchestra
44. Warriors of the World ft. Sofia Philarmonic Orchestra
45. Joey Speech and Hail to the Metal Mayor
46. Defender ft. Sofia Philarmonic Orchestra
47. Mila Rodino ft. Sofia Philarmonic Orchestra
48. Crown and the Ring ft. Sofia Philarmonic Orchestra
49. Fighting the World
50. The Oath
51. Thor (The Powerhead)
52. Blood of my Enemies
53. March for Revenge
----------------------------------
Total time: 5:01
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

никой 30.06.2017 11:20:01 + 8 2
Филипов, Филипов, Филипоооооов... Какви ги говориш. През 2008 бяха с Rhino. И точно затова му се събра да свири и с подгряващите (HolyHell) и с Manowar. Scott не мисля, че изобщо някога е свирил с HolyHell. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

супърмен блекметалис 30.06.2017 22:49:56 + 3 5
никой, никой, никоооооооооооой...Какви ги говориш. ,Rhino свири с Холихел, а Меноуор си бяха със Скот същата вечер. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

никой 1.07.2017 04:23:43 + 4 2
Ти четеш ли изобщо? Тука говорим за втория концерт 2008. Тогава Manowar не бяха със Скот, а с Райно.
Я си отвори хуууубаво очичките. Кой е това. А???

https://www.werock.bg/ezine/photo/25/manowar18.jpg
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 1.07.2017 12:59:54 + 5 2
Бяха с Райно тогава:
https://www.youtube.com/watch?v=Odz3csGWtQU
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

fasttakerbg 30.06.2017 10:08:58 отговори + 13 1
Беше феноменално!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен...Но Красив! 30.06.2017 09:50:46 отговори + 19 3
Остава си най-добрия концерт, на който съм бил. Толкова много емоция не съм усещал никога. Повечето хора там бяха чакали по 10-15-20 години за да им се сбъдне една съкровенна мечта и тя се сбъдва пред очите им. Безценно! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Санд 30.06.2017 08:40:53 отговори + 13 4
Голям концерт беше! Като една от групите с които съм започнал, емоцията беше голяма. А на химна направо си се разревах... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


........ 30.06.2017 08:23:43 отговори + 13 8
Аз мога да ти кажа. Страшно много. Всеки ден някъде по света има концерт, на който група почита свой починал фен или приятел. По един или друг начин.
Въпроса ти е зададен неправилно. Правлоното е: Колко група са почели някой с пауза 10 минути от 60 минути концерт.
И тук отговорът е: Нито една друга група
То и за това им се носи славата на смешковци....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

D D 30.06.2017 07:50:50 отговори + 12 3
Много мило, че сте се сетили да отбележите десетата годишнина от първото гостуване на MANOWAR в България, We Rock!

Едно уточнение: The Final Battle не върви към приключване. Първата обявена дата от него е 15 ноември 2017г. https://www.facebook.com/pg/manowar/events

А това, че Джоуи направи пауза по време на софийското им изпълнение, за да отдадем почит на Дио и на техния дългогодишен фен и наш приятел - Жоро Панайотов (когото загубихме малко преди концерта), за нас беше безценно и много по-значимо от включването на който и да е от химните им в сет-листа. Някой може ли да ми подскаже колко групи са правили това за свои фенове?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 30.06.2017 08:01:58 + 10 0
За турнето "The Fianl Battle" грешката е поправена. Благодарим! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

oldschool 30.06.2017 11:08:31 + 11 1
То като цяло изпълнението в София нещо куцаше. Ентусиазъм ли липсваше щото бяха подгряващи, подборът на песните ли беше зле, звукът ли.. Не помня в детайли, само помня, че като цяло беше слабо представяне сравнено с двата концерта в Каварна Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

никой 30.06.2017 11:15:12 + 11 1
А аз доколкото си спомням май насила ги свалиха от сцената. Като малки деца, които не разбират сериозността на ситуацията, в която се намират. Наистина цялото им изпълнение беше доста зле. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мрънкач 30.06.2017 07:45:43 отговори + 12 4
Имат хубави песни, но егото им ми идва в повече- особенно Де Майо. Пък и от 2007-ма не са издавали приличен албум а дори и тогава половината не ставаше. Като бях на 13 много им се радвах.

Иначе не съм съгласен за концертния живот. Може и да не се пълнят стадиони, но взеха и да се канят по- нови и актуални групи, а не само Пърпъл, Таря, Сабатон и Меноуар.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 30.06.2017 13:50:36 + 6 11
Съветвам те да чуеш EP-то "Thundering The Sky". Няма слаба песен, макар да е кратко. А на втория диск изпълняват песента "Father" на още 15 езика, включително на български!

А с течение на времето "The Lord of Steel" също се превърна в любим албум. Нищо особено - осемдесетарския хеви метъл!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

никой 30.06.2017 14:32:29 + 9 3
Толкова си т*п, че името на ЕР на любима банда от няколко думи не можеш да запомниш
Thundering The Sky друг път.
Казва се Thunder in the Sky.

А това е 746736571-вото доказателство, че имаш мозък колкото микроорганизъм
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 30.06.2017 14:38:49 + 2 6
Ганьо, има едно нещо, наречено авто-коригиране.

Щеше да знаеш за него, ако на село имахте таблети, смартфони и прочие. Сигурно и на картинка не си виждал такива.

А за протокола се поправих още тогава, но явно ми изтриха коментара за срам

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 30.06.2017 14:55:10 + 10 3
Скрийншот от базата данни на сайта. Коментарите са с поредни номера от 7 до 10, включително. Няма липсващи номера - НЯМА изтрити коментари.

А анти-терлик получава "жълт картон" за клевета!

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Глупав трол 30.06.2017 15:12:18 + 10 3
We rock, направо директен "червен картон" му дайте на терлика, за системно тролене. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 30.06.2017 15:30:04 + 0 14
Явно нещо се е объркало с публикуването. Грешката е моя. Извинявам се! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 30.06.2017 15:38:53 + 0 12
От предпоследното ми съобщение:

"[...] но явно ми изтриха коментара за срам"

Думата, която исках да използвам е СПАМ, но авто-коригирането я е променило на срам.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

никой 30.06.2017 18:12:15 + 12 2
Доживях човек без мозък, който вярва на сайтове пълни само с фалшиви новини да ме учи какво е аутокорект. Аутокоректа коригира думи, които ги няма в речника му. Коя точно дума от Thunder - In - The - Sky я няма в твоя "аутокорект"? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 30.06.2017 20:12:50 + 2 8
Автоматичното коригиране не означава задължително коригиране на думи, които ги няма в речника. Понякога става съвсем случайно и може коренно да промени смисъла на това, което искаш да напишеш в бързината. Отгоре има предложени думи и фрази, които от време на време (не знам защо) автоматично коригират това, което си написал.

Пример: "Thunder In The Sky" става "Thundering The Sky" и "спам" се превръща в "срам".

Но какво ти обяснявам на теб що е то автоматично коригиране. Едва ли ще разбереш. Изненадан съм, че дори си чувал за такова нещо. Много модерни станахте на село! А вентилатор у Голфо имаш ли за жегите? Или още я караш на магаренца
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

никой 1.07.2017 04:19:12 + 6 2
Айде бе. Празноглавият терлик не знаел защо понякога случайно аутокоректа му променял думите. Один го командва. Не е случайно!
Предложенията отгоре вървят от по-кратки към по-дълги думи. Започнеш ли да пишеш Thunder това ще е първото предложение и няма как да стане Thundering освен ако не напишеш предлога след това слято.
А се вижда и как се опита да излъжеш, че си пуснал коментар с поправка, а от сайта ти го били изтрили. Ама те показаха, че лъжеш.

С аутокорект или без аутокорект - човек, който вярва на фалшиви новини и се опитва да ги разпространява тук е тотален и*иот.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 1.07.2017 15:49:12 + 1 8
Със стена спори ли се? "Thunder In" се подчертава от системата и в бързината се превръщат в "Thundering", без аз да видя (понеже гледам клавиатурата на таблета). Точно аз да не знам как се казва песен, и то любима, на Меноуор! Превърна този форум в селски събор с глупостите си! Айде, пий си бирата, яж си кюфтенцата и вземи да напишеш (тази думаичка се превърна в "напишешелон", докато не я коригирах аз) нещо по темата - която и да е тема.

И не ми отговори на въпросите! Още ли измъчваш горките магарета или вече имаш Голф?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

никой 2.07.2017 08:40:07 + 5 2
Терлика с празната глава пак се прави на ни лук ял ни лук мирисал.
Неговите коментари събират 2/3 отрицателен вот, а не моите.
Не 1 и 2ма други потребители искат бан за терлика, а не за мен.
Не аз пиша глупости за танкове, Одини, дракони и т.н., а терлика.
Не аз давам линкове към сайтове пълни само с фалшиви новини и твърдя, че са вярни.

И накрая - терлика явно не знае английски.
Твърди, че не би сбъркал песен на любима група. А не знае името на тази група как се произнася. Произнася го като селски метъл през 90те години.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 2.07.2017 14:14:27 + 0 4
Пропусна да напишеш, че аз съм този, който в 99% от постовете си пише извън темата. Но да - аз съм трол!

Пропусна да напишеш, че аз съм този, който във всеки свой пост се заяжда с другите. Но да - аз съм за бан!

Пропусна да напишеш, че аз съм този, който във всеки свой пост не само се заяжда, но и обижда всеки, който не споделя мнението му... без особена причина. Но да - аз съм селски метъл! Който не може да запомни дори имената на любимите си песни, албуми, групи!

И грешката е моя, признавам си - "MANOWAR" правилно се произнася "Манувър"! Познах ли или да?! Е, поне другите групи, като Аце-Деце-то, Европата и Желязните мейдъни, си произнасял правилно

Повтарям се, но отново ще го кажа - коментарите заприличаха на селски събор, благодарение на тъпните ти. Така е, като вместо мозък имаш 1/4 кюфте. А може би и ти си някакъв си там крал, като Манувъра, само че не на метъла, а на троловете и на магаренцата.



Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 2.07.2017 14:20:59 + 0 4
си произнасям правилно * Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

никой 2.07.2017 21:46:08 + 5 2
Като няма с какво друго - пишел съм "извън темата". Какво значи да пиша "извън темата" в коментари към новини? Когато отговарям на друг коментар? Що ли на мене не са ми правили забележка от сайта, а на тебе са ти правили и май не веднъж, а?

А освен с празна глава и сляп си явно и глух. Ето тука чуй как се произнася Manowar, когато не си от село. Няма да ти подсказвам, щото на готово всеки може.

https://www.youtube.com/watch?v=e6GvQFwPtlA

А по-голям трол от тебе тука няма. На каквото са "заприличали" коментарите се дължи 50% и на теб. Но ти и за това нямаш акъл да се сетиш.

Хайде заспивай с:
Один
Танкове
Дракони
Царевици
Емота
Бисквитени чудовища
МТВ
Енциклопедия Металум
Manowar, Sabaton и Metallica

^ Въз основа на тези ти дежурни дъвкани и предъвкани "лафове" може да се направи random generator на коментари на терлика

И като ще се повтаряме - колко пъти други хора са те сравнявали с дете, казвали са ти че пишеш пълни тъпотии и са искали бан за тебе? А?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Честно 30.06.2017 07:18:30 отговори + 8 15
Мановар са ми смешни. Честно. Но на химна настръхвам. Честно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 30.06.2017 03:04:53 отговори + 16 22
Гледал съм DVD-то от Каварна десетки пъти и все ми се иска да бях там - на фронтовата линия, насред 10,000 метъл братя и сестри. Не е пълен концерт, но за 50 минути успява да улови една уникална енергия, която рядко може да се види на концерт. Ще ми се да беше пълен записа...

Едни харесват Меноуор, други им се подиграват (в същото време слушайки mp3-ки на циркови актьори, царевици и прочие), но никой не може да отрече, че това е една от най-значимите МЕТЪЛ банди на всички времена. Това са бащите на пауър метъла, които започнаха цяло едно движение. Една от малкото метъл групи, които не се страхуват да експериментират, като в същото време не променят стила си. Колко други групи са записвали песни на 16 езика (включително на български)? Колко други групи изнасят концерти по над пет часа? Колко други групи имат смелостта да се нарекат КРАЛЕ без да преувеличават? Колко други групи имат смелостта да осъдят MTV за престъпленията им срещу метъла (за което от телевизията им се извиняват публично)?

https://tyrannyoftradition.com/2012/03/27/mtv-to-manowar-were-sorry-about-all-the-false-metal/

В тъмни времена на топирани коси, спандекс и MTV, именно Меноуор започнаха войната срещу фалшивия метъл. Те се опълчиха на тираните от онази телевизия и изкрещяха "СМЪРТ НА ФАЛШИВИЯ МЕТЪЛ!" Но никой не ги чу. Борбата продължава и до ден днешен, и за жалост Истинските групи са на изчезване. Но все пак Истинския метъл отново ще надделее над позьорщината, както винаги.

И все пак живея с надеждата, че Кралете няма да забравят една от страните, където са писали история, и ще благоволят да наминат поне още веднъж, преди да се оттеглят от бойното поле!

СМЪРТ НА ФАЛШИВИЯ МЕТЪЛ!

Да живеят Кралете!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


НЕ! 30.06.2017 10:38:39 + 8 0
Даваш линк към уебсайт , в който има статии, като тази https://tyrannyoftradition.com/2012/03/26/slayers-dave-lombardo-has-additional-arms-added-to-keep-up-with-younger-drummers/
ХАХАХАХА, един дол.....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

никой 30.06.2017 11:12:24 + 12 2
Аз като казвам, че анти терлика е мерна единица за тъпота той продължава да не ми вярва и да търси в мене причината.
Сигурно той се връзва на всеки сайт с фалшиви новини и ги смята за истина. А за това се изисква особен вид талант. По-точно особено празна глава
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

...... 30.06.2017 12:43:58 + 9 2
Бахти патоса, бахти локумите... Чисто лудо си, дете Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Прост българин 30.06.2017 13:03:14 + 8 1
Анти-терлик, стига се излагаш.
"Колко други групи имат смелостта да се нарекат КРАЛЕ без да преувеличават?"

Тези например:
The Kings
King
King Of Asgard
Kings of Convenience
Kings of Leon
Kings of Chaos
King Crimson
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 30.06.2017 14:33:43 + 2 8
Не! Статията НЕ е фалшива!!!!!1!

(както и тази за присъждането на ръце!)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Black Corsair 30.06.2017 00:53:44 отговори + 21 8
Една от Най-великите Метъл Банди са си - така е , било е и ще бъде ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".