Известни са подгряващите групи за концерта на Ozzy Osbourne в Букурещ

2 сеп 2010, 11:13 ч. 485 / 9 9
пред./следв.
Европейското турне на Ozzy Osbourne в подкрепа на десетия му студиен албум "Scream" (ревю) е вече в разгара си, а както вече знаем част от него ще бъде и концертът на законодателя на хеви метъла в съседна Румъния. На 2 октомври в "Zone Arena", Букурещ Ozzy и обновената му група с гръцкия китарист Gus G. (FIREWIND) ще представят нови песни и вечни класики пред румънската публика, а на събитието се очаква да присъстват и значително количество български фенове. Междувременно станаха ясни подгряващите групи за концерта в Букурещ. Това са румънските банди COMA и LUNA AMARA.
   Групата COMA съществува от 1999 г. и до момента има два студийни албума - "Somn" (2001) и "Nerostitele" (2006). Известна е като една от най-твърдите банди в Румъния.
   LUNA AMARA (www.luna-amara.ro) е сред най-известните алтернативни рок групи в Румъния. В творчеството си засяга много социални и политически проблеми от своето съвремие, а влияния черпи от банди като TOOL, DEFTONES, PORCUPINE TREE, OPETH, ALICE IN CHAINS, PEARL JAM и др. От създаването си през 2000 г. групата има над 500 концерта не само у дома, но и в много европейски държави, а до момента LUNA AMARA са били подгряващи на групи като PARADISE LOST, CLAWFINGER, APOCALYPTICA, TOY DOLLS, THE EXPLOITED, AMORPHIS и FAITH NO MORE.

   Билети за концерта на Ozzy Osbourne в Букурещ, който се организира от румънското радио "City FM", можете да закупите от тук, на този адрес ще разберете за подготвена българска екскурзия за събитието, а ето и плаката:
   Актуален сетлист от Хернинг, Дания, 30 август:
01. Bark at the Moon
02. Let Me Hear You Scream
03. Mr. Crowley
04. I Don't Know
05. Fairies Wear Boots (BLACK SABBATH)
06. Suicide Solution
07. Into the Void (BLACK SABBATH)
08. Rat Salad (BLACK SABBATH)
09. Shot in the Dark / guitar and drum solos
10. Iron Man (BLACK SABBATH)
11. Killer of Giants
12. War Pigs (BLACK SABBATH)
13. I Don't Want to Change the World
14. Crazy Train
Бис:
15. Mama, I'm Coming Home
16. Paranoid (BLACK SABBATH)


Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


haini 4.10.2010 11:40:48 отговори + 0 0
Концертът беше доста як. Дори заспалите и хипер възпитани румънци по едно време почнаха да тропат с крака, което за тях е революция. Мястото наречено Zona Arena представлява нещо като голям запуснат паркинг в някакъв панелен комплекс. Местните фенове на метъла по принцип изглеждат по-скоро комично - отдалече си личи, че преобладава метал гъзарията. За пиене на бира не мога да им поставя оценка повече от 3- и то само защото са ми симпатични като малки деца. Не видях лице, което да е изпило повече от 3-4 бири, а това си е направо престъпление за първи концерт на Ozzy в страната ти. Пък и бирата беше малко под 2 лв. (техните доходи са малко по-високи от нашите). Където имаше симпатични изроди с характерно пиянско поведение, обикновено се вееше българското знаме. Всъщност братята румънски фенове са толкова задръстени, че позволиха да се вее BG флаг с надпис Bulgaria на оградата пред сцената на 3 метра от бащицата и всъщност това беше най-близкия флаг до него. Не, че българските байряци бяха много - преброих 4-5, но май бяха повече от румънските. На концерта мисля, че имаше около 10 000 човека. Населеността беше малко по-малка отколкото на последната Каварна. Българите бяхме около 100-200 човека и то пръснати в тълпата. Това всъщност беше големия късмет на румънците иначе сигурно щяхме да си направим страхотен мош и те да се видят в чудо какво да правят. Чудесно е, че бащицата не умря на сцената, защото така се раздаваше, въпреки Паркинсона,инсулта, алкохола, дрогата и бог знае още какво. Сетът беше точно като за прощален концерт - Започна с Вой към луната ( тук ревах като усурийски тигър и румънците ме гледаха като извънземна опасност), премина през Мистър Краули, Параноид, Убиеца на Великани, после Военни свине, пак Сабат и естествено завърши с Мама... бля, бля, бля и запалките във въздуха. Продължи малко под 2 часа от 19.00 до около 20.45, така че после румънците да могат да си хванат спокойно градския транспорт, който иначе спира в 23.00. Нямаше алкохолно афтер парти в градинките и парковете наоколо. Колкото до подгряващите групи - първите бяха отвратителни - дори не им запомних името, следващите бяха Луна Амара, които от време на време, макар и за малко звучаха добре. Всяка от подгряващите групи свири по около 25 минути. С две думи ако Ози беше кривнал насам, щеше да бъде посрещнат с много повече възторг, любов и алкохол. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Варна 2.09.2010 20:25:41 отговори + 0 0
Тия Луна Амара (Горчива Луна) свириха тук в Зона 51 2 пъти май - ядват се! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.09.2010 19:35:35 отговори + 0 0
Щом Конкурент няма да свирят,и аз няма да ходя! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.09.2010 18:48:44 отговори + 0 0
защо не беше тук... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Wolfheart 2.09.2010 16:10:02 отговори + 0 0
Я виж ти.... сетлист сякаш от края на 80-те! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Man in the Box 2.09.2010 14:11:12 отговори + 0 0
Конкурент са специалната изненада, тихо сега... xD Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бобз 2.09.2010 14:10:56 отговори + 0 0
Я, Coma ли ще свирят? Айде да му е честито на Чино. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.09.2010 13:35:50 отговори + 0 0
Guuuuuuus G.! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Максим 2.09.2010 11:37:53 отговори + 0 0
Абе къде са КОНКУРЕЕЕЕЕНТ!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".