JAG PANZER изнесоха истинко шоу само за ценители

9 ное 2005, 03:48 ч. 240 / 8 6
пред./следв.
Предварително обявеното като клубно шоу само за ценители с ограничен до 200 брой билети изигра лоша шега на българската публика. Или, по-точно, тя сама си я изигра, тъй като легендарните JAG PANZER, които имат над 20-годишна история, свириха във вечерта на 8 ноември в клуб "Fens" в София пред по-малко от 100 човека. Няма да подлагаме на анализ това обстоятелство, нека всеки го тълкува за себе си, единствено хората, които преди концерта заявяваха, че няма да посетят събитието заради потенциалното препълване на клуба, могат да съжаляват.

   Пловдивчаните от CROSSFIRE излязоха на сцената малко след 21:00 ч. и за около 50 минути подгряха подобаващо малкото зрители, които по това време наброяваха около петдесетина души. CROSSFIRE изпълниха пет-шест авторски парчета и няколко кавъра - "Man on the Edge" на IRON MAIDEN от периода с Blaze, приятно изненадващо "Roll the Fire" на CONCEPTION, "Черната Овца" на АХАТ и за завършек - "Fear of the Dark" отново на MAIDEN, на което парче публиката подивя.
   Пауър-метъл атаката на "Танковата бригада" започна към 22:15 ч. пред вече увеличилата се публика с "Fate's Triumph" от албума "Thane to the Throne" (2000) и "Frozen in Fear" от "Mechanized Warfare" (2001). Изключително малката сцена не позволяваше на JAG PANZER да се разгърнат в цялата си мощ, но така се получи съвсем близък контакт със зрителите, а добре балансираният саунд допринесе за отличното представяне на бандата. Музикантите се ръкуваха с публиката (някои от феновете дори се снимаха с китариста Mark Briody по време на сета), създаде се задушевна обстановка, в която гостите от САЩ свиреха с видимо удоволствие. Те направиха разходка из творчеството си от дебюта, датиращ от 1984 г., до актуалния си последен диск "Casting the Stones" (2004). Ето и пълният сетлист от концерта, който със съдействието на организаторите от "sinBsin" барабаниста Rikard Stjernquist беше така добър да напише собственоръчно специално за 'Про-Рок' след края на шоуто:
Fate's Triumph
Frozen in Fear
Iron Eagle
King at a Price
Black
The Mission (1943)
Chain of Command
Shadow Thief
Future Shock
Tyranny
Legion Immortal
Feast or Famine
Generally Hostile
Licensed to Kill
Warfare
Symphony of Terror
The Crucifix

Бис:
Battle Zones
Take to the Sky
The Moors
   JAG PANZER свириха близо час и 50 минути и зарадваха в изключителна степен малкото си, но верни фенове, които бяха дошли в клуб "Fens" във вечерта на 8 ноември. Краят на изпълнението на пауър-героите прерастна спонтанно в "meet & greet"-среща с публиката, която взимаше автографи, снимаше се и разговаряше с музикантите. Направи впечатление и че преди да се оттеглят на питие и сладка приказка около масите на заведението JAG PANZER сами прибраха част от сценичното оборудване. След това се смесиха с тълпата от останалите до по-късно фенове, а желаещи да се срещнат с групата отблизо не липсваха.


Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


metallord 12.11.2005 20:08:14 отговори + 0 0
Пичове, пишете на български!
Това е реалността.Обикновено качествените банди имат по-малко фенове, защото и хората с добър музикален вкус не са много.Логично.Рекламата също беше зле.Познавам доста хора, които не знаеха за концерта и не успяха да реагират навреме.
Jag Panzer са една от най-добрите heavy metal банди и го доказаха и в София.А като хора се проявиха като абсолютни пичове.
А Зоран да ги покани да отидат.Може да се съберат 400-500 глави(половината Македония заедно със шиптърите).Все пак ще са си у дома(македонски политици искаха Македония да бъде призната за американски щат).
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

primal fear 10.11.2005 16:19:45 отговори + 0 0
ami neka sledva6tiq pat da pokanqt grupa ot podobna veli4ina v nqkoj selski horemak i da obqvqt kapazitet ne pove4e ot 20 4oveka!!!palna idiot6tina!((((- Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Wackata 9.11.2005 16:53:57 отговори + 0 0
Moje i da e imalo prekaleno malko hora no sa bili ka4estveni kazvam nqma zna4enie 4isloto vajno e ka4estvto ne mislite li a Bg metalite sa nasitina ka4estvo az hodih v kavarna i Jorn Lande kaza 4e tyka v Bg e bilo ot nai dobri i show taka 4e publikata predrazpolaga 1 grupa kakvo show 6te napravi tova e ot men Metalll Rulezz Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Zoran 9.11.2005 16:45:27 отговори + 0 0
Da bese ova vo Makedonija ke imase 300-400 luge minimum.Ke se vidime na HELLOWEEN! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Силвър 9.11.2005 16:33:57 отговори + 0 0
Невероятно, впечатляващо, истински "защитници на Метала" ! Евала на пичовете, че са се дигнали чак дотук, за да забият здраво
Наистина, денят и най_вече часът на шоуто не бяха много удачно избрани..но важна е идеята ! Hail to Metal !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


MadHamish 9.11.2005 12:22:35 отговори + 0 0
Следващият път - концерт в кварталната кръчма в Пирдоп, начало - 12 след полунощ, та таксито да ти излезе колкото билета за концерта, а на другия ден да си зомбясал като кръволок, та да не се чудят "организаторите" на ниската посещаемост Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".