Jeff Beck издава албум с лайв-изпълнения и две нови студийни парчета

14 апр 2015, 10:34 ч. 512 / 4 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Миналата година Jeff Beck си спечели редица похвали за своите омагьосващи изпълнения по време на супер успешното му турне със ZZ TOP. Феновете ще могат да се насладят отново на виртуозната китара на Beck от тези концерти с новия му албум “Jeff Beck Live+”, подбрал ключови моменти от кариерата на легендарния китарист. Записът включва и част от работата на Jeff през 2014 под формата на две чисто нови парчета – първата нова музика от китариста след наградения му с Grammy албум от 2010 “Emotion & Commotion”.

Съдържащ повече от час музика, “Jeff Beck Live+” излиза на 4-ти май през Atco Records . Записът ще бъде наличен на CD, както и в дигитален формат. Албумът излиза по средата на соло турнето на Beck из източния американски бряг, което включва нови дати през май. Обиколката компенсира дати от турнето му със ZZ TOP, по време на което е записан “Jeff Beck Live+” и което приключва по-рано, поради контузия на басиста на ZZ TOP Dusty Hill.

14-те изпълнения на живо в “Jeff Beck Live+” са записани в няколко зали през 2014 от Beck и неговата банда: вокалиста Jimmy Hall, басиста Rhonda Smith, барабаниста Jonathan Joseph и китариста Nicolas Meier. Квинтетът изследва богатия каталог на Beck, който се простира в пет десетилетия, с изпълнения на “Morning Dew” (от “Truth”, 1968), “Superstition” (от “Beck, Bogert, Appice”, 1973), “Big Block” (от “Jeff Beck’s Guitar Shop”, 1989), както и две парчета, наградени с Grammy: кавъра му на “A Day In The Life” на The Beatles  и “Hammerhead”.

“Jeff Beck Live+” включва и две нови студийни парчета “Tribal” и “My Tiled White Floor” с гостуващи вокали на Ruth Lorenzo и Veronica Bellino. Тези агресивни нови песни бележат първите записи на Jeff от 2010 насам и се различават ярко от звука на неговия предишен албум, като демонстрират и неспирното музикално експериментиране, което Beck практикува през цялата си кариера. Тези песни със сигурност ще подхранят апетита на феновете на Jeff, който ще издаде своя 17-ти албум по-късно тази година.

През кариерата си Beck се доказва като брилянтен интерпретатор на чужди сингли. Записът включва и кавърите на “Danny Boy,” “Little Wing” на Jimi Hendrix, “You Know You Know”на Mahavishnu Orchestra и “A Change Is Gonna Come” на Sam Cooke.
 
Кариерата на Jeff Beck започва през средата 60-те след като заменя Eric Clapton като главен китарист в The Yardbirds по препоръка на неговия приятел Jimmy Page. Той участва в няколко от хитовете на рок групата, сред които “Heart Full of Soul”, “Shapes of Things” и “Over Under Sideways Down”. Beck е вписан и в Залата на славата на рокендрола два пъти: веднъж като член на The Yardbirds през 1992 и втори път като соло артист през 2009. Beck е и носител на многобройни награди Grammy, включително на две през 2011.

Албумът “ Jeff Beck Live+” на Jeff Beck ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Jeff Beck Live+
Track Listing


01. Loaded
02. Morning Dew
03. You Know You Know
04. Why Give It Away
05. A Change Is Gonna Come
06. A Day In The Life
07. Superstition
08. Hammerhead
09. Little Wing
10. Big Block
11. Where Were You
12. Danny Boy
13. Rollin’ And Tumblin’
14. Going Down
15. Tribal
16. My Tiled White Floor

 

още за:

Jeff Beck


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".