JETHRO TULL преиздават "Songs from the Wood" по случай 40-годишнината му

8 апр 2017, 09:15 ч. 497 / 3 2
пред./следв.

   Десетият албум на JETHRO TULL, "Songs from the Wood", е вдъхновен от промяната на Ian Anderson към по-усамотен период, което има ясно влияние върху процеса на писане и записване на музика, с което групата отдава почит на британския фолклор и природата на страната. Творбата често е сочена за един от най-комерсиално ориентираните албуми на JETHRO TULL, съдържащ елементи на рок, прогресив и фолк-рок.

   На 19 май "Parlophone Records" ще издадат дългоочакваната "Country Set" делукс версия на "Songs from the Wood". Първият диск съдържа ремикс на оригиналния студиен албум, дело на Steven Wilson, както и допълнителни записи. Това са песните "Old Aces Die Hard" и "Working John, Working Joe", които излизат за пръв път. "Old Aces Die Hard" е заглавие, което Ian Anderson наскоро даде на песента, за да почете Lemmy Kilmister от MOTORHEAD.

   Вторият и третият диск от бокс-сета съдържа 22 изпълнения на живо, записани на два концерта от "Songs from the Wood Tour" - в Бостън, САЩ на 6 декември 1977 и Мериленд на 21 ноември 1977. Песните са ремиксирани със стерео звук от Jakko Jakszyk.

   Първото DVD е с 5.1 DTS, AC3 Dolby Digital Stereo Surround звук и 96/24 LPCM стерео версии на оригиналния албум и ремиксите на Steven Wilson, заедно с избрани парчета, както и различни ремикси.

   Последният диск в колекцията съдържа видео от "Capital Center" в Мериленд на 21 ноември 1977, смесени на 16/48 стерео LPCM и 5.1 DTS, AC3 Dolby Digital съраунд звук от Jakko Jakszyk. Тези кадри никога не са били показвани публично досега. Мястото на концерта е домът на баскетболния отбор "Washington Wizards", тогава известен като "Washington Bullets", а видеозаписите са свалени директно от кадрите, които вървят на големите екрани в залата по време на шоуто и оттогава не са показвани.

   В допълнение феновете получават красива книга с 96 страници, която съдържа изчерпателната история на албума. Martin Webb говори за създаването, записването и многобройните концерти по повод албума, докато Ian Anderson пише анотации за всяка песен.

   Версии на ремиксите на Steven Wilson на винил, дигитално, и на самостоятелно CD ще излязат през юли.

   "Songs from the Wood: 40th Anniversary Edition" ще бъде на музикалния пазар в България от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на "Warner Music International".

 

още за:

Jethro Tull


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Интересно 8.04.2017 09:49:43 отговори + 2 0
Вижте как вървят новините:
Тази е
JETHRO TULL преиздават "Songs from the Wood" по случай 40-годишнината му
А от старите нодолу има:
JETHRO TULL преиздават "Minstrel in the Gallery" по повод 40-годишнината му
JETHRO TULL преиздават "Warchild" по повод 40-годишнината му
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

гигантино 8.04.2017 09:37:46 отговори + 2 1
Една от най-добрите британски банди! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".