John Lawton най-накрая пя и в София

11 дек 2008, 13:33 ч. 354 / 2 5
пред./следв.
След поне 5-6 концертни участия у нас главно по Черноморското крайбрежие, най-накрая и софийските фенове на John Lawton и URIAH HEEP успяха да се насладят на неувяхващия глас на именития певец. Това се случи снощи в пиано-бар "Камино", който се изпълни в максималния си капацитет, въпреки немалката цена от 50 лева за вход. Но тези 50 лева си струваха до последната стотинка, защото публиката получи срещу тях не просто концерт, а акустично представяне на класиките на URIAH HEEP в една интимна и задушевна обстановка.
   Задължително е да споменем "виновника" за това мини-турне на John Lawton у нас, което освен София включва още Велико Търново и Варна. Всъщност, трите столици на България - настоящата, старата и морската. Ясен Димитров, клавирист на група SUNRISE, е човекът, който покани Lawton и свири заедно с него. Отново той, миналата година стоеше зад клубните участия на британеца у нас, в които се включи и "мозъка" на URIAH HEEP - Ken Hensley. Освен клавир, на сцената снощи чухме както бас, така и акустична китара. И разбира се гласа на Lawton.
   Концертът започна в 23 ч., с едночасово подгряване на публиката от група ЕРИДАН, които наблегнаха предимно на рок класики от творчеството на DEEP PURPLE, изсвириха едно авторско парче и завършиха сета си с "Nothing Else Matters" на METALLICA. Малко след полунощ на сцената се качиха John Lawton и тримата български музиканти. От този момент нататък, в продължение на близо час и половина седящи хора в клуба почти нямаше. Всички бяха на крака и припяваха заедно с Lawton безсмъртните хитове на URIAH HEEP. А те тази вечер бяха в достатъчно количество... Звукът в клуба беше на добро ниво, а гласът на Lawton беше нещото, което направи вечерта специална. Той е от изпълнителите, чиито гласове не се промениха с годините и почти не отслабнаха. И въпреки, че тази вечер британецът беше болен, това не се отрази на качеството на изпълнението. За жалост обаче, допринесе за отпадането на две никак не маловажни песни от сетлиста - "Come Back To Me" и "Easy Livin'".
   За пръв път присъствам на концерт на чуждестранен изпълнител у нас, който е в такава задушевна атмосфера. Чувството е доста по-различно от стандартните концерти - тук всеки може да бъде на метър-два от изпълнителя и всеки има усещането, че той пее единствено за него. А Lawton освен прекрасен изпълнител е и чудесен като човек и събеседник. В това си убедиха и всички присъстващи снощи, които след концерта поискаха да се снимат с него или просто да разменят няколко думи. В това ще се убедите и вие от интервюто, което той даде специално за "Metal Katehizis" и ще бъде публикувано скоро на нашия сайт.
   Все още не е късно и вие да се насладите на една вечер близо до John Lawton. Днес той ще пее във Велико Търново, а на 18 декември можете да го видите във Варна. Ако разбира се са останали още билети.
   Ето и сетлист и няколко снимки от концерта в София на 10 декември:
01. Hanging Tree
02. Still Payin' My Dues
03. Illusion
04. Keep On Riding
05. Wise Man
06. Stealing
07. Lady In Black / Give Peace a Chance
08. I'm Alive
09. Sympathy
10. Free Me
Бис:
11. July Morning



Ози

още за:

John Lawton


Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


213 17.12.2008 12:29:23 отговори + 0 0
в търново има6е "Come Back To Me" и "Easy Livin'". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бургасбус 17.12.2008 10:38:24 отговори + 0 0
Управлява ми, нали е завършил Автото Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Yanni 11.12.2008 13:55:08 отговори + 0 0
Ясен управлява! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ozzy 11.12.2008 13:50:09 отговори + 0 0
"Danel - 2008-12-11 13:46:52
Nqmal sum nikakva informaciq za John Lawton"

Посещавай по-често сайта ни и вече няма да имаш проблеми с липса на информация И пиши на кирилица.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danel 11.12.2008 13:46:52 отговори + 0 0
Много жалко, изпуснал съм една голяма вечер и личност ! Нямал съм никаква информация за John Lawton Fuckkkk Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".