Jon Schaffer е все още в затвора в Индиана, очаква екстрадиране във Вашингтон

27 фев 2021, 10:18 ч. 970 / 3 5
пред./следв.

   40 дни след като бе арестуван заради участието си в бунта от 6 януари, когато тълпа протестиращи поддръжници на бившия американски президент Доналд Тръмп нахлуха в сградата на американския Конгрес Капитолия, лидерът на ICED EARTH Jon Schaffer е все още в затвора в родния си щат Индиана.

   Музикантът бе задържан на 17 януари, когато се предаде сам на властите, и му бяха отправени шест обвинения - за нахлуване в сграда на държавна институция, участие в погром и физическо насилие срещу охраняващите полицаи и др. Schaffer и адвокатите му се съгласиха той да бъде изпратен във Вашингтон, където да се гледа делото срещу него. Това обаче все още не се е случило и Jon очаква преместването си в окръжния затвор на Мериън, Индиана.

   Докато ролята на Schaffer в събитията от 6 януари тепърва ще се изяснява, ICED EARTH бяха напуснати от вокалиста Stu Block и басиста Luke Appleton, а китаристът Jake Dreyer се дистанцира от бандата. Фронтменът на BLIND GUARDIAN Hansi Kursch се оттегли от проекта си с Schaffer DEMONS & WIZARDS. Преди това и двете групи изчезнаха от каталога на дългогодишните си издатели "Century Media Records".

 

още за:

Jon Schaffer


Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Burner 1.03.2021 19:08:45 отговори + 11 27
Спрея за мечки май си свърши работата ... Толкова много въшки изчезнаха от живота и бандата му! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Опърпан 28.02.2021 08:21:28 отговори + 15 11
Незнам доколко темата носи майтап, ама все ми се щеше да кажа, че спрей за мечки ми звучи гордо - спрей за въшки щеше да е по-гадничко.
Всъщност съчувствам на Джон, но след като е нарушил законите ще трябва да понесе отговорността си. Iced Earth са велики!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 28.02.2021 10:38:13 + 5 0
Носи на майтап. Що да не носи? Schaffer не е обвинен в жестоко убийство нали?
Само не знам разбираш ли защо толкова много се повтаря навсякъде, че са използвали спрей за мечки при атаката?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Опърпан 28.02.2021 11:02:58 + 2 1
Нямам идея. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 28.02.2021 14:49:55 + 4 0
Еми спреят за мечки е много по-силен. И много по-опасен за хората. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".