Jon Schaffer се призна за виновен по две от обвиненията за нахлуването в Капитолия, сключва сделка с властите

16 апр 2021, 19:46 ч. 1132 / 5 15
пред./следв.

   Китаристът и лидер на ICED EARTH Jon Schaffer се е признал за виновен по две от шестте обвинения, които му бяха отправени за бунта и нахлуването в сградата на американския конгрес Капитолия на 6 януари тази година. Признанието на музиканта е част от сделка с властите, с която той се съгласява да сътрудничи на разследването.

   Шестте точки включваха нахлуване в сграда на държавна институция, участие в погром и физическо насилие срещу охраняващите полицаи и др. Schaffer приема вината си за възпрепятстване работата на Конгреса и непозволено навлизане в сграда на държавна институция с оръжие, което може да причини смърт. По първото обвинение може да получи до 20, а по второто - до 10 години затвор.

   По време на изслушването Jon е бил попитан от съдията дали осъзнава, че се отказва от презумпцията за невинност. Китаристът е отговорил утвърдително. Част от споразумението е той да не бъде освобождаван, докато не бъде произнесена присъдата по делото му.

    53-годишният музикант е първият обвиняем от протестиращите, нахлули в Капитолия, който прави частично признание и сключва сделка с държавата. Той се е определил и като един от основателите и постоянен член на паравоенната групировка "Oath Keepers".

 

още за:

Jon Schaffer


Коментари   (15)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


slipknot 19.04.2021 02:22:09 отговори + 5 4
накрая ще получи до 5 години затвор. Жалко за музиката му но може и от затвора да измисля песни за следващ албум когато излезе Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 18.04.2021 19:47:40 отговори + 72 105
Мунчовците нещо замлъкнаха
Да си припомним великите им коментари

"Браво! Доказа, че не е потка, за разлика от болшинството метъл фенове."

"Браво на Jon.Човек с позиция и с ясни възгледи."

"Пълна подкрепа за Джон !"

"Вече е видно,че ако си бял хетеросексуален мъж с ясни позиции и възгледи защитаващи морални ценности си обект на репресии...Но ще е до време..."

"Да сътрудничи на разследването не го прави предател!"

"Джон е един достоен мъж, за разлика от тези негови "приятели", които го изоставиха и за разлика от жалките смешници, които пишат тук някакви измислици и безсмислици."
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 17.04.2021 08:40:37 отговори + 179 148
Е бива ли на този толкова опасен терорист да му дадат само толкова малко години? Клоуни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 17.04.2021 09:02:36 + 162 191
Също като в Бяла Черква - преди да дойдат Мунчовците, се появява Колчо Слепеца.
Не четеш ли?
Джонката става ПРЕДАТЕЛ и ще пее на полицията. В замяна на това ще получи по-малка присъда както е всяка подобна сделка с ПРЕДАТЕЛИ.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 18.04.2021 23:36:36 + 67 103
Абе Трапезко, какви са тия комплексарски набивания на плюсове, толкова ли не можеш да се примириш, че хората не те харесват? Случва се, не може всички да сме харесвани. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Разочарован. 17.04.2021 00:37:51 отговори + 158 190
,,53-годишният музикант е първият обвиняем от протестиращите, нахлули в Капитолия, който прави частично признание и сключва сделка с държавата.''

Бързо бързо включи на задна..... Поне да беше питал Варга как е живота в затвора, ама явно няма топки за това. Да видим кога ще се признае за виновен и по останалите обвинения.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 17.04.2021 13:37:51 + 3 6
Е, аз на организаторите на онзи фестивал не им отричам *правото* да го правят на безумни цени, които отказвам да платя. (Но пък възнамерявам да дам двайсетина лева за Балканджи и Оратница. Ха.)

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 17.04.2021 13:46:41 + 3 7
Това беше към даскала. Цъкнал съм грешния бутон явно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Raven Wing 16.04.2021 21:16:33 отговори + 193 159
Сбъркана наказателна система в Щатите, горе-долу толкова сбъркана като изборната им система за президент. 10 до 20 години за човек, който никога не е бил криминално проявен в живота си, което е в почти същата наказателна рамка, която дават на изнасилвачи или наркодилъри...

А междувременно Цукерберг си е на свобода без нито едно обвинение, а извършил сред най-тежките предателства към Америка в историята на страна. Или пък друг пример - Бърни Мадоф, който върти сред най-големите финансови измами в историята на света, и го прави над 20 години докато се усетят и го опандизят чак като е на 70 години. Това е доста несериозно.

Уважавам Шафер като музикант и винаги ще го правя (отделно и като човек съм имал възможността да се срещна с него и да си поговорим доста, и със сигурност мога да кажа, че не е някакъв безмозъчен фанатик), но не отричам, че тук е прекрачил закона, за което ок - нека бъде наказан, ама 10 до 20 години при положения, че има такива истински изроди на свобода без обвинения в Щатите - просто е несериозно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Стронций84 16.04.2021 22:05:43 + 27 35
Аха. Цялата им държава е сбъркана. Това е една скапана и прогнила държава. Но над 250 хиляди българи избягаха да живеят там. И непрекъснато хора от цял свят се бутат да стигнат до там. Да им се чуди човек. И аз се чудя. Ти явно ги разбираш нещата. Имаш ли обяснение? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 16.04.2021 23:13:27 + 11 47
Не, аз сега очаквам Феникс на грил да направи сравнение с Цвете за Гошо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 17.04.2021 00:00:44 + 159 196
Толкова дълбоко ли съм ти бръкнал в душицата?

ОК, добре, щом искаш - трябваше да го осъдят на десет поредни участия на Цвете за Гошо. Да свири "Бира, секс и рокендрол" с Васко Кръпката там. Доволен ли си сега?

Що се отнася до самата новина - сори, обаче наличието на по-сериозни престъпници не означава, че не толкова сериозният престъпник трябва да си щъка на свобода без последствия, след като не само е извършил терористичен акт, ами и се е похвалил с това в медиите. А и в конкретния случай му се разминава леко, ако не съм разбрал нещо грешно. Най-много да му дадат някоя символична присъда, от която да приспаднат вече прекараните в ареста месеци, и да го пуснат на свобода на секундата.

А от изборната система за президент в САЩ имаше смисъл да се оплакваш преди четири години и няколко месеца, когато Досадния портокал спечели изборите, въпреки че загуби популярния вот. Сега обаче Байдън го помля в популярния вот и взе повече електори - т.е., няма такова разминаване.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 17.04.2021 05:55:12 + 11 46
Какво казваш?

"наличието на по-сериозни престъпници не означава, че не толкова сериозният престъпник трябва да си щъка на свобода без последствия, след като не само е извършил терористичен акт, ами и се е похвалил с това в медиите"

И помниш ли какво казвах аз?
"наличието на по-евтини фестивали не означава, че другите фестивали трябва да са също толкова евтини"

И какво правим сега?

А конкретно по новината:
Raven Wing защо си мисли, че като за някое престъпление присъдата е ДО 20 години, то обвиняемият ще получи точно толкова? Нали затова е това ДО.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Raven Wing 17.04.2021 14:43:18 + 33 10
"А от изборната система за президент в САЩ имаше смисъл да се оплакваш преди четири години и няколко месеца, когато Досадния портокал спечели изборите, въпреки че загуби популярния вот. Сега обаче Байдън го помля в популярния вот и взе повече електори - т.е., няма такова разминаване."

--- Точно това визирах с изказването си, както и победата на Буш Младши над Ал Гор преди малко над 20 години.

"обаче наличието на по-сериозни престъпници не означава, че не толкова сериозният престъпник трябва да си щъка на свобода без последствия, след като не само е извършил терористичен акт, ами и се е похвалил с това в медиите. "

-- Не съм казал, че не трябва да има наказание, точно обратното. Но попитах защо няма НИТО едно повдигнато обвинение срещу такива като Цукерберг? Мога да отговоря - гнусният Фейсбук има близо 90 човека лобисти в Белия Дом на заплата (само Амазон има повече от тях като бройка). Лобизмът е легално нещо, да - но има адски много съмнения каквто точно включва на моменти. И понеже ме върна към предишните избори в САЩ, поради които и споменах, че е сбъркана изборната им система - основна роля изигра и фирмичката на Цукерберг, която е спонсорирана с пари от ВТБ Банк/Кремъл (всичко това се знае, не е публична тайна, но някак няма никакви наказания за него, или фирмата му).

Иначе той има две обвинения и да, пише ДО 10 и ДО 20 години, приемам, че ще намалят доста и двете, но все пак говорим за вероятни 10 години в крайна сметка. Което за мен е пресилено предвид бездействието срещу хора, извършили далеч повече терористични актове срещу Щатите, срещу които няма обвинения още дори.

Иначе до въпроса на "Стронций84" - за мен САЩ не е прогнила и скапана страна, живял съм там, макар и преди доста време и за малко, и има страшно много точни и свежи хора (като навсякъде), и много неща, които са за възхищение. Но, за съжаление, от 20 години насам имат тотални идиоти за президенти (не мога да оценя Байден на този етап и не го включвам в това число), които нанесоха много щети на страна - влошаване на условията за средната класа, прокарване на закони в интерес на най-богатите и влиятелни индивиди (много от които трябва да бъдат разследвани, а не са) и така. Но рано или късно ще се оправят нещата, просто ме дразни как изкараха Шафер най-големия терорист едва ли не - смешно е.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Металист 16.04.2021 20:19:39 отговори + 228 242
53-годишният музикант е първият обвиняем от протестиращите, нахлули в Капитолия, който прави частично признание и сключва сделка с държавата.

Пръв напълни гащите
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".