Jorn Lande: "Целта на трибют-албума за Dio не е да се печели от смъртта му"

6 юли 2010, 18:04 ч. 158 / 2 4
пред./следв.
Норвежкият вокалист Jorn Lande е коментирал в интервю за списание "Classic Rock" своя трибют-албум за Ronnie James Dio и обвиненията, че целта му е да се печелят пари от смъртта на легендарния певец. Lande споделя, че кончината на Dio е била твърде внезапна и не е променил датата на издаване на диска именно, за да може да се разбере, че музикантите не са влезли в студио веднага след новината, че Dio е приключил земния си път. Части от албума, озаглавен просто "Dio", са били записани през миналата година, други песни - още през есента на 2008-а. Парчето "Song For Ronnie James" е било написано през 2009-а и записано миналата зима.

   В други новини, немски изпълнители, сред които Axel Rudi Pell (STEELER), Doro Pesch (WARLOCK), Doogie White (YNGWIE MALMSTEEN, RAINBOW, CORNERSTONE, TANK), Kai Hansen (GAMMA RAY, HELLOWEEN) и др. ще направят концерт в памет на Ronnie James Dio, приходите от който ще бъдат дарени директно на фонда за борба с рака, управляван от Wendy Dio. Шоуто ще се състои на 12 юли в Бохум, Германия.


Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Metallica fan 7.07.2010 06:57:31 отговори + 0 0
Концертът в Бохум ще е изключително събитие, но истината е, че българските фенове не могат да се оплачат от липса на качествени концерти през тази година. Gamma Ray например изнесоха невероятен концерт в началото на годината, а Доро ще я види само след две седмици

А истерията около това дали някой може да печели за сметка на Дио е напълно необоснована. Мисля си, че жената на Дио в своята скръб не може да осъзнае, че тя не може да направлява действията на други музиканти. Всеки е свободен да изразява себе си, вкл. и отношението си към гениалния Дио.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 6.07.2010 23:01:48 отговори + 0 0
"Целта на трибюта към Дио не е да се печелят пари по принцип. Целта е да ги печеля аз лично. Хеви метъл!" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the hellion 6.07.2010 21:06:39 отговори + 0 0
Искам да съм на този концерт! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Влади 6.07.2010 18:48:25 отговори + 0 0
wooooooooooow,какъв концерт само!!!Мамка му искам да присъствам и аз!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".