Канадците DOPETHRONE отново в България на 1 ноември

26 юли 2019, 13:10 ч. 432 / 1 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Канадската дуум / слъдж сензация DOPETHRONE се завръщат в България. Концертът ще се проведе на 1 ноември в столичния клуб "Mixtape 5" като това ще е второто гостуване на групата в родината ни. Освен, че имат и нов албум (2018) от последното си гостуване през 2016, Dopethrone вече са четирима. Към техният абразионен микс от слъдж, стоунър и дуум, се присъедини Julie Unfortunate, чийто мръснишки глас допълва напълно лиричната тематика на групата за убийства, наркотици и всякакви злоупотреби.

Доста топки се искат да кръстиш бандата си на един от най-тежките и гъсто задимени албуми в дуум рока и метъла. Говорим за Electric Wizard и опусът им от 2000 година – ‘Dopethrone‘, категорично заковал се сред еталони в стила като ‘Dopesmoker‘ на Sleep, ‘Welcome to Sky Valley‘ на Kyuss или ‘The Big Black‘ на Orange Goblin. Само че няколко напушeни фенове на тежкия риф от Канада решават, че Dopethrone е жестоко име за банда и си го лепват гордо през 2009. И оттогава доказват, че заслужават да го носят и развяват. Леят рифове, пушеци и поквара с музиката си и ето, че отново ще ни посетят и смажат като валяк. Лайвът им в София от 2016 е доказателство за това!

Датата е 1 ноември, мястото – клуб "Mixtape 5". Очаквайте ограничено количество билети по 20 лева в мрежата на www.bilet.bg или в The Wrong bar в София.

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".