Канадците ZAUM и родните OBSIDIAN SEA с концерт в София на 15 април

11 апр 2019, 13:30 ч. 327 / 2 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Остават само няколко дни до 15 април, когато ще се състои концертът на канадската мантра дуум група ZAUM, които ще ни повлекат в едно трансцедентално пътешествие в малката зала на столичния клуб Mixtape 5. Освен тях, към концерта се включва и класическата дуум метъл група OBSIDIAN SEA. Билети могат да се закупят от сайта на www.bilet.bg за 20лв.

ZAUM са канадска мантра дуум група от Ню Брънзуик. По стил наподобяват на OM, като самите те не бягат от този факт. Музиката на групата е като преминаване към тъмните заклинания на древния свят; монолитна дуум мантра, базирана на медитативното преживяване, изковано от рапсодични преплетени звуци на басове, барабани, ситар, флейта, както и със струнни и синтезаторни текстури. Резултатът от слушането на музиката им е хармонично събиране на астралните и физическите равнини и съответно осъзнаването им по естествен път. Именно затова и те са по-специална група, отличаваща се с транцендентните си особености. Освен, че са правили турнета по цял свят са свирили на концептуални фестивали като Roadburn, Incubate и Haywire.

OBSIDIAN SEA вече имат десет години история и три издадени албума, представящи тежка, но атмосферична и интроспективна музика, основаваща се на традиционния дуум метъл, психеделията и дори прогресив рока. Последният им албум, "Strangers", беше издаден на 22 март тази година от американския лейбъл Ripple Music.

 

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".