"Karmaflow" - първата видеоигра рок-опера ще излезе като албум през октомври

30 юни 2014, 15:55 ч. 309 / 1 1
пред./следв.

   Както вече ви съобщихме,  първата в историята видеоигра рок-опера се нарича "Karmaflow" и в нея участват Dani Filth (CRADLE OF FILTH), Alissa White-Gluz (ARCH ENEMY, екс-THE AGONIST), Marc Hudson (DRAGONFORCE), Simone Simons (EPICA), Tony Kakko (SONATA ARCTICA) и други метъл певци и музиканти.

   Всичко започва през септември 2013 г. като учебна задача в Университета по изкуствата в Утрехт, Холандия. В последствие идеята прераства в амбициозен мултидисциплинарен проект - "Karmaflow: The Rock Opera Videogame". Музиката играе съществена роля, защото всички изпълнители са в ролята на персонажи от играта и всъщност изпяват фабулата. Инструменталната част е поверена на METROPOLE ORKEST (най-големия в света професионален поп и джаз оркестър) и музиканти от групите EPICA, TEXTURES и WITHIN TEMPTATION.

   Рок-операта ще излезе като албум през октомври, концертните серии "Karmaflow In Concert" и играта за PC и Mac ще се появят в началото на 2015 г. Големият финал е предвиден също за началото на 2015 г. Той ще бъде под формата на два концерта в Холандия с участието на Alissa White-Gluz, Mariangela Demurtas (TRISTANIA) и други, които ще се присъединят към METROPOLE ORKEST на сцената.

   По-долу може да видите кратък трейлър на "Karmaflow: The Rock Opera Videogame".

karmaflow-videogame-rock-opera

още за:

Karmaflow


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


asdf 30.06.2014 22:23:47 отговори + 0 0
Чии е гласът в трейлъра? Не ми звучи нито като Алиса, нито като Симоне... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".