KATEHIZIS.COM пуска RSS-информация от концертната си секция

13 ное 2010, 12:31 ч. 305 / 8 14
пред./следв.
Случвало ли ви се е в разгвор с приятели да разберете, че не помните точната дата на предстоящ концерт, който имате намерение да посетите или просто ви е интересен? Осъзнавайки това, случвало ли ви се е да разберете, че концертите на чужди групи и изпълнители са вече толкова много, а понякога и толкова на често, че е трудно човек да запомни подробностите за всеки един от тях?
   Ако в този момент имате компютър с Интернет - достатъчно е да посетите най-богатия концертен архив у нас на най-популярния български рок/метъл сайт KATEHIZIS.COM и всичко ще си дойде на мястото.
   Но ако сте навън, пътувате, нямате подръка компютър или просто не ви се става от масата, вече е достатъчно да натиснете само няколко бутона на мобилния си телефон и ще можете да имате достъп до така важната информация. Разбира се - ако устройството ви е пригодено и настроено да разчита RSS-фийдове, но от доста години насам почти всички нови модели телефони поддържат подобни функции.
   RSS (Really Simple Syndication) форматът е подходящ не само за мобилни устройства, той се използва широко и при настолните и преносими компютри. Независимо дали правите това с браузър или специална програма за управление на RSS-емисии - вече може да прибавите към досегашните си ресурси и концертните данни на KATEHIZIS.COM.

   За да избегнем разсейването на информацията, а и да не се наложи да натоварим RSS-четеца ви с няколкостотин записа, филтрираме само най-важните събития - за т. нар. "големи" концерти - т. е. такива на чужди изпълнители или някои от "динозаврите" на българския рок.

   Има два начина да "захраните" своето мобилно устройство с концертния ни RSS-фийд: Да посетите www.katehizis.com, при което повечето устройства и програми ще разпознаят автоматично двата ни RSS-фийда (за последните новини и за концертите) и ще ви дадат възможност да се абонирате за тях;
   Или да прибавите ръчно нов RSS-абонамент с адрес
   http://www.katehizis.com/lives/rss-lives.php.

   Така "Metal Katehizis" отново предоставя на аудиторията си преди всичко потребителски ориентирана и полезна услуга, при това - напълно безплатно.

   We Rock!


Коментари   (14)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Spote 12.12.2010 10:36:46 отговори + 0 0
Не работи телефона ми зарежда нормалната си страница Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дъртия 16.11.2010 15:26:08 отговори + 0 0
евала, катехизис - затова сте най-големите. това е доста добра идея Надявам се, че вътре освен за датата предвиждате и кратка информация кой и къде продава билети и на какви цени...
А - и къде се мести естествено С това местене този фийд ще стане зверски полезен. тръгваш примерно днес от надежда за студентски и по пътя чекираш фийда, за да разбереш, че за сабатон примерно трее хванеш не 280 от ректората, а 72 от орлов мост, понеже концерта последно към момента е във фестивална....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.11.2010 17:14:02 отговори + 0 0
ЗАЩО САМО НА ГОЛЕМИТЕ КОНЦЕРТИ!? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.11.2010 12:19:57 отговори + 0 0
We Heavy! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.11.2010 09:16:46 отговори + 0 0
Анонимен - 2010-11-13 18:54:33
Аз пък знам едно място където пише "поне всички " концерт в БГ:
http://www.radiotangra.com/?page=gigs&lng=bg

Да - към настоящия момент са обявили цели 8 концерта от сега до края на януари!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


LinkRage 13.11.2010 23:32:00 отговори + 0 0
Браво! RSS не ползвам на телефона си от години (от както GPRS-a стана по-евтин), но идеята е много смислена и ми допада деа Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Авитохол 13.11.2010 22:16:43 отговори + 0 0
Услугата е полезна, поздравления за "Катехизис"! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.11.2010 19:12:15 отговори + 0 0
Omega,Witchcurse или пък Conspiracy...

трябваха ми 5 минути да ги открия в речника. наистина има такива! ROFL
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.11.2010 18:54:33 отговори + 0 0
Аз пък знам едно място където пише "поне всички " концерт в БГ:

http://www.radiotangra.com/?page=gigs&lng=bg
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.11.2010 18:52:14 отговори + 0 0
"Сега ако почнете и реално да пишете за датите поне на всички концерти "
Ти българския език, роден наш познаваш ли?
Изразът "поне на".... какво означава наясно ли си? Означава някакъв допустим минимум. Според теб допустимият минимум са "всички концерти в България". Няма място, което да съобщава за всички концерти.
А дали ще ти се отразят "добри чужди групи" като "Omega,Witchcurse или пък Conspiracy" - това не зависи от читателите. Ако организаторите не са се погрижили и не са успели да намерят трибуна тук - проблемът си е техен.

Със здраве и бъди все така мъдър в преценките си!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 13.11.2010 18:41:57 отговори + 0 0
Сега ако почнете и реално да пишете за датите поне на всички концерти а не да публикувате избирателна информация.Не приляга сайта който твърди че е най-посещавания и професионален сайт за тази музика да не публикува някой концерти които дори се подават като информация от читатели към сайта и пак не се отразяват.
Бях много разочарован като фен да видя че по никакъв начин не отразявате за посещения на добри чужди групи като Omega,Witchcurse или пък Conspiracy ноито идват също скоро в България.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.11.2010 14:34:33 отговори + 0 0
"Каму ли" - епик фейл, момко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.11.2010 14:31:07 отговори + 0 0
Извинявай, ма промоЛтарите в БГ грам не им дреме другите какво правят. Каму ли да се съобразяват с някой.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.11.2010 12:55:48 отговори + 0 0
пропуснали сте, че информацията ще е полезна и за промоЛтари - като си договарят датите - да се съобразяват и с другите околни или на същия ден Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".