Kirk Hammett: "Lulu" е едно от най-добрите неща, които сме правили"

1 окт 2013, 09:20 ч. 708 / 9 32
пред./следв.
В скорошно интервю китаристът на METALLICA Kirk Hammett говори за новия 3D филм на групата, който постигна рекордни приходи за първия си уикенд, и за това дали бандата се съобразява с реакциите на феновете. По последния въпрос коментарът на музиканта е следния:

   Не, защото го правим за себе си. "Lulu" е много добър пример. Мисля, че "Lulu" е едно от най-добрите неща, които сме правили. Имам предвид това, че песента "Junior Dad" ме докарва до сълзи, а да работим с Lou Reed беше готино, уникално и много специално за нас. Може би не за всички. Може да беше предизвикателство за феновете, но за нас - Lars, James, Rob и мен - беше страхотно изживяване и го направихме с удоволствие. Гледаме назад към това много позитивно.


   И докато филмът "Metallica through the Never" затвърди за пореден път изключителния комерсиален успех на METALLICA, то издаденият през 2011 г. албум с Lou Reed бе пример за точно обратното. За първата си седмица в САЩ творбата продаде едва 13 000 бройки и още на втората седмица след издаването си "Lulu" изпадна от Топ 200 на "Billboard". Негативните ревюта, отзиви от фенове и критики от други музиканти преобладаваха с голямо болшинство и не спират и до днес...
METALLICA & Lou Reed - Lulu


Коментари   (32)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Мелон 27.10.2013 19:39:51 отговори + 0 0
Мелон до Делон:

Това че Лу Рийд пърди в кофа значим ли го прави? Но не, щом ти се впечатляваш от так'ви неща, айде и всички да сме съгласни с теб.

Някои хора се осмеляват да имат вкус, а не са сите кат' тебе - чули, недочули и ближат сладолед от жълт сняг.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.10.2013 09:23:23 отговори + 0 0
Според мен албума е добър Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Jambo 7.10.2013 13:01:31 отговори + 0 0
На мен пък ми харесва... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Делон 7.10.2013 10:11:17 отговори + 0 0
Ха-хаааа....ето за това говорех - БГ феновете, които са много ''широко скроени'' обобщиха темата!''Кой е Лу Рийд''е един обидно смел въпрос!Дори и за метъл сайт! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Akerfeldt 6.10.2013 22:13:48 отговори + 0 0
Кой е Лу Рийд, че да е такава привилегия да се работи с него?!?!? Човек обикновен, нищо повече. Айде, от по-смелите, но не е единствен, мамка му, не е! Lulu не ми харесва дори и за 1 песен да изслушам цяла. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Делон 5.10.2013 17:42:43 отговори + 0 0
Ще видим!Има време! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ален 2.10.2013 15:47:50 отговори + 1 0
Фантазирай си колкото искаш. Две години минаха вече от издаването на това недоразумение и никой не е започнал да говори за него по-положително. Повечето хора го забравиха.
А след време ще бъде забравен още повече.

А примерът с банкера е толкова неудачен и натъкмен, че няма накъде повече.
Поради простата причина, че този албум не предлага нищо ново и революционно. А Джобс е отишъл при банкера с революционна идея. Хайде открий разликите.
Или ще ми кажеш, че всъщност албумът предлага нещо революционно, но за 2 години то е останало незабелязано, но след 20 години ще е на върха на популярността. И ще се слуша всеки ден в почти всеки дом. Така както днес почти всеки ден в почти всеки дом се ползва компютър.

"Доводите" ви са толкова глупави, че чак смешни

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Делон 2.10.2013 14:56:42 отговори + 0 0
Eто това е най умният досега коментар по темата -- ''Ален, не знам дали си преглеждал исторически факти, но много често на неща, които са били иноватвини (не казвам че Лулу е такъв, но разнираш аналгоията), хората са се подигравали...например, когато Стив Джобс и Возняк са отишли да теглят пари, за да основат епъл, един банкер им се присмял с довода - кой ще иска компютър в къщи? така че плеяда музиканти не знам какъв критерий биха могли да са в случая...те сигурно и за други неща се подиграват на металика, а им се иска да са на турне с тях...''' !! След време ще се говори много и положитлни неща за този албум!Ще видите! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 1.10.2013 15:53:24 отговори + 0 0
"Lulu" е зле композиран албум и това е просто факт. Дори да беше постигнал комерсиален успех, пак щеше да е зле композиран. Намесените големи имена нямат отношение към това. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ален 1.10.2013 15:38:45 отговори + 0 0
Много интересно е това с банкера. Много ми е интересно и колко такива случаи има от общите милиони случаи, в които някой е искал заем, а от банката са му се присмяли. Ти как предполагаш?

Плеядата музиканти са много добър критерий. И те не се подиграват с Металика, а с Лулу. А още повече би им се искало да са турне с Металика & Лу Рийд. Ей на такова турне всяка друга прилична банда толкова ярко ще блесне над Металика, че няма банда, която би отказала това
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


redordead 1.10.2013 15:33:06 отговори + 0 0
Ален, не знам дали си преглеждал исторически факти, но много често на неща, които са били иноватвини (не казвам че Лулу е такъв, но разнираш аналгоията), хората са се подигравали...например, когато Стив Джобс и Возняк са отишли да теглят пари, за да основат епъл, един банкер им се присмял с довода - кой ще иска компютър в къщи? така че плеяда музиканти не знам какъв критерий биха могли да са в случая...те сигурно и за други неща се подиграват на металика, а им се иска да са на турне с тях... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

георги 1.10.2013 15:21:46 отговори + 0 0
за мен е пълна простотия,чудат се с какви глупости да се занимават,вместо да направят албум като хората,ако все още могат Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ален 1.10.2013 15:06:37 отговори + 0 0
Ей - добре че ме светна. Албумът няма продажби (в САШ) щото инството от БГ фенове но Металика не харесват нищо извън метъла

А това че цяла плеяда известни метъл музиканти също не харесаха албума, че даже се и подиграваха с него - как ще го обясниш? И те ли не харесват нищо извън метъла? Внимавай с отговора, щото може да се провери после по интервюта дали не харестват неща извън метъл
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Делон 1.10.2013 14:32:33 отговори + 0 0
Няма проблем бе хора!Просто мнозинството от БГ фенове но Металика не харесват нищо извън метъла и това доста ограничава възприятията им!Що, а вие кво очаквахте - феновете на Лу Рийд си харесват албума, просто това е по експериментална, ъндърглаунд музика и естсетвено няма да продаде милиони, но какво от това!Тя си има своята си публика и те така...... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 1.10.2013 14:01:51 отговори + 0 0
няма музикант, който да не каже, че не се кефи на това, което е записал. отнсосно лу рийд - много метъл музиканти любимите им изпълнителни не са метъл, ако например един барни от напалм е фен на Роджър Уотърс и заедно направят някакъв албум, мислите ли, че няма да е горд от това, въпреки, че не е грендаж? Това си е мчетата на всеки фен, да сеиви със свой любим изпълнител и в случая с Лулу е точно това, просто Металика имат привилегията да го издадат и то да е популярно независимо поради какви причини. Кефят ли му се феновете на металика - не. Кефят ли се феновете на Лу - да, поне доколкото съм преглеждал форума му. Кефят ли се самите музканти - да, това казват. Някой кара ли ви да слушате албума насила - не. Наислвали ли са ви да го купувате? Не - е къв е проблемът? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 1.10.2013 13:44:16 отговори + 0 0
Kirk явно взема наркотици... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.10.2013 13:02:44 отговори + 0 0
Ко? Не! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Vazelin 1.10.2013 12:45:54 отговори + 0 0
Бройката хора, които харесват нещо е от изключително голямо значение в епохата на глобалните комуникации!!! И приносът на Металика се състои точно в това, че един ъдърграунд подстил на метъла го превърнаха в слушан от всякакви поколения и хора в рок попрището, а и не само. Металика създадоха всемирни тежки хитове. Всъщност целият Мастър ъф пъпетс, както и следващите два шедьовъра са извън рамките на жанровите класификации, адреналин след адреналин, великолепни творби.
Лулу за мен е слушаем албум и нищо повече. С изказването си Хамет вероятно иска да качи малко безобразно слабите му продажби. А и да работиш с Лу Рийд все пак е привилегия.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Красив и умен 1.10.2013 12:45:53 отговори + 0 0
Това е безпорен факт, просто феновете ви, дето ви пълнят стадионите и банковите сметки, не са достатъчно добри. Ма кво ви пука? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ален 1.10.2013 12:00:00 отговори + 0 0
Глупости. Така можеш да установиш кое е по-популярно в БГ. Нищо повече.
А до онзи по-долу - и грозните жени се намира кой да ги хареса ама това прави ли ги хубави?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 1.10.2013 11:58:32 отговори + 0 0
Металика, като цяло обезсмислиха съществуването на доста групи, а Кърк е един от най-добрите шредъри. И всичко това, ВЪПРЕКИ Lulu. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 1.10.2013 11:46:21 отговори + 0 0
Ален, значи ако питаме публиката в БГ - кое е по-добро, Азис или Слейър (слагаме, която и да е метъл банда), понеже 90% ще отговорят Азис - да приемем, че е обективно Азис да е по добър от Слейър, Металика, Пинк Флойд, Моцарт, Бах, Бетовен итн? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

бъб 1.10.2013 11:04:24 отговори + 0 0
Бройката на хората, които харесват нещо е без значение. Всеки преценява за себе си дали му харесва и толкова, няма друго мерило. Lulu за мен е боза и дори да беше комерсиален успех пак щеше да е нещо, което не харесвам. Не е казано че трябва да стигнем до съгласие, всеки си решава за себе си. Нещата са само и единствено субективни. Всеки, който се опитва да убеди някой друг, че трябва да харесва или да не харесва нещо, е малоумен. Няма мнение, което да струва повече от това на някой друг независимо дали говорим за музикант или лаик. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ален 1.10.2013 10:23:01 отговори + 0 0
Точно така. Обаче, когато 90% от хората не харесват нещо - субективното става обективно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 1.10.2013 10:14:15 отговори + 0 0
ален, я пак, че не разбрах? харесването е субективно, ако на теб ти харесва, а на мен не - тогава кой е прав? в случая, кирето си вярва, и това е най-важното, металика ако се съобразяваха с това, какво хората очакват от тях, щяха да циклят цял живот в имитации на мастъра и джъстиса, но това е характерно за една друга банда... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


streetcleaner 1.10.2013 10:06:20 отговори + 0 0

Успя да ме разсмее доста, старият Кърк.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ален 1.10.2013 10:01:35 отговори + 0 0
Това не е математика, а е изкуство. Целта на изкуството е ПРЕДИ ВСИЧКО да ти хареса или не. И ако не ти хареса - дежурните доводи "не го разбираш" са смешни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Делон 1.10.2013 09:57:25 отговори + 0 0
Албумът си беше супер, но дървените(пардон - метални)глави не разбраха нищо, щото не виждат по далече от носа си! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.10.2013 09:56:51 отговори + 0 0
Смешник! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.10.2013 09:34:53 отговори + 0 0
Най-добрите моменти са когато натискаш Stop на плейъра Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 1.10.2013 09:32:11 отговори + 0 0
Наистина имаше добри моменти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

nikson 1.10.2013 09:23:35 отговори + 0 0
xa xa ей тия хора изперкват със всяка изминала година Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".