KISS продадоха името, авторските си права и каталога си за 300 млн. долара

6 апр 2024, 08:56 ч. 413 5
пред./следв.

   В края на миналата година KISS започнаха сътрудничество с шведската компания "Pophouse Entertainment" за създаването на дигинални аватари на музикантите, чрез които групата да продължи да съществува и изнася концерти "завинаги".

   Сега бандата стига много по-далеч. KISS са продали на фирмата всичките си авторски права, името и каталога си. Макар официално сумата на сделката да не се посочва, информирани източници твърдят, че тя е над 300 млн. долара. Междувременно продължава работата по аватарите на групата, като се планира шоуто с тях да бъде готово през 2027 г.

   KISS приключиха концертната си дейност на 2 декември 2023-а с прощален лайв в зала "Madison Square Garden" в Ню Йорк. Така завърши и турнето "End of the Road" и тогава бе официално обявен проектът с аватарите на музикантите. "Pophouse" има опит с представлението "ABBA Voyage" в Лондон, на което легендарната шведска четворка "изнесе концерт" с холограми.

   Gene Simmons коментира:

Винаги сме откривали нови хоризонти в популярната култура и това партньорство ще гарантира, че ще продължим да го правим и през следващите години. Защото това, което прави "Pophouse", е да нарушава правилата. Вече имаме няколко плана в развитие, като шоуто с аватари е един от тях, биографичен филм - друг, а KISS преживяване - трети. Бъдещето не може да бъде по-вълнуващо.

   Paul Stanley добавя:

Пътуването ни с "Pophouse" е задвижено от желанието ни да намерим вечен отзвук в различни аспекти на глобалната култура. Впускайки се в това начинание, ние се стремим да вплетем нашето наследство в гоблена на различни светове, като гарантираме, че преживяването на KISS ще продължи да завладява както верните ни фенове, така и тези, които тепърва ще откриват тръпката. Това партньорство не е просто отделна глава, то е вечна симфония на рокендрол безсмъртието.

 

kiss band



Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Цезар 7.04.2024 12:11:13 отговори + 1 0
Някой изобщо допускал ли е, че точно евреи няма да направят изгодна сделка? Иначе са големи музиканти - то е ясно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Насо 6.04.2024 15:12:02 отговори + 4 0
Kiss са ебаси пичовете ако верно са го направили това. Истински шефове! Сега заслужена почивка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 6.04.2024 11:56:13 отговори + 3 1
Е все едно без тази сделка нямаше да имат добри пенсии. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ron Jeremy 6.04.2024 16:02:12 + 3 2
Все пак не са някакви милиардери, получената сума си е от значение Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ron Jeremy 6.04.2024 10:54:10 отговори + 3 1
Така се прави, добра пенсия си изтъргували и вече спокоен и охолен живот далеч от кисс Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".