Китаристът Ragnar Zolberg е изгонен от PAIN OF SALVATION

1 май 2017, 14:59 ч. 1615 / 2 5
пред./следв.

   Исландският китарист/вокалист Ragnar Zolberg (на снимката) съобщава, че отново се разделя с шведската прогресив метъл банда PAIN OF SALVATION. Причината са разногласия с лидера Daniel Gildenlow, като Ragnar се чувства изключително недооценен и недобре платен за работата си с групата. 

   Zolberg твърди, че участвал активно в композирането на последния албум "In the Passing Light of Day", но след издаването на творбата Gildenlow буквално "си е присвоил" неговия труд. През време на сегашното си пребиваване в бандата Ragnar е получил само 1000 евро, които не са покрили дори пътните му разноски. Докато доста от концертите на PAIN OF SALVATION са били разпродадени. Когато китаристът е повдигнал въпроса пред лидера на групата, е бил помолен да напусне. Zolberg сравнява ситуацията в PoS с тази в GHOST, при които наскоро също имаше проблеми със заплащането и едноличното управление.

   Ragnar Zolberg бе член на PAIN OF SALVATION между 2011 и 2013 г. и участва в албума от 2014-а "Falling Home". След около година е бил помолен лично от Gildenlow да се върне и да помогне на бандата, докато Daniel е в болница. Така Zolberg продължава участето си в PoS до настоящия разрив. Същевременно той се изказва ласкаво за останалите членове - Gustaf Hielm, Daniel Karlsson и Leo Margarit, с които заявява, че е работил с голямо удоволствие.

  Вече е ясно името на новия/стар китарист на PoS. Това е Johan Hallgren, който се завръща в групата като пълноправен член.

 



Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


aMorph 2.05.2017 12:39:23 отговори + 0 0
Рагнар е бил изгонен не защото е повдигнал въпроса за парите и оценяването, а изцепките по време на лайфовете и постоянното дърпане в негова посока. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 2.05.2017 14:55:45 + 0 0
Всичко е възможно, не знам. А за какви изцепки говориш, аз ги гледах в Прага преди месец и бях на няколко метра от него, не видях нищо нередно? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fafy 2.05.2017 11:15:56 отговори + 2 0
Ами земане-даване винаги има, важното е че в бандата се завръща не кой да е Johan Hallgren Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 2.05.2017 14:51:28 + 0 0
Да, това е добрата новина, за идентичността на групата е по-добре той да е в нея, от друга страна обаче Zolberg беше свежа кръв, за пръв път от толкова години някой друг музикант да участва в правенето на песните, а не всичко да се върти около един човек. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 1.05.2017 23:41:21 отговори + 3 0
Е какво значи, че си го е присвоил, на диска си пише, че всички песни са композирани от двамата. А за заплащането - турнето наистина беше много успешно, но предполагам, че си е имало някакви договори колко да е заплащането. Във всеки случай жалко, че така се е получило, Zolberg е много интересен музикант. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".