КОНКУРЕНТ отпразнуваха 30-ия си юбилей с фенове и приятели, обещаха още много изненади

26 мар 2018, 14:42 ч. 2082 / 4 19
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Група Конкурент отпразнува 30 години на сцена с голям концерт в столичната зала Универсиада.

Непосредствено преди концерта фронтменът на групата Емил Анчев коментира: „Тази вечер ще покажем колко сме израснали в тези 30 години като група. А от утре затваряме книгата и започваме нови 30 години, с нови хитове.“ И допълни: „Не е лесно - 30 години! Ако искаш да израстваш е най-трудно, защото винаги има препятствия, които те спъват. Но ставаш. Както се пее в едно наше парче, скачам, падам, ставам, бягам, движа се напред. Не спираме. 30 години само напред!“

Специални гости на рок шоуто бяха емблематични имена от българската музика, които изпълниха обичани песни на Конкурент и поздравиха бандата и феновете й със свои парчета. „Всички те са ни приятели, искаме да свирим заедно, обикаляли сме с тях толкова години. Наистина, все скъпи за нас хора сме поканили.“, поясни Емо.

Шоуто стартира с невиждани архивни кадри и избраните от фен клубовете на бандата парчета: „Конкурент“, „Паяка“, „Конницата“ и „Чакам други дни“. На сцената се качи и бившият китарист на групата Павел Васев, който сега свири в група „Монолит“.

Рок дамата на България Милена Славова изпълни заедно с бандата един от най-големите им хитове - песента „Дай ми време“. Певицата коментира: „С Конкурент ме свързва дългогодишно приятелство - много години вече сме заедно и продължаваме да вършеем!“ Поп певецът Стоян Захариев изпя песента „Сбъдната мечта“, Дичо Христов се качи на сцената за парчето „Един живот“, а група Фактор поздравиха бандата с новата си песен „Не ме събуждай“. „Конкурент са мои приятели от много дълго време. Не знам кога минаха тези 30 години. Пожелавам им всичко най-хубаво - много успехи, да са живи и здрави, и да продължават да свирят!“, коментира вокалът на Фактор Оги Цолов.

Атанас Пенев и Славчо Николов от Б.Т.Р., на които след няколко дни също им предстои голям юбилеен концерт, изпълниха парчето си „Защо“: „С Конкурент ни свързва рок музиката, свързва ни сцената. Страшно много години сме свирили по фестивали заедно. Едно от нещата, което със сигурност ни свързва, е и нашият бивш барабанист Жоро Милев, който сега е барабанист на Конкурент. Дойдохме да ги поздравим за този голям юбилей, който празнуват.“

На сцената се изяви и още един музикант от миналото на Конкурент - барабанистът Ставри Ставрев. Страхотно включване направи и младата хардрок група Krossfire, нарочени за българските Iron Maiden и наследници нa Конкурент. Те забиха с авторското си парче „Крайност“.

Разбира се, Конкурент бяха подготвили и голяма изненада за феновете, представиха ексклузивно новото си парче „Родени за рок“, част от предстоящия им албум – „The Hard Way“, който се очаква да излезе на есен.

Страхотен жест към бандата направи кметът на Сопот Деян Дойнов, който им подари специално колекционерско издание на романа „Под игото“ на Иван Вазов с думите: „Не се гаси туй, що не гасне“ и им пожела още дълги години да продължават да радват феновете с музиката си.

Големият приятел на групата, китаристът Николо Коцев, който се включи в парчетата „Върни се“ и „Бягство от рая“, коментира след шоуто: „Много съм благодарен, че бях поканен да гостувам на това прекрасно събитие. Една група в България да навърши 30 години е нещо много сериозно. Това са хора, които работят години наред - въпреки всички несгоди, въпреки трудностите. Това показва, че България е страна, в която има много публика за рок. Благодаря отново и пожелавам много успехи на група Конкурент!“

Емоционален финал ознаменува края на събитието – Емил посвети песента „Без твоята любов“ на съпругата си Ани, която почина преди две години, а феновете станаха свидетели на прекрасни семейни моменти, които се излъчваха на мултимедията на сцената.

Въпреки трудностите бандата няма намерение да спира да твори и обеща много положителни събития през годината: „Предстоят няколко концерта в големи градове на България. Ще участваме във Варна Мега Рок – във вечерта с Night Wish и Apocalyptica. Наесен ще представим и новия си албум „The Hard Way“. Обещаваме - тази година ще има много изненади!

 

още за:

Конкурент


Коментари   (19)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Kuzman 28.03.2018 15:05:53 отговори + 4 1
Конкурент съм ги гледал в родния ми град още през комунизма - 88-а година мисля че беше правиха концерт. Понеже бяхме малки и без родители не ни пуснаха в летния театър, но около него имаше много дървета и ние-деца, та по дърветата. Аз тогава бях 7-и или 8-и клас. Слушах вече метъл. Към средата на концерта, понеже нямаше много хора, охраната /тогава бяха чичковци с билети на входа/стана по-рехава и ни пусна вътре. Бяхме около 5-6 хлапетии. Много бяхме доволни, че ще гледаме "метъл" на живо. Забележете, тогава западни банди тук не бяха стъпвали, освен Юрая Хийп горе-долу по същото време. Чак 91-ва дойдоха Содом. Та сядаме ний в летния театър и започваме да гледаме с широко отворени очи. На 15-тата минута разбрах за ко стаа въпрос. Къв ти метъл братче! Хем Конкурент са били къде-къде по-млади от сега. И тогава звучаха като чичаци. "Аз съм твоя вечен конкурент" - повториха го 50 пъти. Песента се проточи безкрайно. Караха публиката да вика, да им отговаря на "Аз съм твоя"... с "Ти си моя"... и довършваха "Вечен конкурент". Това много ме издразни. От тогава съм ги срещал 2-3 пъти като подгряваща група на разни по-големи концерти из България, но гледам да съм по-далеч. Или на опашката за бира или извън залата/стадиона да пия бира, докато приключат... Те това ми е отношението към Конкурент. Не мога да им се радвам само защото са българска група и "трябвало да подкрепяме българската рок сцена". Посредствена банда са още от едно време.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъф 27.03.2018 09:08:32 отговори + 14 2
Моето уважение към Конкурент и всички останали, допринесли малко или много за скромната ни музикална сцена, но групи като тях с по 1-2 албума да ми тръбят "видиш ли, празнуваме 30 годишнина" е малко или много смешно. А примерите са не един и два. Е за тия 30г само това ли успяхте да направите? Не знам за вас, но на мен вече взе адски да ми писва от бивши величия, лежащи на стара слава! Или издавайте музика и радвайте хората, или се махайте от сцената и освободете пътя на млади и талантливи музиканти, които се борят със зъби и нокти да постигнат нещо.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъф 27.03.2018 09:10:17 + 5 2
А, да, за малко да забравя.... Това че членове от една група са все още сред живите, но не творят, не е повод да се празнува 50 годишнина нали? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

де бил? 27.03.2018 09:57:08 + 3 3
2 неща разбрах от тебе.
1-во. Сцената е като тоалетна с едно място. Ако някой е вътре никой друг не може да влезе. Та викаш Конкурент в Универсиада правят заета сцената на младите, които свирят в клубчета.
2-ро. Една група е активна само, когато издава албуми. Ако прави концерти, но не издава албуми не е активна. Значи Металика 8-те години между последните си 2 албума се бяха разпаднали.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

млад кокос 27.03.2018 10:06:19 + 3 2
Адски си прав. Точно това ме дразни в Конкурент, Ахат и т.нт. Имат 1-2 албума от преди 30 години и движат на стари лаври. Разбирам, че в България пари от музика не се правят и на никой не му се занимава за тоя дето духа. Но не може хем това в онова, хем душата в рая. Или приемете, че отдавна не сте това, което сте искали или направете нещо! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъф 27.03.2018 15:56:00 + 1 2
Ехххх.... горките Металика колко са мразени... Не спряхте да завиждате... Е,ок.. За разлика от Конкурент, Ахат и т.н. Металика за 30г. имат издадени 10 студийни албума и 131 концерта за последните 2г. Няма място за сравнение и не съм искал такова... Но клепарите не могат да се стърпят. Но родните "звезди" поне да се стараеха малко по въпроса. То верно, че у нас глад и мизерия и трябва да се яде, ама чак пък... Абе халал да ви е Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WitcheR 27.03.2018 03:05:14 отговори + 4 6
Не съм най големия фен на Конкурент, но концерта си беше доста добър, който е бил знае ! Група Фактор също изсвириха една песен, и те ли не стават ??? Като гледам коментарите по долу си мисля че тук коментират едни и същи хора, не знам как може да коментирате нещо на което не сте присъствали. Интересно ми е от къде идва тази злоба към Конкурент ? Все пак хората са се постарали, подкрепяйте българския рок !
По добре ли е да гледаме смотани трибют групи или групи с авторска музика ? То и без това музикалната сцена тук никаква я няма, ама дайте да плюем и по това което е останало ... точно за това няма никакво развитие рока в България ! Все пак правете разлика между концерт на площад и юбилеен концерт !

И не са само "Аз съм твоя вечен конкурент" и "Дай ми време" известните им песни, имат много други ...

https://www.youtube.com/watch?v=sJx93QqeVh4

И ако Конкурент не стават, кой става тук ? Коя е групата която става ???
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Даря 27.03.2018 00:04:14 отговори + 5 4
Едно трябва да им се признае - въпреки това колко са бездарни, смешни и неугледни, чичовете продължават. Който се кефи на това заслужава инвалидна пенсия... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Графа 26.03.2018 21:47:17 отговори + 10 3
Влизам да прочета новината,мислейки,че това е бенефиса на Кралете на подгряващите групи и с ужас установявам,че те ще издават албум.Както се пееше в една песен :Ужааааас,това е ужааас..... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


НЕ! 26.03.2018 21:31:22 отговори + 13 3
Миналото лято, тази халтура свири на площада в родния ми град. През двете минути докато минавам оттам, чувам един от двата им "вселенски" хита (единствени?). Набързо си давам сметка, че тези свирят Cat Scratch Fever на Ted Nugent, по нескопосан и бездарен начин с текст на български... Е мамка му, в интернет има таблатури на Cat Scratch Fever за всеки един инструмент! Свалете ги, научете ги добре, пробвайте да свирите с метроном..... па излезте тогава на мегданя Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пърпъл 26.03.2018 21:22:05 отговори + 8 1
Смее ли някой да иде, че да разкаже? Само феновете на БГ Рок и Атлантик, които, ако се не лъжа, празнуват скоро 40 години на сцена, явно невидима. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стефанов 26.03.2018 16:32:04 отговори + 25 4
"...Въпреки трудностите бандата няма намерение да спира да твори..."
Да. Виждаме. Мотам се из разни арт сайтове (самият аз съм "инвалид") и положението е едно и също навсякъде - Потребител Х вади драсканици на конвейер, вярната му трупа от подивели фенове не спира да го хвали колко е талантлив, а самия той си мисли, че е ушил на Бог шлифера. Тежко му на онзи пирон, усъмнил се в качествата на твореца. Не В, а ПОД земята го забиват, щото, разбираш ли, да критикуваш не е библейско.
Колкото и да ги въртите обаче, още ако ще 20 концерта да направят до края на годината, истината е, че КОНКУРЕНТ са една абсолютно посредствена банда, която не изпъква с нищичко, нищо, че я лансират за... и аз вече не знам какво.
Успех им.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ГНР 26.03.2018 17:47:48 + 4 17
Посредствена??? 30 години на сцена, множество концерти, авторска музика, албуми на БЪЛГАРСКИ!!! Къде е посредствеността??? Имаше фенове от цялата страна! Радвам се, че и аз бях един от тях... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 26.03.2018 18:27:20 + 2 3
Подкрепям! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

де бил? 26.03.2018 18:53:59 + 4 0
Подкрепяш, подкрепяш. Кой подкрепяш? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 28.03.2018 15:03:03 + 0 0
Подкрепям Стефанов, коментарът е негов! ГНР извъобще не го подкрепям Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

млад кокос 26.03.2018 15:08:35 отговори + 12 13
Как беше концерта, бе, шибаняци? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

де бил? 26.03.2018 15:35:08 + 12 3
Бил, бил, колко да е бил? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Владо 26.03.2018 22:04:57 + 4 2
Дебил е бил . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".