Концерт на БАЛКАНДЖИ и KHAN на 8 ноември

2 окт 2018, 12:12 ч. 1019 / 6 5
пред./следв.

Получихме следното съобщение:

BGTSC представя: Живата легенда на родната фолк-рок сцена БАЛКАНДЖИ и специалните им гости KHANЪ! Събитието ще се състои на 8 ноември тази година в столичния клуб „Mixtape 5“ от 19:00 часа.

БАЛКАНДЖИ е група създадена през есента на 1999 година и от тогава до сега е печелила конкурси за авторска песен, делила е сцени с имена като Култур Шок и Haggard, участвала е в знакови фестивали като „Spirit Of Bоurgas“ и „Wrong Fest“, помни разпродадени концерти в „О!Шипка“ и „Mixtape5”. Група съхранила спомените за стари времена, но живееща добре с тях и днес.

Издаденият през 2002 година дебютен албум “Пробуждане” до момента има продадени над 1500 копия! През 2003 година излиза компилацията “Звездица”, съдържаща записи от концертни изпълнения, както и едноименната песен предвестник на следващия албум. В края на 2008 излиза “Змей” - дългоочакваният албум, включващ 11 парчета. През следващите години групата се концентрира в активна концертна дейност и после от един път почти изчезва...

БАЛКАНДЖИ се „завърнаха“ преди две години с голям и напълно разпродаден концерт, както и с новите песни “Камене”, “Бела девойка” и “Дириндака дака”. Последваха радио участия, още един разпродаден концерт и усилена работа по възраждането на групата – нова визия, нов видеоклип, нова музика.

KHANЪ (“Кан”) са създадени през 2009 година и досега са сред най-активните родни групи. Основната идея на музикалния проект е да съчетава тежък и модерен метъл с български фолклорни мотиви, което Khanъ сами определят като фолккор (folkcore).
Групата има издадено ЕР „Правда” (2015) и албум „Знамение” (2016), които утвърждават Khanъ като водеща банда в българския ъндърграунд. Участията на групата се характеризират с огромна доза енергия и атмосфера, обединяваща почитатели на различни музикални стилове и субкултури. Редовно пред сцената се извива хоро, което засвидетелства чара на музиката им.

Предстои изключителна вечер в която завладяващите ритми на родния фолклор ще звучат примесени с класически рок и модерен метъл. Вечер, в която спиращите дъха хорови многогласия и мелодии на кавал, гъдулка и тамбура ще са неизменна част от този народен празник.

Билети се продават онлайн и в мрежата на Евентим, а някои от местата на които можете да ги намерите са Бензиностанции OMV , Technopolis, Български пощи, Orange, Usit Colours, магазин Яко, магазини На Тъмно, Office 1 Superstore, билетна каса на EVENTIM на ул.“6-ти септември“в София, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината.

*Клубът не работи с резервации
**Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe
***Гардероб - пътване за употреба: http://on.fb.me/O2TMhv

Предстои обявяването н допълнителна информация!

 



Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


jobrata 3.10.2018 16:04:00 отговори + 2 3
Пак тези дроги Кан...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Грибоедов 2.10.2018 17:12:48 отговори + 8 3
Поздравления за автора на плаката! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Знайко 8.10.2018 12:12:49 + 0 0
Пичът се казва Теодор Георгиев и е доста добър:
http://teogeorgiev.com/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

българин 2.10.2018 14:20:37 отговори + 1 7
Ха ся де! А викат метълът бил универсална музика. Да ги немаме такива - най-здравият метъл е нашенският! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

..... 2.10.2018 12:40:31 отговори + 3 7
Ха, браво! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".