Концерт на БАЛКАНДЖИ и ОРАТНИЦА в новата "Арена София" на 22 май

16 апр 2021, 10:15 ч. 1672 / 4 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

BGTSC представя: ORATNITZA и БАЛКАНДЖИ за пръв път заедно на една сцена!

Специалната вечер ще се състои на 22 май от 18:00 часа на най-новата и голяма открита сцена у нас – Арена София, колодрум Сердика, Борисова градина.

ORATNITZA са шестима родни музиканти, които споделят любовта си към фолклора и съвременените бас жанрове. За това и наричат уникалния си стил “Ethnobass”.
От самото си зараждане младите музиканти са водени от любопитството да разберат какво се намира отвъд музикалното статукво. То ги кара да поемат на диво пътешествие през българския фолклор, а с годините репертоара им е поел в себе си цветовете и аромата от дълбините на родната, и тази от далечни континенти, музика.

Музиката на ORATNITZA е смесица от български народни мелодии, ортодоксално пеене,
елементи от световната музика, хип-хоп, дъбстеп, trap, D’n’B и неправилни ритми.
Оратница интерпретира българските народни песни по начин, който днешните поколения приемат с удоволствие.

Групата има три албума, множество участия у нас и чужбина. За музиката си са награждавани нееднократно.

БАЛКАНДЖИ е група създадена през есента на 1999 година и от тогава до сега е печелила конкурси за авторска песен, делила е сцени с имена като Kultur Shock и Haggard, участвала е в знакови фестивали като „Spirit Of Bоurgas“ и „Wrong Fest“, помни разпродадени концерти в „О!Шипка“ и „Mixtape5”. Групата пази спомените за стари времена, но живее и прилага опита си добре и до днес.

През 2002 година излиза дебютния албум “Пробуждане”. Следващата 2003 година излиза компилацията “Звездица”, съдържаща записи от концертни изпълнения, както и едноименната песен предвестник на следващия албум. В края на 2008 излиза “Змей” - дългоочакваният албум, включващ 11 парчета. През следващите години групата се концентрира в активна концертна дейност и после от един път почти изчезва...

БАЛКАНДЖИ се „завърнаха“ преди четири години с голям и напълно разпродаден концерт, както и с новите песни “Камене”, “Бела девойка” и “Дириндака дака”. Следват радио участия, още разпродадени концерти и усилена работа по възраждането на групата – нова визия, нов видеоклип, нова музика.

Билетите за концерта се продават от днес 16 април, онлайн и в мрежата на Eventim (www.eventim.bg) [поръчай от тук] и партньорите им - магазинитe Office 1 Superstore, OMV, Български пощи,Технополис.

Само днес 16 април, цената е промоционална – 15 лева, а след това ще бъде 20 лева.
В деня на събитието и на място, входа ще струва 25 лева.

Концертът ще се проведе при стриктно спазване на епидемиологичните мерки, според актуалната заповед на Министъра на здравеопазването.

Предстои специална вечер под откритото небе! Вечер, в която завладяващите ритми на родния фолклор ще звучат примесени с електронни елементи и класически рок под съпровода на етно и модерни инструменти.

Вратите на новата лятна сцена Арена София отварят в 18 часа! Очакваме Ви!

Предстои обявяването на допълнителна информация!

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".