Концерт под мотото "Време е да научим за аутизма" на 2 април в София

30 мар 2012, 17:18 ч. 146 / 1 0
пред./следв.
На 2 април в София в 18:30 ч. в синьо ще засвети сградата на Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" - символ на знанието. По същото време на това място ще започне концерт под мотото "Време е да научим за аутизма", с водещи Ники Кънчев и Део и участието на Графа, Орлин, Любо, Тома, Дидо от D2, Камен Воденичаров, група Ice Cream, София, която ни посвети песента "Силна съм" - на силната майка на дете с аутизъм още в началото на Кампанията "Майки и приятели на деца - аутисти: Чуйте за нашите деца!" и която специално ще долети от Лондон за събитието, 17 годишна девойка с разстройство от аутистичния спектър ще изпълни народна песен, Дони с деца с песента на "Autism Speaks". В събитието ще се включи и John Lawton, който ще изпълни две класики на URIAH HEEP с китариста на Б.Т.Р. Слави.

   2 април - Световният ден за информираност за аутизма има за цел да алармира световната общност относно превръщането на аутизма в глобална здравна криза, да повиши осведомеността и да насърчи ранното диагностициране и ранната интервенция, които са от основно значение за успешното развитие на децата с аутистично разстройство. Този ден също така има за цел да почете уникалните таланти и способности на хората с аутизъм, да провокира толерантност и съпричастност и да улесни процесите на приобщаването им в училището и обществото. По случай 2 април Фондация "Стъпка за невидимите деца на България", Сдружение "Тацитус" и Асоциацията на ресурсните учители в България, обединени във "Фонд за терапии", организират редица инициативи, с подкрепата на Национална библиотека "Св. Св. Кирил и Методий", "ЧЕЗ България", "М-Тел", "Рефан България", "DHL", "Медия Крос", "ТВ7", "БНТ", "Дарик Радио" и много доброволци от цялата страна.Э Кампанията за 2 април ще бъде изключително мащабна и ще обхване 13 града в страната: София, Варна, Пловдив, Благоевград, Гоце Делчев, Сандански, Петрич, Габрово, Перник, Враца, Стара Загора, Смолян, Ловеч и Козлодуй, където са организирани концерти, изложби, детски забавачници за деца с аутизъм и информационни кампании, които имат за цел повишаване инфомираността за аутизма. Посланици на добра воля на кампанията са Премиерът на Република България Бойко Борисов, датският посланик Н. Пр. Коре Янсон и Кметът на град София - г-жа Йорданка Фандъкова.
Време е да научим за аутизма

още за:

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".