Концертът на RIVERSIDE на 11 март ще се състои

9 мар 2020, 15:24 ч. 1442 / 7 31
пред./следв.

   След като тази сутрин системата за онлайн продажба на билети Eventim.bg публикува информация за отмяната концерта на полските прогресивметъли RIVERSIDE в София, няколко часа по-късно има друга новина. Тя гласи:

Партито с RIVERSIDE е в сряда в 'Мюзик Джем'!

Клубът ще бъде отворен! Бандата ще бъде в София! Очаквайте още информация утре (вторник)!"


  Ситуацията се променя с дни и часове. Ще ви държим в течение за евентуални промени във връзка с насрочените за страната ни концерти на чужди и български групи.

 

още за:

RiversideTmrCovid-19


Коментари   (31)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


river 11.03.2020 03:18:40 отговори + 7 1
Приятели, нещата вече не опират до нашите емоции като фенове. Емоциите от поредната среща с тази велика банда, желанието отново да изпитаме тези емоции. Не опират и до това, че сме се набутали с еди колко си лева за този концерт и не искаме да се минем. Нещата опират до отговорност - моята, твоята, на всички...и на така наречения промоутър.

Исках да споделя нещо...нищо че вече писах доста. Дори да не си бях отказал резервациите, мисля че днес нямаше да потегля за София и ще ви кажа защо. Няма да ви занимавам с детайли около covid19 - и без това по цял ден само за това говорят по медиите. Темата измести всякакви други важни проблеми на държавата и света. Ще спомена само едно. Когато се разболееш от по-сериозна настинка или грип, симптомите си проличават почти веднага и можеш лесно да прецениш в какво състояние си и дали да си останеш в къщи да се оправиш и да не заразяваш колегите си или пък да се направиш на герой или на много отговорен към фирмата и да идеш на работа болен. С новата зараза симптомите си проличават след време, а може изобщо да не се появяват ако си по-корав. Това не значи че не можеш да станеш потенциален преносител на заразата. Да...статистически вероятността е твърде малка. Но статистиката е едно, истинския живот друго. Точно тази статистически малка вероятност може утре да се падне точно на теб - в автобуса на път за работа. В кварталния магазин, докато отиваш само за половинка хляб. В касата, докато плащаш тока. Или в концертната зала... Някой, съвсем случайно вчера е контактувал с друг, който съвсем случайно онзи ден е контактувал с трети, който съвсем случайно предния ден се е върнал от Италия и се чувства прекрасно...но в дробовете му има нещо необичайно...което, въпреки статистиката може да попадне и в твоите дробове.

Не ме разбирайте погрешно - не се опитвам да ви кажа да не ходите на концерт. Не се опитвам да ви плаша или да всявам излишна паника. Нагледах се тези дни на хора в двете крайности - едни изпадат в неконтролируема паника, с която заразяват околните и предричат едва ли не деня на Страшния съд, ядрен апокалипсис, зомби апокалипсис - 3 в 1. Другите пък сляпо и неинформирано отричат каквато и да е опасност и бълват потоци от безумна и често безмислена информация, с която се опитват да убедят себе си и околните, че всичко е само замисъл на (задраскайте грешното) американците, руснаците, политиците, фармацевтичните компании, кмета, президента, премиера, тайните общества, марсианците...

Истината е някъде по средата...стига човек да има малко повече разум. А на мен разума ми диктува точно в момента да се отнеса малко по-внимателно към масови събирания на хора - концерти, мачове, градски транспорт и така нататък. Не ми пука особено за моето здраве...но ми пука за здравето на доста хора около мен.

Останете си със здраве. Приятно изкарване на всички, което ще посетят концерта довечера...и се пазете. На всички останали - ще се видим на следващия концерт на Riverside...а кой знае, може и на друг.

p.s. Не можах да се въздържа от още един коментар...до този момент много организации, институции и промоутъри отмениха или отложиха събития. Направиха го съвсем официално, със съвсем ясни съобщения. Много от тях са частни и на теория държавата не може да им се меси (макар че нещата не са точно такива в необичайни ситуации като сегашната). Познавам хора занимаващи се с организация на някакви събития. Познавам хора работещи за някой организатор. Част от моята работа (и съответно прехрана) също е свързана отчасти с такива лица. Всички тези организатори си взеха отговорните решения. Сега ще се набутат с парите, времето и труда, които са хвърлили за дадено събитие, което отпада или се отлага. Но това е мъжко решение, дори държавата да не ти го налага по някакъв начин.
А що се отнася до организатора на концер...извинете, партито, на което ще гостуват Riverside...е, ще спра дотук...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

маке 10.03.2020 22:44:06 отговори + 0 1
Първи 2 случая в София. 79 контактни лица засега. Приятни концерти на всички, които са Ербап (имаше и такава група нали) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 10.03.2020 19:45:15 отговори + 3 4
Ей, ама просто не мога да се сдържа да не постна нещичко . Разглеждайки снощи из фейса попаднах на ето това:
6 март- Правителството:" В България няма регистрирани случаи на коронавирус. Положението е под контрол и няма място за паника".
7 март- Европейския съюз:" Ще финансираме с по 50 милиона евро всяка държава, която има проблем с коронавируса."
8 март- Правителството:" Имаме регистрирани 4 случая на заразени с коронавирус".
Може и да е шега, може и да не е, ама май-май нещата (типично по български) не са точно такива, каквито изглеждат на пръв поглед...
П.П. Само да уточня- безпартиен съм и това не е няк'ва атака или евтина пропаганда спрямо правителството и Б.Б. (не ми пука за никоя партия в парламента )...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Не се издържа 10.03.2020 15:03:35 отговори + 5 3
Добре де, който го е страх или се чувства зле да не посещава мероприятието.
Толкова ли е сложно! Спрете се с тия фатмашки предложения вече!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 10.03.2020 18:45:46 + 5 1
То `щото човек ако е дал няколко десетки лева, особено пък ако идва от друго населено място, някакво си неразположение или статистически малката вероятност да хване коронавирус ще го спре. Да не говорим, че дори някой да се откаже от концерта, тълпата пак ще я има там и ще плъзне из цяла България после, та и файдата не е кой знае каква. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 10.03.2020 11:17:58 отговори + 4 1
Ето я заповедта на МЗ от неделя. Може аз да не виждам и затова моля всеки, който види там да пише, че важи само за културни мероприятия с държавна организация, да ми покаже...


В областите Габрово и Плевен до второ нареждане:

- Преустановяват се детските и женските консултации, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приемът и провеждането на планова оперативна дейност и свижданията във всички лечебни заведения;

- Преустановяват се посещенията в детските ясли и детските градини;

- Преустановяват се всички масови мероприятия, вкл. спортни и културни (кина, театри, концертни зали, фитнес-зали и други, в които се събират много хора на закрито).

На територията на всички други административни области:

- Преустановяват се посещенията на културни мероприятия, в това число и кина;

- Спортните мероприятия да се провеждат без публика;
- Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца;
- На регионалните здравни инспекции е разпоредено да създадат организация съвместно с лечебните заведения за осигуряване на леглови резерв, както и за организация на работа на медицинския персонал.

Заповедта е съобщена на всички регионални здравни инспекции и на министрите, имащи отношение към изпълнение на съответните мерки.

Регионалните здравни инспекции трябва да уведомят областните управители, кметовете на общини, директорите на ОДМВР и всички лечебни заведения на територията на съответната област за въведените противоепидемични мерки, както и съответните регионални управления на образованието за създаване на необходимата организация.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Бесен 9.03.2020 20:35:05 отговори + 7 1
И каква е тая Още информация?
Коцерта е в сряда. Или ще го има или не. Каква друга информация може да има утре?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бесен 9.03.2020 20:29:36 отговори + 7 6
Не минус, а нещо друго бих ти сложил. Заради отворковци като тебе вируса плъзна по целия свят. Защото рискувате не само своя живот (то без вас човечеството би живяло по-добре), но и живота на хората около вас. А това вече е престъпно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 10.03.2020 10:12:42 + 3 5
Ти добре ли си, какво ще му сложиш, заплашваш ли го нещо? Ти още малко ще поискаш да го вкараш в концлагер, защото иска да отиде на рокконцерт, който при това не е забранен - прочети пак кои точно прояви са забранени. И то са забранени заради профилактика, в момента епидемия в България няма. Айде малко по-спокойно и по-внимателно с оценките. Прави са някои като казват, че от една страна паниката е още по-опасна, отколкото самия вирус. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 10.03.2020 15:32:01 + 4 2
Бесен, айде по-кротко, че чак пяна от устата почва да ти излиза. Аз също имам близки хора, за които се притеснявам, ама вече за 130-и път повтарям, че с тоя коронавирус и цялата тая паника и преиграване се прекалява. И за да не пиша едно и също под всяка публикация направо ти препоръчвам да прочетеш коментарите на Trapeze и на river (много смислени и пълни със здрав разум мисли са изразили, за което им благодаря)... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 10.03.2020 16:09:22 + 0 0
Trapeze, прави разлика между профилактика и превенция. Съвсем не е едно и също. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 9.03.2020 19:43:54 отговори + 4 11
Точно така. Браво!!! Можело значи ! Хайде сега и другите банди, които са на път да си отменят участията малко да се освестят, да слезнат на земята и да оставят на феновете си избора дали да си останат вкъщи заради вируса (чието име не бива дори да се споменава ) или да дойдат в клубовете и залите и да се забавляват (па макар и като "за последно" - хъ-хъ, малко черен хумор, айде, слагайте ми "минусите" )... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

river 9.03.2020 19:22:25 отговори + 11 0
Някой сериозно се ебава с нас феновете, честно. Бесен съм! Сутринта получавам съобщение от Евентим, че организатора е съобщил, че концерта няма да се състои, а утре ще има информация дали се отменя или отлага (което за всеки говорещ български означава че в сряда няма да има концерт).
Идвайки от другия край на България, по средата на седмицата, бях си пуснал отпуска и похарчих около 200 лева за самолет, хотел, билет. За любима банда като Riverside бих похарчил и повече, но при положение, че концерта отпада, няма смисъл да съм вътре с 200 лева, нали така. Предполагам, че информацията на Евентим би трябвало да се брои за официална - все пак те не са някой съмнителен тип продаващ билети на черно пред залата, а лицензирана фирма за продажба на билети, която работи директно с промоутъра, нали така? Е, 200 лева не са малко за бюджета ми, така че за да не съм съвсем вътре, си анулирах самолетните билети (върнаха ми част от сумата), анулирах си хотелската резервация (върнаха ми част от сумата), а по отношение на концертния билет очаквах връщане на сумата или запазване на билета за друг концерт на поляците, което е ок за мен. Да, ама не. Бях твърде зает цял ден и преди мялко съвсем случайно видях ново съобщение на Тангра и на Евентим...можеше и да не го видя. Какво излиза сега? Нямам хотел, нямам самолет, вътре съм с една сума, вътре съм с отпуска и на всичкото отгоре няма да гледам концерта, който все пак ще се състои...макар че с евтините номера на Тангра дори това не е сигурно. Майната им, при следващите интересни банди, поканени от Тангра, ще търся алтернативни дати някъде наоколо. А не знам дали и на Евентим трябва да вярвам, макар че в случая съм убеден че съобщават само това което Тангра им пращат. Тангра са промоутър, колкото аз съм папата (който не съм).
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 9.03.2020 19:35:57 + 4 2
Съчувствам, колега. На твое място бих пробвал отново да си купя билет и да си резервирам хотел. Сигурно ще влезеш още малко повече вътре, но важното е да успееш да си гледаш любимците. Малка утеха е, но аз лично бих те компенсирал с някоя бира, ако има начин. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

river 9.03.2020 20:07:16 + 4 0
Благодаря колега. За моментния ми бюджет би дошло леко нанагорно, но предполагам че мога да го измисля...но не искам. Тотално ми се скапа желанието за тоя концерт, а и все още нямам вяра на промоутъра какво точно ще натвори. Така или иначе Riverside ги гледах миналата година със същия (почти същия) сетлист, а съм сигурен, че след новия албум пак ще тръгнат на турне и ще минат и по нашите ширини. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 9.03.2020 20:43:13 + 4 0
Ами, не знам, аз този концерт бих го писал във фонд "Потънали гемии" и толкова. Двете новини сега излязоха в разстояние малко повече от четири часа. Кой знае до утре какво ще излезе? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

river 10.03.2020 09:38:05 + 3 0
За мен концерта е загуба, това е ясно. Ще ги гледам наживо следващия път. Ама по-лошото е, че цялата ситуация е супер смахната.

От една страна има риск от зараза, колкото и статистически малък да е той. От друга страна министърът на културата (известен с доста неадекватни действия) гледа да си върже гащите...но спирането на няколко концерта и театрални постановки не намалява кой знае колко риска, само прецаква хората, които си вадят хляба с тази дейност и хората като нас, които са отделили време и средства и искат да посетят дадено събитие. От трета страна хората продължават да се събират на големи групи в обществения транспорт, моловете и така нататък. От четвърта страна различни кина и други институции протестират и смятат да пренебрегнат забраната (съдейки по информация в медиите). От пета страна Tangra явно смятат да пренебрегнат забраната обявявайки концерта за парти. От седма страна разпоредбите са за това за да се спазват...харесва ни или не. От осма, девета, десета.... лудница! Ситуацията не е нормална и няма да става по нормална. А и изявлението, че забраната щяла да бъде само за няколко дена е супер неадекватна. Корона вирусът няма да си иде за няколко дена. Грипната епидемия може и да си иде, но досега не помня такива драстични мерки да са се вземали заради грип - само затварят училища, детски градини, такива неща...
Не знам какво да си мисля...живеем в неадекватна държава...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

river 10.03.2020 09:42:22 + 2 0
...ненормалната ситуация не значи че мога да простя на Тангра за разиграването, което прецака мен и други хора (още няколко човека са си анулирали разни резервации и са си променили плановете), макар че разбирам желанието да си изпълнят ангажимента... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 12.03.2020 03:42:24 + 1 0
Жалко, че го пропусна, river. Наистина ми е мъчно, защото фен като теб би оценил такъв велик и вдъхновен концерт. Както каза Мариуш, това е последният концерт от турнето им, следващите са отменени, и не се знае кога изобщо ще имат концерт отново (това и за нас важи, не се знае кога отново ще отидем на концерт), така че момчетата наистина се постараха като за последно, и това си пролича, въпреки че на тях нивото винаги си им е много високо, изключителни професионалисти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

destroy_and_sick 9.03.2020 19:19:56 отговори + 7 0
А температура ще се мери ли на входа?!
Недисциплинирано население сме! И с много претенции...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Trapeze 10.03.2020 19:26:04 + 0 0
То температурата най-добре да се мери на входа към България, така ще е най-сигурно, нали? Обаче аз самият се убедих, че това не се прави, по-лесно им е да забранят на хората концертите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

baiDobri 9.03.2020 17:37:14 отговори + 7 0
Концерт няма да има, партито ще се състои. Явно няма да свирят, а само ще се пие ракия против коронавируса! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 9.03.2020 18:10:32 + 0 0
Ако е парти, това не значи, че няма да свирят. Досега не съм чул на партита да е забранено да се свири. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 9.03.2020 17:31:48 отговори + 5 1
Толкова лесно ли е да се пренебрегне министерско разпореждане? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Zyklon 9.03.2020 18:33:03 + 0 3
Ами да. И как смяташ, че ще затворят да речем нощните клубове в София или някой мол? Подобно разпореждане важи само за събития организирани от общината. Иначе трябва да се затвори метрото, летището и да се въведе вечерен час. Няма как да стане това. А и не забравяй, че ние българите сметаме закона за врата у поле хаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

маке 9.03.2020 19:11:17 + 2 0
С разпореждания на здравните власти / кризисен щаб, съответните там министерства или общини всичко може да се затвори. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

river 9.03.2020 19:27:52 + 6 0
Майстори сме в заобикалянето на закона. Забраняват концертите? Ок, обяваваме събитието за парти, никой не е забранил партитата, нали? Аз лично съм бесен, но все пак не е лошо човек да се замисли и за рисковете (колкото и статистически малки да са те). Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

..... 9.03.2020 17:19:10 отговори + 2 0
По време на война, размирици, епидемия, катаклизми и т.н. е така. Никой не знае какво ще се случи след малко. И всяка заповед е предпоследна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

liquid 9.03.2020 16:49:00 отговори + 5 0
Аз вече си отказах резервацията и съм на минус. Много несериозна работа с тея новини. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Patrik 9.03.2020 15:35:42 отговори + 3 2
Там сме. Не виждам причина да не ги гледаме. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Хаха 9.03.2020 15:33:27 отговори + 5 4
"Клубът ще бъде отворен" и "Бандата ще бъде в София".... Това не казва еднозначно, че концерт ще има Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".