KORPIKLAANI издават нов албум през февруари

23 окт 2020, 23:41 ч. 522 / 6 0
пред./следв.

   Финландските фолк метъл "веселяци" KORPIKLAANI ще издадат новия си албум, наречен "Jylha", на 5 февруари 2021 г. чрез "Nuclear Blast Records". "Jylha" може да се преведе като здрав, як, печен.

   По-долу може да видите списъка с песни, обложката и да гледате видеоклипа към песента "Levaluhta". Левянлухта (община Исокюрьо в западната част на Финландия) е обект, където са извършвани погребения във вода. През периода 300 – 800 година на това място е имало малък водоем, където местните жители са потапяли телата на починалите. До наши дни той вече се е превърнал в заблатена местност. На местния диалект levaluhta значи извор, водоем. Намереното в този археологически обект е вдъхновило KORPIKLAANI да разкажат в клипа фантастична история, какво би могло да се случи на това мистично място.

   Има и българска следа в Левянлухта. В погребенията са открити метални изделия. Анализи показват, че медната руда, от която са изработени, е добивана в далечните от това място Гърция и България. 

01. Verikoira
02. Niemi
03. Levaluhta
04. Mylly
05. Tuuleton
06. Sanaton maa
07. Kiuru
08. Miero
09. Pohja
10. Huolettomat
11. Anolan aukeat
12. Pidot
13. Juuret

 

 

 

още за:

Korpiklaani


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".