Костариканската траш метъл банда HERESY с концерт в София на 3 август

9 юни 2022, 10:30 ч. 601 / 8 5
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

HERESY стартират през 2011 г. През първата година свирят на цялата територия на Коста Рика и получават първото си международно шоу със SODOM's (GER) по време на "In War and Pieces Tour 2012". Втората им година започва записвайки първия си албум "Worldwide Inquisition". Представят го на турне в Централна Америка (Никарагуа, Панама, Хондурас, Гватемала, Ел Салвадор). Съпорт са на TESTAMENT за част от турнето "The Dark Roots of Thrash Tour 2013" и по-късно свирят и с WHIPLASH. През февруари 2014 г. HERESY са поканени да свирят на "Undorwall Festival" в Хърватия, споделяйки сцената с групи като SEPULTURA, SINISTER и BENEDICTION .

"European Inquisition Tour 2014" включва концерти в Румъния, България, Унгария и Хърватия. През 2015 г. HERESY обявяват второто си европейско турне, наречено "The European Trials Tour 2015", включващо 35 концерта в 15 държави, превръщайки се в една от централноамериканските метъл групи с най-много международни участия. През 2016 HERESY са поканени от METALLICA да бъдат част от турнето "Hardwired to Self-destruct Tour". През октомври 2018 г. HERESY издават втория си албум - "Blasphemia" и започват трето европейско турне „The False Messiah European Tour“, 3 месеца и 35 концерта в цяла Европа (включително като съпорт на AT THE GATES в Северна Македония). Обложката на албума е нарисувана от Eliran Kantor (TESTAMENT, HELLOWEEN, SODOM), а песните са мастерирани от Jens Bogren във Fascination Street Studios (KREATOR, DIMMU BORGIR, AMON AMARTH). “Blasphemia” има над 300 000 слушания само в Spotify. През 2019 г. продължават да популяризира „Blasphemia“ в Централна Америка и започват процеса на запис на сега вече широко признатото EP „Deny the Gods“, издадено през декември 2019 г. и избрано от няколко дигитални платформи да бъде в най-слушаните им плейлисти. Завръщат се в студио за да запишат най-новия си EP/SPLIT "Faith Destroyer", който е издаден на винил от френския лейбъл Soma Records. С повече от 100 международни концерта в 30 държави, HERESY се подготвят за своето 4-то европейско турне в средата на 2022 г. и в момента работят върху третия си албум.

Родната група DECEPTION е основана през 2018 г. в град София. Съставът на групата е непроменен от началото до днес. През 2021 г. издават дебютния си албум, озаглавен "World Of Blind". Издаването на албума е съпътствано с турне из България, в което взимат участие освен на много клубни сцени, така и на няколко фестивала - Trap Fest, Sea of Black, Lokum Fest.

Концертът ще е в клуб Live & Loud (София, ул. Позитано 8). Билети ще се продават в деня на събитието, само на входа на клуба, на цена 15 лв.

 



Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


AVA 9.06.2022 17:13:44 отговори + 3 3
О, пак ще отида! Миналия път ме изкефика здраво! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 9.06.2022 11:15:07 отговори + 5 2
Абе дали това не е първата изобщо група от Коста Рика, която идва в България? Кой знае... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 9.06.2022 15:13:21 + 4 4
Сигурно е единствената, но за това пък идва за трети път. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Live & Loud 9.06.2022 16:37:57 + 5 2
@Tutur: Това упрек ли е?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 9.06.2022 17:57:18 + 4 2
До Лауда: Не е, пак ще дойда Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".