KREATOR, MORBID ANGEL и NILE: Death till Thrash в София

20 ное 2012, 09:59 ч. 1196 / 7 67
пред./следв.
   Зверската екстремия тази есен дойде.
   Две от легендите на щатския дет метъл - MORBID ANGEL и NILE, заедно с младоците от FUELED BY FIRE и траш-класиците KREATOR, окупираха снощи зала "Христо Ботев" за най-бруталния концерт за годината.

   Събитието подрани с около 15 минути, след което програмата на всяка група беше спазена със завидна точност. Началото бе дадено от калифорнийците FUELED BY FIRE, копаещи рифове пред постепенно прииждащата публика. Ранният час на концерта, в комбинация с липсата на обичайните закъснения беше определено изненадващ.
   Още от първото парче на младите надежди в американския траш стана ясно защо са подгряващи на KREATOR. Настроението и неизбистрения им звук носи една осемдесетарска носталгия в стил "Mad Butcher" двадесет години по-късно...или пък "Morbid Vision" на SEPULTURA? При наличието на два издадени албума от FUELED BY FIRE някак очакваш повече новаторски неща. Но момчетата свирят нахъсано, раздават се, определено има накъде да се развиват.


   Прочутите дет-майстори NILE влизат със зверски контраст. Звукът отново е леко мътен, но аз си ползвам стария трик - запушвам уши, за да чуя ясно George Kollias, който ниже свръхзвукови каси и брейкове със завидно спокойствие. След бруталното начало с "Sacrifice Unto Sebek", сетът продължава с все по-бързи и технични парчета. Каролинската тайфа поднася микс от всичко, което може да си пожелае един дет метъл фен - мощен звук, плътни тежки вокали, надпревара от убийствени китарни сола, и солидна доза бластбийтове, редувани с не по-малко разчупени технични ритмики, които някак придават цвят на парчетата, не ги оставят да досадят. Дори неочакваното прекъсване на захранването не успява да притесни музикантите и след бързото отстраняване на проблема, те продължават да коват якия си, макар и кратък, сет. Определено смятам, че тези малко над 40 минути от дет метъл преподавателите-"египтолози" бяха далеч недостатъчни за тази вечер.

   Залата вече е значително натъпкана, когато малко преди осем на сцената се качват едни от основоположниците на класическия дет - дълго чаканите у нас MORBID ANGEL, стартирали там, откъдето започва всичко – Тампа, Флорида, родна земя и за титани като DEATH, OBITUARY и DEICIDE. Флоридските "Ангели" вече не са с легендата Pete Sandoval, но затова пък имаме възможност да видим с тях на барабаните дарованието Tim Yeung (свирил с имена като Dino Cazares от FEAR FACTORY).
   Да си сложа ръка на сърцето - това беше групата на вечерта. Може би защото ги гледах за първи път на живо, може би защото бяха с най-добрия звук за целия лайв, но те ме грабнаха още с първите рифове на злокобното си "Immortal Rites". "София! Беше само въпрос на време да стигнем дотук!" изревава демоничният фронтмен David Vincent и касапницата напредва с пълна сила. Звукът е брилянтен - мога да чуя всеки удар на барабаниста, който като шевна машина реди ситни, перфектни ритми. Няма нужда да прави соло на барабани - цялото му изпълнение е едно голямо показно, пред което всички седим като купчина пресъхнали смъртожадни и крещим за още. Китарите се открояват - Trey Azagthoth и Destructhor непрекъснато разменят сола, и успявам да чуя отчетливо как баса на Vincent кове. Особено когато се наложи да го смени и за няколко такта и китарите останаха да партнират сами на атакуващите барабани. Един час и половина флоридските булдозери ни разходиха из цялата си дискография назад чак до "Altars of Madness" и "Chapel of Ghouls" с които David Vincent набързо ни препита за основните познания върху дет-химните.

   Всички групи имаха въздействаща сценична аранжировка - пана с логото си или с обложки на албуми, но най-силната визия беше тази на KREATOR. Определено немските траш-машини се бяха постарали много от миналото си гостуване. Гигантско пано с мотиви от последния им албум "Phantom Antichrist" се спуска от тавана на залата зад сцената, допълнено от други по-малки, изрисувани с всякакви озъбени зомбита. Фигури със светещи очи, пресъздаващи адските изчадия от обложката, са наредени около барабаните. Интрото беше не само звук, но и картина - прожектирано върху огромна бяла завеса, скрила цялата сцена. Малко омайващи нежни акорди, и после с внезапен гръм Mille Petrozza и компания изскачат пред нас иззад падналата завеса. Още в началото няма прошка - след едноименната композиция от новата творба се зареждат класики - третото и четвъртото парче са "Enemy of God" и "Phobia", после "Hordes of Chaos"... Можех да позная - щом Petrozza заговори по-дълго, значи освен зверския мошпит следва и... "Extreme Agression"! Не им останахме длъжни - двете половини на залата се нахвърлиха едни върху други като близки роднини, и изстръгнаха признание от устата на немския трашър, развял "Flag of Hate" - "В България метълът е жив!"

   Близо 2000 души посетиха зала „Христо Ботев" на 19 декември, а организаторите "Loud Concerts" и "Art BG" осъществиха поредната си успешна колаборация. Стана трудно да броим концертите на чужди банди у нас, но снощи бе отбелязан своеобразен юбилей. Всяка една група от Светата троица на немския траш – DESTRUCTION, SODOM и KREATOR - име вече по пет гостувания в родината ни. Да ни е честито!

Morion


   Не е изминало и половин денонощие от края на концерта, а на сайта ни вече може да разгледате галерия с към 50 снимки на KREATOR, MORBID ANGEL, NILE и FUELED BY FIRE.


Коментари   (67)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Вал Кебед 28.11.2012 22:34:12 отговори + 0 0
Поздравления за коментара,особено за Боговете от Флорида! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

geregrave 22.11.2012 11:25:09 отговори + 0 0
katehizis.com не водете война чрез форума. Това е най-малкото непрофесионално.
Необходимо ли е да подчертая, че влизайки в този задочен спор вие падате на нивото на раята.

За мен Вие сте сайт номер 1 в света на метал гилдията, справяте се прекрасно. Недейте да се принизявате и продължавайте да задоволявате нашите духовни потребности.

Забелязвам напоследък (особено след приключването на набора ви на сътрудници), че някои репортажите не коректни или неграмотно написани. Приемете критиката и вземете мерки. В интерес на всички ни е.

С уважение (като към институция): Красимир Артинов
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Shredded_Human 21.11.2012 22:51:54 отговори + 0 0
Винаги има и положителни, и отрицателни неща покрай един концерт, но най-важното (това, за което би трябвало да сме там) е факт - изпълнението на групите беше СМАЗВАЩО!!!Let the Hordes Descend to the Underworld Entangled in Chaos!\m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

r2d2 21.11.2012 20:10:56 отговори + 0 0
Екстра беше коцерта и НЯМАШЕ слаба банда и пълнежи този път! Има какво да се желае като организация! Morbid Angel на живо винаги мачкат ... жалко, че го нямаше Pete Sandoval. От всичко най ме изкефи Trey Azagthoth, НЕВЕРОЯТЕН китарист! За Kreator разбира се думи нямам! Велики! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.11.2012 19:16:43 отговори + 0 0
Да имам репортажа... не можа ли някой кадърен да го напише? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 21.11.2012 18:59:38 отговори + 0 0
хаха, с кой Тъкър си и гледал?? Крис?-този не го познавам Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.11.2012 18:03:25 отговори + 0 0
Е стига де! Всеки има право на мнение. Аз съм гледал Морбид и с Крис Тъкър и не отстъпват по нищо (може би само в артистичността и контакта с публиката, което не е малко).Аз като съм яко впечатлен от последния на Морбид сега какво? Да ходя да слушам Орлин Павлов ли?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

}:-( 21.11.2012 14:02:07 отговори + 0 0
На глупакът, който обиди NILE в свой коментар искам да кажа, че Karl Sanders е бил сесиен китарист в Morbid Angel още през 1989 година и тази банда затова е гениална, защото в нея няма случайни музиканти.
Друг хитрец пък си позволи да сравнява възможнжстите на Такър с институцията Винсънт, за което просто нямам коментар.
Чудя ви се и на двамата, какво по дяволите сте търсили на този концерт, като мястото ви е на Дженифър Лопес.
Изобщо не си правете труда да ми отговаряте.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Thrash Till Death 21.11.2012 11:40:01 отговори + 0 0
До тук годината е перфектна! Чакаме TANKARD! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.11.2012 11:05:54 отговори + 0 0
ДА СЕ ЗАСРАМЯТ ТЕЗИ КОИТО НЕ ЗНАЯТ ЧЕ KREATOR СВИРИХА ДВА ПЪТИ В БЪЛГАРИЯ 1993 ГОДИНА! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Katehizis.com 21.11.2012 11:00:12 отговори + 0 0
1993 г. Kreator имат два концерта в България - в София и във Варна, така че в понеделник е АБСОЛЮТНО 5-ият им концерт у нас. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grivata 21.11.2012 10:54:52 отговори + 0 0
KREATOR са идвали 4 пъти в България, ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Daro 21.11.2012 10:47:41 отговори + 0 0
Kreator са с 4ри концерта
1993,2009,2010 и 2012 кои е 5тия ???


Стана трудно да броим концертите на чужди банди у нас, но снощи бе отбелязан своеобразен юбилей. Всяка една група от Светата троица на немския траш – DESTRUCTION, SODOM и KREATOR - име вече по пет гостувания в родината ни. Да ни е честито!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

странник 20.11.2012 23:06:17 отговори + 1 0
@Samael
Барабанистът на Mорбид постоянно си хвърляше палките във въздуха, ама почти всеки път ги изпускаше...Е - веднъж едната я хвърли бая далечко и стана да си я вземе
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DM 20.11.2012 22:56:53 отговори + 0 0
Лично мен Morbid Angel и Kreator ми отвориха кратуната!Най-добрия концерт за годината! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ML 20.11.2012 22:48:35 отговори + 0 0
Другия път пикайте в коридора и кат питат що пикаш там ще казвате "ам в залата ли да пикам". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Samael 20.11.2012 20:33:41 отговори + 0 0
Crematory звучаха убийствено тогава, но да не забравяме, че те си казаха, че идват с много сериозна технология и най-важното- не мисля , че са ползвали наш озвучител. такъв звук се постига с пари. няма друга истина Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Samael 20.11.2012 20:31:27 отговори + 0 0
само на мен ли направи впечатление, че така силно хваленото 3D шоу на Крейтър, което да очакваме не се състоя.поне аз не видях никакво 3D. може би организаторите са имали впредвид филмчето дето се прожектираше на оня чаршаф.

концерта беше мн як.интересува ме ако някой знае какво се случи на една от песните на Морбид, че барабаниста спря и слезе от барабаните. нещо се беше ядосал ама не разбрах причината
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.11.2012 20:06:40 отговори + 0 0
Аз не помня да съм ходил на концерт в Блу Бокса и да не са искали пари за кенеф. А кенефите в Христо Ботев са класа в сравнение с тези в Блу Бокса. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 20.11.2012 20:00:47 отговори + 0 0
Тва за платения кенеф им е редовен номер,правили са го и на други места,пр. в Блу-Бокса,а в Хр. Ботев едно време буквално се газеше в пикоч.И за това "удоволствие" ти искат и пари!!!Аз след първия път просто ги подминавам тия на масичката,да им плащат организаторите.За гардероба също искаха кинти,сега не знам щото не можах да отида ,не че ми е проблем да им дам 1лев,но поне в цената на билета би трябвало поне да можеш да си оставиш якето и да се изпикаеш като нормален човек,ебати. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


JRV 20.11.2012 19:49:16 отговори + 0 0
Снощи се помлехме-жестока сеч, масакри и яко погоо,баце!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.11.2012 19:26:59 отговори + 0 0
За звука не е виновна залата! При съвременното озвучаване лоша акустике не съществува. Crematory в същата зала звучаха перфектно. Пак гледахме ефтиния вариант на шоуто. Благодарете за това!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.11.2012 19:20:13 отговори + 0 0
И в бекстейджа нямаше сапун... трагедия. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Панда 20.11.2012 19:08:28 отговори + 1 0
За първи и последен път закъснявам за концерт! Много ме е яд че изпуснах част от важните неща, но още повече ме радва факта, че най-накрая видях Морбид на живо. Ебаси зверската банда! Kreator също строшиха на типичното за тях ниво!
От тук насетне, обаче е времето на минусите -
1.За пореден път, става ясно, че в тази зала НЯМА ЗВУК! На много малко места в залата се разбираше каквото и да било от сета на Nile. Morbid се чуваха една идейка по-добре, но нищо повече - ако не знаех песните наизуст, дори от новия албум, изобщо нямаше да разбера кои са половината, докато не започне г-н Винсънт да грачи.
2.Мислех, че на Sodom/Grave Digger е единичен случай, но... Каква е тази зверска простотия с платената тоалетна?! В билета ми не влиза тоалетна, както на другите места, където се провеждат концерти ли?! А това, че изобщо нямаше сапун, представляваше брутална кочина през цялото време, какво оправдание на натрупания оборот е?! Не е проблема дали ще дам 40ст. за кенеф (да кенеф, не тоалетна), но поне нека е относително чист, когато очаквате да ви се плати.
3. По-разредена бира, не е имало на български концерт до момента! Половината я сипват пяна в 400мл. чаши, другата половина е меко казано пикливо-водниста, а ми искат 2,50лв. за нея - сиктир!
4. Следващото копеленце, което ми каже че не му пука, от това че е забранено пушенето в залата, ще се прибере с разбито носле и липсващи зъбки. 15 години съм бил пушач и никога не съм си позволявал, да бъда такава свиня, че да пафкам като комин, в задушни затворени пространства, особено след като са ме помолили достатъчно учтиво два пъти, да си загася цигарата.

П.С. Благодаря на организаторите, че успяха да "докарат" най-накрая Morbid Angel в България!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mdenchev 20.11.2012 18:17:15 отговори + 0 0
@Leper Messiah - Това е редовно поведение на охраната. Хем и те са прави, хем не точно ... истината е някъде по средата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


dementor 20.11.2012 18:11:54 отговори + 0 0
Мега концертът беше зверско разбиване, а Криейтър са ВЕЛИКАНИИИИ!!!!!!!!Погото беше смазващо, размазвацията-на фул макс....и морбидните бруталисти на живо са велики, но послeдния им албиум е...меко казано шитня! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

darkana 20.11.2012 18:09:07 отговори + 0 0
Уникален концерт- еваларката!
Само,че наистина многo прецизно точно и бързо с есменяха бандите- едвам имахме време за бира и да идеме до Белия дом
Mърча беше леко спъпичък,ама си взехме некои работи.
Cheers!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 20.11.2012 18:04:47 отговори + 0 0
Криейтър смешници-абе ти нормален ли си бе???Щото Морбид с последната им диско повърня са супер яките детове,а???Или ние сме много прости,та не разбираме уникалните им експерименти сигурно!??! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

heavyman 20.11.2012 17:58:44 отговори + 0 0
Тотален култ беше- евалата за добрата органзация- ама малок рано почнахте бре...
Мlадите калифорнийски трашари дъниха зверски олдскуул и надъхани като з асветовно.
Звукът на моменти по време на шоуто на египетоманите дет великани беше замазан.
Морбидните зверове показаха завидна класа, а чичко миле и компаия показаха,защо с анай-добрите в стила в Европа!
Залата беще прилично пълна едва за немските легенди-явно по-ранноот заопчване изигра недобра шега на част от позакъснелите зрители.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.11.2012 17:35:51 отговори + 0 0
Тъпан е онзи Дейвид Винсънт, който орева орталъка и юркаше промотъра за марихуана. Миле е изключително интелигентен човек - и рядко свестен за мйетал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 20.11.2012 17:26:03 отговори + 0 0
драаама ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.11.2012 17:25:13 отговори + 0 0
Ами тъпани са креватор, да много ясно че ще ги хранят ФЕНОВЕТЕ, толкова ли е сложно да се разбере. И хората са дали пари за да видят Морбид Ейнджъл и не им е приятно Морбид да свирят колкото ония смешници Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.11.2012 16:38:28 отговори + 0 0
Чакайте бе хора - Chapel of ghouls е парче от Altar-a... що албум?
На излизане какви "фенове" чух, как хранеха Kreator... Пълни тъпани били, не можели да свирят... Стига бе, вярно че не са най-оригиналните, ама чак пък толкова... А и за какво даваш пари за билет тогава?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vlady 20.11.2012 16:31:32 отговори + 0 0
В кънтилник Христо Ботев никой не може да постигне качествен звук - залата има трагична акустика, дрънчи и хлопа отвсякъде. Жалко, че няма свястно място за концерти между 400 и 2000 души - наемане на Армеец за подобна публика е твърде скъпо, плочите в Парти Център гъгнат и бумтят дразнещо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.11.2012 16:19:26 отговори + 0 0
Винсънт се оплакваще, че много ечала залата.

2000 души, хаха. 1000 може би.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ванката 20.11.2012 16:08:37 отговори + 0 0
Стига бе хора много сте капризни значи ... звука лош тия лоши ония лоши ... Концерта си беше доста готин ! Всички групи се представиха добре ... саунда беше приличен ... По време на сета на Криейтър залата според мен се напълни с 2000 човека .. Минусите не са много ... кенефа се плащаше, на вън се пускаха хора но ако се напуснат загражденията на залата нямаше как да се върнат ... а и още нещо .. някой беше настъпил лайно и на земята при погото беше разлята бира и тоя пич с лайната размириса всичко живо Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 20.11.2012 15:56:44 отговори + 0 1
Ако не знаеш - никой не работи тук. ВСИЧКИ сътрудници на сайта пишат, снимат и т. н. в свободното си време в неформална среда и доброволно. Това ни прави и още по-голям трън в нечии очи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.11.2012 15:07:36 отговори + 0 0
Земете да оправите и частта с Morbid Angel, че пича както е тръгнал ще им напише нова дискография. И верно спрете да се правите на велики, поради това, че правите нещо, това ви е работата. Нека хората да хвалят, а вие просто си вършете нещата. Нищо лично. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 20.11.2012 14:30:02 отговори + 0 0
Йонасе, имаш, за съжаление. Това какво е - "Нали се имате за големия сайт"? Точно проблеми с посещенията ни. Извиняваме ти се за тях. Извиняваме се и на всички, на които посещенията ни бодат очите

Почваш да извърташ и пак не откликваш на това, за което те молим. Не си с нищо по-различен от греховете, в които ни обвиняваш
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.11.2012 14:27:12 отговори + 1 1
Много яки групи!
Много лош звук (за "репортера" на катехизис - брилянтен)!
Много нескопосан репортаж!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Викс 20.11.2012 14:22:28 отговори + 0 0
Ако може и за мен една бройка от този албум 'Chapel of Ghouls', че нещо явно съм пропуснала да го слушам ;D Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йонас 20.11.2012 14:20:28 отговори + 0 0
Проблеми със статистиката ви нямам :-) Не я бях и споменавал, вие я изкарахте на преден план. Съответно - не виждам какви цифри искате от мен - аз метъл сайт/портал нямам. И блог нямам. Имам fb профил и за него хич не ме е*е какви са му статистиките. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 20.11.2012 14:06:16 отговори + 0 0
Йонас, показваме РЕАЛНА статистика. Ако това е самовлюбеност, такива сме. Но не би ли трябвало това да си е наш проблем, а не твой? Прав беше за грешките и? Кой не греши? Ако си толкова доблестен, разкрий самоличността си. Но на бас, че няма да го направиш. Както и не даде цифри Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Leper Messiah 20.11.2012 14:04:05 отговори + 0 0
като минус могат да се изведат по-ранното започване и доста малоумната изява на охраната,която не пускаше хора обратно след като са излезли-такова нещо виждам за пръв път.плюсовете - зверското изпълнение на египтолозите и морбид ейнджъл ... креаторията се представи на ниво както винаги.общо взето се получи хубава вечер,но моля ви,като ви се пуши толкова много-просто следващия път-излезте от залата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йонас 20.11.2012 13:51:53 отговори + 0 0
Пичове, признайте си грешките и недейте да шикалкавите. Очевидно в частта за Nile имаше грешки. Прав ли бях за грешките? Точни ли бяха уточненията ми? Виждам, оправили сте ги, значи и вие четете "под лупа" моите писания :-)
Грешките, също така, бяха фрапиращи, което означава, че е писал някой, който няма никаква идея от тази група. Съответно, постъпили сте крайно непрофесионално, изпращайки неподготвен човек на концерта.
И вместо аз да си замълча, може би вие трябва да си замълчите и да си направите изводи, вместо да пробвате евтина ирония по мой адрес. За статистиката ви не съм питал, но още веднъж показва колко ужасно самовлюбени сте :-) Хайде, и със здраве.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Depositus Cordis 20.11.2012 13:49:33 отговори + 0 0
А Kreator с това задно осветление и пушек направиха трудна задачата дори и на фотографите отпред Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Колев 20.11.2012 13:15:13 отговори + 1 0
Аман от недоволни! Концерта беше мелачка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dE* 20.11.2012 13:13:37 отговори + 0 0
Във фоаето имаше повече хора, отколкото в залата...
В един момент много сериозно се замислих, защо тези хора са платили за билет, а не влизат вътре.
Колкото до човека, който е писал репортажа - препоръчвам да пише за неща от които разбира и най-вече да присъства на концерти, за които ще пише.
Не знам къде е видял тази "претъпкана зала". Вътре спокойно можеше да се спретне и едно мачле на малки вратички - място имаше предостатъчно...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.11.2012 13:13:32 отговори + 0 0
аз знам на кой слугува Йонас и ще ви дам цифрите им

Посещения - N/A
Новини - 3
Коментари - 2

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 20.11.2012 13:10:07 отговори + 0 1
Йонасе, и ти доказваш, че сме най-големите, бдейки зорко и гледайки под лупа всяка думичка и веднага бързайки да отбележиш всяка грешка. Това е привилегия, присъща само на най-големите. Нищо че и най-големите грешат.

Но не сме най-големи затова, а ето заради това, което ние изобщо не крием. Дай данните на страничката, която ти мислиш за най-голяма, че да ги сравним.

Вторник, 20 ноември 2012 г.
Уникални посещения към 13 ч. - 1907
Новини - 7
Коментари - 71

И ако няма да извадиш насрещни цифри - просто замълчи, ако може
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


El Cochino 20.11.2012 12:52:15 отговори + 0 0
"Да си сложа ръка на сърцето - това беше групата на вечерта."
Това май е едно от малкото правилни твърдения в репортажа, стига репортерът да е бил наистина там - и тялом, и духом. Както и да е, надувкото Винсънт вероятно не може да пее нещата на Тъкър и съответно те бяха пренебрегнати (с едно изключение). Едно не може да им се отрече на Morbid Angel, че наживо са много добри и дори парчета от последния албум звучат касапски. Най-сетне дочаках и тази група в България, а що се отнася до публиката - на Kreator не бях, но преди тях трудно е имало 1000 души, предполагам, може и после да се е понапълнило, но 2000, стига бе
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Свидетел 20.11.2012 12:45:48 отговори + 0 0
Брутален лайф!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fueled 20.11.2012 12:25:00 отговори + 0 0
Целия концерт подраняваше и свършши 10 мин. по-рано! Ако е имало 2000 човека, звука щеше да е нормален, но в полупразната зала басите бяха като за дискотека. Nile винаги са били на нивото на подгряваща група и тук бяха поставени на място. То само със сменяне на китарки не става. Morbid - трябва задълбочен специалист, за да напише нещо смислено за сета им! А тонрежисьорката (!?!) на Kreator не издържа и издъни звука по средата на сета. „3D шоу“то се имаше предвид, че не го прожектираха целия концерт ли? И сета започва с парче на Депеш, кавърирано от Джони Кеш!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.11.2012 12:18:05 отговори + 1 0
даа по пет пъти сме ги гледали и само Kreator останаха дето не са свирили в клубче пред няколко стотин чиляка

и Destruction и "великите" Sodom ги сполетя тази съдба
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xaoc 20.11.2012 12:03:39 отговори + 0 0
2000, my ass. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


! 20.11.2012 11:56:33 отговори + 0 0
@дядо мраз
а здравните инспектори заради постоянното пушене в залата? такова чудо скоро не е било! не можеш да крещиш на воля, защото се давиш в дим!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tormentor 20.11.2012 11:38:01 отговори + 0 0
От At The Gate... имаше само 1 песен Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дядо мраз 20.11.2012 11:37:38 отговори + 0 0
лол ебахти грешния репортаж. Звука дори за такава музика беше тотален шит! и беше по-силен от позволеното. Следващият път някой от организаторите ще яде полицейската палка, щото ще извикам хората с шумомерите! (**** съм го че 2000 човека ще ме мразят после) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йонас 20.11.2012 11:30:36 отговори + 0 0
Не бе, сериозно, оправете си репортажа:
"сетът продължава с все по-бързи и технични парчета, най-вече от излезлия тази година шедьовър "At the Gate of Sethu"

Хайде авторът да види истинския сетлист и да каже колко точно парчета от At the Gate имаше? "Най-вече"??? Глупости на търкалета. Нали се имате за големия сайт и страшните експерти? Изпипвайте си информацията и така нараченети репортажи, тогава.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фен 20.11.2012 11:27:26 отговори + 0 0
" Йонас - 2012-11-20 11:00:54
Ето, някой добър човек е подредил сетлиста на Nile
http://www.setlist.fm/setlist/nile/2012/hristo-botev-hall-sofia-bulgaria-5bdaeb98.html "

Благодаря за инфото!
"Supreme Humanism of Megalomania" беше гвоздея
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Руски магазин 20.11.2012 11:26:14 отговори + 0 0
Kefir и Kvas за всички а дарованието Tim Yeung няма нужда да прави соло на барабани - цялото му изпълнение е едно голямо показно, пред което всички седим като купчина пресъхнали смъртожадни и крещим за още.Пък на бездарованието Вентор цялото му изпълнение беше едно голямо мазало, пред което висим като ****** и не искаме още))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hien 20.11.2012 11:16:47 отговори + 0 0
Ейййй голям разбирач е писал репортажа...нямам думи просто. Ако някои знае от къде да си дръпна албума на Morbid Angel - Chapel of ghouls нека ми каже плс. Освен това като пише, че Nile са почнали с Kafir, значи е така, кво поствате некви сетлистове дето не се знае кой ги е писал айде със здраве и другият път напишете репортажа преди концерта, така или иначе няма значение. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

angelripper 20.11.2012 11:15:05 отговори + 0 0
Баси лудницата беше снощи- разцепихме се...
Едвам оцеляхме!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фен 20.11.2012 11:13:02 отговори + 0 0
Някой може ли да напише сет на Nile ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йонас 20.11.2012 11:00:54 отговори + 0 0
Ето, някой добър човек е подредил сетлиста на Nile (аз не разпознах "Sacrifice Unto Sebek", истинското откриващо парче, защото звукът беше ма-за-ло. По нататък в сета се пооправи, ама пак си бучеше здраво, китарните сола ги нямаше, само барабаните се чуваха отчетливо)
http://www.setlist.fm/setlist/nile/2012/hristo-botev-hall-sofia-bulgaria-5bdaeb98.html
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Йонас 20.11.2012 10:45:22 отговори + 0 0
Парчето е "Kafir!" и Nile изобщо не започнаха с него. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

cnupmucm 20.11.2012 10:28:30 отговори + 0 0
Яко! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".