LAIBACH издават албум с вариации по опери на Вагнер за 30-ия си юбилей

13 май 2010, 16:05 ч. 288 / 7 4
пред./следв.
Словенските авангардисти LAIBACH ще отбележат навършването на 30 години от създаването си с две специални издания. Първото би трябвало да се появи още до края на месеца под името "Laibach Revisited" - двоен диск, съдържащ ремастериран вариант на едноименния дебют на групата от 1985 г. плюс наново записани версии на песни от периода 1980-86 г., сред които "Brat moj", "Država", "Mi kujemo bodočnost", "Krvava gruda – plodna zemlja" и др.
    Второто издание, явяващо се пряк наследник на LAIBACH-овите вариации по "Изкуството на фугата" на Йохан Себастиан Бах "LaiBachKunstDerFuge" (2008), ще се появи през втората половина на годината под името "VolksWagner". Както личи и от заглавието, става дума за произведения на Рихард Вагнер, интерпретирани от LAIBACH съвместно със симфоничния оркестър "RTV Slovenia" под диригентството на Izidor Leitinger. Под "ударите" на словенците са попаднали оперите "Танхойзер и състезанието на певците във Вартбург" и "Пръстенът на Нибелунга" (по-специално частите "Валкирия" и "Зигфрид"), като в първия диск от "VolksWagner" е включен студийният вариант на любопитния експеримент, а във втория - концертни записи на начинанието.

VolksWagner

още за:

LaibachWagner


Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


:-) 13.05.2010 19:31:48 отговори + 0 0
Макар да не са ми хванали трайно ушите (предпочитам Рамщайн, к'во беше там за учителя-ученика...), тея наистина имат много сложна и наистина добра концепция за това що е група. Само те могат да съберат Фолксваген и Вагнер в една картинка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Каракольо 13.05.2010 17:51:34 отговори + 0 0
Ами съдейки по заглавието на албума - не ще да е случайно... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

R+ 13.05.2010 17:24:46 отговори + 0 0
Това зад него ми прилича на емблемата на volkswagen. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Envy 13.05.2010 16:12:01 отговори + 0 0
Yeeeeeeeeah!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".