LAST HOPE оставиха без дъх близо 500 души и записаха предстоящо DVD

16 мар 2008, 12:37 ч. 547 / 6 11
пред./следв.
Не са много българските групи, които издават повече от 1-2 албума и поддържат сериозна музикална кариера. Да не говорим пък колко от тях издават и DVD. Не знам дали LAST HOPE са последната надежда на българския хардкор, но със сигурност са неговата гордост. Името им е много добре познато на европейската ъндърграунд сцена, а в родината ни са абсолютен култ. Нека ви разкажа накратко какво се случи вчера - 15 март 2008 г. в клуб "Black Box" в центъра на София.
   Към 19:00 ч. пред вратите на клуба вече се бяха събрали около 200 човека от най-различни видове: от татуирани хардкор маниаци до дългокоси тийнейджъри с тениски на CANNIBAL CORPSE. Атмосферата беше особено приповдигната, тъй като титулярите на вечерта - LAST HOPE бяха обявили, че днешният концерт ще бъде заснет за бъдещо DVD.
   Някъде към 20:00 ч. началото бе дадено от момчетата от TOXIC HATE ALIVE INSIDE, които забиха няколко авторски песни и успяха да раздвижат събралите се до момента около 150-200 човека. По време на сета им очевидно озвучителите все още налучкваха правилните настройки на звука, защото на моменти липсваше баланса между отделните инструменти - или едната китара беше много по-усилена от другата, или вокалите бяха твърде тихи и т.н., което създаваше впечатлението на несинхронизираност в свиренето. Това по никакъв начин не попречи на публиката да заформи няколко прилични мелета пред сцената.
   Всички вече очаквахме MELEKH да ни отнесат с жестокия си метълкор, когато на сцената се появи вокалът Боро за да съобщи, че "групата няма да свири по здравословни причини" и да представи заместващите ги в случая ENVY. Тежкият даунбийт хардкор, който забиват те, даде началото на неспирният стейдж-дайвинг, като при един от случаите за малко се размина сериозен проблем с охраната на клуба, които очевидно нямаха никаква представа що е то хардкор концерт и непрекъснато демонстрираха тоталната си липса на мозъчни гънки.
   Следващи бяха DEATH SQUAD - тук вече мошпитовете в публиката станаха застрашителни, особено по време на любимата на феновете "Рамо до рамо", а когато групата се заигра с легендарния Слейърски риф на "Reign in Blood", 500 човека се превърнаха в скачаща маса! Звукът беше перфектен, а музикантите демонстрираха заразително самочувствие и мощ.
   Честно казано, помислих си, че след цялото това куфеене на хората в публиката няма да им е останала достатъчно енергия за хедлайнърите. За щастие, бях опроверган още с първия риф на "Resurrection-Intro" от последния албум на LAST HOPE - "Test of Time" (2007). Спокойно можем да заявим, че LAST HOPE са най-силната концертна група у нас! Десетките концерти из цяла Европа са си казали думата: солидно сценично присъствие, свирене от висока класа, мачкащ звук и не на последно място - близък контакт с публиката. Сетлистът беше съставен от 20 песни, обхващащи цялата почти 15-годишна история на групата. Освен старите класики като "In Your Face" и "Parasite", момчетата забиха цели седем парчета от миналогодишния трепач "Test of Time", както и едно чисто ново - "New Breed", което се очаква да бъде включено в предстоящо EP. Гост участията на Шута (BROTHERS IN BLOOD, SHE WAS ASKING FOR IT, екс-VENDETTA) и Мишо (SWITCHSTANCE, B.F.D.M.) чувствително покачиха градуса в пълния "Black Box". Дребните проблеми с техниката, които възникнаха към средата на концерта в никакъв случай не се отразиха негативно на размазващото шоу. Продължил около 2 часа, концертът на LAST HOPE даде ясно да се разбере, че момчетата нямат никакво намерение да се отказват да записват нова музика и да радват феновете си на живо, някои от които сякаш бяха в състояние на нирвана през това време. Не сещам за друга родна група, която толкова силно да въздейства на публиката, както го правят LAST HOPE. Бъдещото DVD от този концерт е абсолютно задължително за всеки фен на хардкора и твърдата музика по принцип.

Yanni


Коментари   (11)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


StreetSoldier 17.03.2008 14:04:35 отговори + 0 0
Няма дата за издаване...дано поне да е близките месеци Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kiril vasilev 17.03.2008 13:35:59 отговори + 0 0
горе долу на коя дата ще бъде издадено dvd-то на last hope,а относно концерта - беше размазващ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

akne_and_komedons 17.03.2008 12:39:38 отговори + 0 0
Браво на LAST HOPE...показаха че с постоянство и качествена музика нещата стават и в България ... браво момчета!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Marto 17.03.2008 02:03:16 отговори + 0 0
еми значи си е баш тва вица Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 17.03.2008 01:47:47 отговори + 0 0
Не, ето това е -
http://en.wikipedia.org/wiki/Downbeat :-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Marto 17.03.2008 01:34:05 отговори + 0 0
"даунбийт" :Д
туй липсващия виц от снощи ли е?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

StreetSoldier 16.03.2008 19:10:05 отговори + 0 0
"време на сета им очевидно озвучителите все още налучкваха правилните настройки на звука, защото на моменти липсваше баланса между отделните инструменти - или едната китара беше много по-усилена от другата, или вокалите бяха твърде тихи и т.н., "

Пълни глупости са тва...озвучителите въобще не си напрвиха труда да оправят настройките за групата...

А концерта беше ВЕЛИК!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hades 16.03.2008 17:45:17 отговори + 0 0
Верно ли са отменили участието на Цироза, защото щели да ходят на концерта на Ласт Хоуп??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xaxa 16.03.2008 14:11:49 отговори + 0 0
сила си беше Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Yanni 16.03.2008 12:58:31 отговори + 0 0
"S-O-D - 2008-03-16 12:50:15
свириха и още една нова песен - Reality Check "

Тва ми е убягнало.
Тенкс за бележката! :-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


S-O-D 16.03.2008 12:50:15 отговори + 0 0
свириха и още една нова песен - Reality Check Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".