Легендарните БИ-2 свириха за първи път у нас

10 май 2008, 00:44 ч. 502 / 6 2
пред./следв.
Дали заради дъжда или лошата реклама на събитието, ала безплатният концерт с двоен повод - Деня на Европа и Деня на победата - се проведе на 9 май пред доста рехава, но за сметка на това пък енергична публика. И въпреки че хедлайнерите на вечерта – руските легенди БИ-2 – свириха едва тридесет и пет минути, чакането си струваше. Истинските рокфенове издържаха стоически както родните попаджии Мастило и Графа, така и братушките от SIXTH SENSE, които за първи път забиха на родна земя, без някой от батковците им MANOWAR да им наднича зад врата. Точно в девет и половина на видеостената на площада пред храм-паметника "Св. Александър Невски" се открои ликът на великия Йосиф Кобзон и прочувственото му изпълнение на "День победы" изпълни ефира, за да завърши с впечатляваща заря, след което музикантите от "Би два" (както звучи в оригинал) се появиха на сцената. Краткото им представяне бе концентрирано до максимум и просто нямаше песен, която да не грабне присъстващите, голяма част от които чуваха за първи път композициите на бандата. Хит след хит огласяха площада пред катедралния храм, а неподражаемата амалгама от хард рок, джаз, алтернатив, блус, готик и поп, изкристализирала през двадесетгодишната история на групата, не остави безучастен никой от присъстващите. Естествено, най-много овации пробуди абсолютният хит "Полковнику никто не пишет", нашумял у нас главно покрай филма "Брат-2", в чийто саундтрак е включен.

още за:

Bi-2Sixth Sense
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Марчо 14.05.2008 13:06:42 отговори + 0 0
концертът беше страхотен въпреки малкото хора. трябваше да дойдеш на премиерата на книгата Метро 2033 в клуб 3 уши - там само руска музика пускаха (Кино, Любе, би-2 и т.н.) - щеше да си умреш от кеф. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MechoOne 10.05.2008 20:33:41 отговори + 0 0
стахотна радост ми донесе дори този малък концерт на една от любимите ми групи БИ 2! за съжаление е напълно вярно, че нямаше никаква популяризация на това събитие, поради което се бяха събрали съвсем малко хора, но за това пък имаше твърди фенове на групата, които знаеха и искрено се радваха на парчетата им. Слава Богу, БИ-2 изпълниха поне осем неща, започвайки с Дурочка, а също Последний герой, Сердце, Он плохо кончил,Серебро, Революция , и естествено най-известното им в България - Полковнику никто не пишет. На публиката й се прииска още естестевно.Това, за което ми домъчня е, че едва ли група с такъв мащаб ще се реши да изнесе самостоятелен голям концерт тук, като се има предвид , че бяхме около 50 тина души , които бяха научили за това участие по неведоми пътища и дошли специално заради тях. Дори коментарите, които търся из мрежата, се свеждат засега само до горния. И все пак можем да се надяваме.. Би било прекрасно да чуем на живо и други от толкова многото съвременни страхотни групи от Русия а защо не и украинската Океан Eльзи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".