Leif Edling ще отсъства още една година от концертите на CANDLEMASS

22 фев 2015, 14:45 ч. 933 / 8 8
пред./следв.

   Шведските дуум метъл легенди CANDLEMASS разпространиха следното съобщение:

Искаме да уведомим нашите фенове и букинг-агенти, че басистът ни и композитор Leif Edling, за съжаление, ще отсъства още една година от сцената поради здравословните си проблеми. Той върви към подобряване, така че ще развеем знамето си високо с нашия клавирист Per Wiberg (OPETH, SPIRITUAL BEGGARS) или Jorgen Sandstrom, които ще поемат баса, докато Leif оздравее.

 

   Настоящият тур-състав на CANDLEMASS включва и трима членове от класическия състав на групата - Mats "Mappe" Bjorkman - ритъм китара, Lars Johansson - соло китара и Janne Lindh - ударни. Фронтмен е Mats Leven.  

   Както знаете, CANDLEMASS ще посетят за първи път България в рамките на тазгодишното десето, юбилейно издание на фестивала "Kavarna Rock" (поръчай билет онлайн).

 

още за:

CandlemassLeif Edling


Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


doom 22.02.2015 21:10:59 отговори + 2 0
Няма особено се усети липсата на Лейф. Няма да е като при напускането на Месая. "Разбирачите" да се усмирят Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

обективен 22.02.2015 15:35:06 отговори + 1 2
Това не е фронтмен и не е басист тип Джоуи Демайо. Също така той е шефа в групата и спокойно може да реши без него да не правят концерти.
Интересно ми е колко от мрънкачите могат да познаят без да гледат на сцената Кендълмас с него ли са или с друг басист.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

мноо ясно бате.. 22.02.2015 15:48:24 + 2 1
Candlemass is an influential Swedish epic doom metal band established in Stockholm 1984 by bassist, songwriter and bandleader Leif Edling,накратко казано - човекът който композира музиката и текствовете на песните им, който е басист, и който създател на групата Candlemass! Той е групата... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Веселата печурка 22.02.2015 16:18:57 + 1 0
Ако това се отнася до мен, мисля, че и аз трябва(ше) да бъда по-обективен, не се заяждах с никого: под "той е Candlemass" имам предвид, че всичко, което са постигнали са постигнали заради него - той е и звука, и лицето на бандата. Същото важи за Savatage (Criss Oliva) и Paradise Lost (Greg Mackintosh), Testament (Alex Skolnick). Тоест не толкова кой е създал бандата или пише текстовете, а кой й е придал облик, който би бил нарушен ако бъдат сменени с друг музикант.
Не съм особено добър в обясненията, знам, пък и вероятно не дадох най-добрите примери. :/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ммммм 22.02.2015 19:44:07 + 2 0
за Testament само малко се обърка,ама карай Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Веселата печурка 22.02.2015 15:14:10 отговори + 5 1
Tо той Е Candlemass. Не знам, ще се чуе на Каварна какво е положението без него. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

мноо ясно бате.. 22.02.2015 14:54:18 отговори + 2 1
те за туй идат у БГ, щото са без него...по интересното да се разбере дали ще свири с Avatarium или туй важи само за Candlemass.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kuzman 23.02.2015 09:46:36 + 0 0
Пише, че човека е болен. Написаха го и преди няколко месеца, но се надяваха да се оправи. Кат ще свири с Аватариум като не може да свири и с Кендълмас? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".