Лятно турне на Б.Т.Р. и концерти с Joe Lynn Turner и John Lawton

26 юни 2019, 10:41 ч. 2778 / 7 18
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Лятно турне 2019 „Невидими стени“ и съвместни концерти с Joe Lynn Turner и John Lawton

Турнето на Б.Т.Р. стартира в ранните часове на 1 юли в Тутракан.

По традиция, за 17-а поредна година ще посрещнем първия юлски изгрев с Б.Т.Р. и Джон Лоутън , точно в 05.00 ч. с емблематичната песен на Юрая Хип „Джулай Морнинг“. Джон Лоутън и Б.Т.Р. ще изпълнят популярни песни на Юрая Хип и авторски на Б.Т.Р.

На 4 юли в Панагюрище и 27 юли в Тутракан, в рамките на фестивала „Огненият Дунав“ са съвместните концерти на Б.Т.Р. с Джо Лин Търнър / вокал на „Рейнбоу“ ,“Дий Пърпъл“/.

Другите дати от турнето през са : 5 юли Девин, 6 юли Тетевен, 2 август Бяла / Русе, 25 август Аксаково /Варна.
На 1 септември, на един от най – престижните фестивал у нас - „Аполония“, с концерт – премиера Б.Т.Р. ще представи новия си албум "Невидими стени".

На концертите, с безкомпромисна класа във всички компоненти, Б.Т.Р. изпълняват повечето песни от последния си албум „Невидими стени“, както и най-популярните си хитове.

Б.Т.Р. в състав - Атанас Пенев - вокали, Славчо Николов - китари, вокали, Иван Калфов - бас-китара, Илиян Диков – барабани издаде

12 – ия си студиен албум „Невидими стени“ през март 2018 с концерт – премиера в зала 1 НДК и последващо Национално турне на най-големите сцени , с предварително разпродадени билети. Първият тираж на албума се изчерпва за по-малко от три месеца и в момента е с нов тираж.

През 2019 г. групата реализира Европейско турне с 13 концерта в Германия, Чехия, Франция, Италия и Испания, което премина при пълни зали, срещи на групата с почитатели, концертите са отразени от чуждестранната преса.

Провокирани от интереса и симпатиите на феновете, Б.Т.Р. са решили да направят видеоклипове на всяка от песните в „Невидими стени”. До сега са факт, в необичайните за българския ефир видеопродукции в стилистиката на киното към: „Моята сила“ , „Тези дни“, „Никога преди“, които оглавиха и се задържаха за дълго време в музикалните класации.
Информация за концертите на официалната фейсбук страница на Б.Т.Р. https://www.facebook.com/btr.bg/

 



Коментари   (18)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Danny Carey 26.06.2019 22:31:49 отговори + 5 1
Не ме кефят БТР, но пък имат няколко добри парчета, в които се заслушвам.
Не мога да отрека, че са една от малкото работещи БГ рок групи, за което шапка им свалям. Да се издържаш с рок музика в България, пък и навсякъде другаде из широкия свят, е трудно начинание.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dc cooper 26.06.2019 19:08:18 отговори + 5 1
JLT и JL привличат хората на тези концерти !!!
За жалост БТР се превръщат в един "пълнеж" като eridan а бяха флагман на БГ групите !
Sorry но няма да се ходи на подобни мероприятия !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 26.06.2019 19:03:31 отговори + 5 3
Дий, Пърпъл, дий! Дий бе, Пърпъле!

А може и Дий Пърпъл, дето вика брат ми сега, да е съименник на Дий Снайдър...

БТР са чудесна група, де, ама не може ли по-адекватни пресрелийзи?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Боян Магесник 26.06.2019 16:15:26 отговори + 8 3
БТР настрана, само мен ли ме дразни, че непрекъснато ни натрисат разни отдавна отминали, къде величия, къде просто свирили в един албум на някоя известна група, като супер турбо мега актуалните звезди? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

destroy_and_sick 26.06.2019 15:39:28 отговори + 16 0
Като всяка една банда, в началото бяха добри. Дългокоси, енергични, търсещи, с желание да надскочат себе си и покорят какъвто връх им се предостави на хоризонта. За българска група, постигнаха почти максималното! Имат готини хард рок парчета, но с годините се появи неизбежното циклене и едно леко бюргерско поведение взе превес.
Българската рок сцена винаги се е движела с по-голямо закъснение от влаковете на БДЖ, ала все пак в средата и края на 80-те бунтарската атмосфера се усещаше дори в малките градчета. ДКМС даде шанс за изява на групи като Ахат, Конкурент, Ера, Контрол... Съществуваше и ъндърграунд пънк сцена. Веднага в главата ми изникват Холера и ДДТ... и т.н.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Баба Яга 26.06.2019 14:45:51 отговори + 14 2
БТР са хубава група, намерили са си ниша, активни са, като за нашата сцена са си ок. На който не му харесват - да не слуша, проста работа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дядо ви рок от епохата на 26.06.2019 13:47:26 отговори + 8 2
Но във България има някакъв пазар за такива концерти.Мизерен пазар.Но все-пак пазар.За модерните видове рок и метъл и такъв пазар няма.Въпрос на пари ........ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 26.06.2019 13:43:21 отговори + 5 7
И започва безкрайната досада... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 26.06.2019 13:20:29 отговори + 11 3
Лично за мен Ер Малък си остават една от най- оригиналните и силни български групи. Не казвам, че са най-добрата или нещо подобно- просто на мен са ми любима група ( и единствената българска, чиито албум имам в музикалната си колекция -знам, знам, това не прозвуча особено "патриотично" ). Ер Малък имат само два албума, ама мамка му, какви албуми бяха (особено първия- още си го пускам от време на време и още настръхвам от кеф, както при първото му прослушване преди 20 и кусур години )... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 26.06.2019 12:38:18 отговори + 17 3
Нека да си имат фенове, разбира се, но такива изявления "най-добрата БГ група" дразнят - по-добре без тях, защото само ще предизвикат заслужена реакция. Проблемът на БГ рок и метъл музиката е, че изостава безвъзвратно спрямо основните тенденции на световната сцена. Когато хардрок вълната отмина и се появи хевиметълът, Щурците все още правеха бийт музика от 60-те, с много големи уговорки може да се каже, че са стигнали до хардрока на места. ФСБ единствено бяха в крак с времето и имаха някои добри попадения, но при тях имаше твърде много кавъри и имитации, и твърде малко нова оригинална продукция. Сигнал - може да се каже че правеха със сравнително малко закъснение мелодик хард рок, но при тях имаше какво да се желае по отношение на майсторството. Сега пак ни се казва, че група, правеща осемдесетарска музика, е най-добрата. През това време на големите сцени са се сменили няколко епохи. Така че малко по-скромно, и едва ли ще има такива реакции - има много групи, добри сами по себе си и в своя жанр, но когато се стигне до разни генерални сравнения, няма как да се избегне горчивата истина. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


AB 26.06.2019 21:38:10 + 0 0
Никъде не видях в съобщението "най-добрата бг група". Ти къде и кога го прочете? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 27.06.2019 07:46:04 + 1 0
Някой го казва в коментарите винаги когато има новина за групата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крава и пиле 27.06.2019 10:41:51 + 0 0
Добър анализ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крава и пиле 26.06.2019 12:21:52 отговори + 7 0
важното е да има еднодневни билети. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 26.06.2019 12:07:12 отговори + 6 6
Нямам нищо против българските групи. Само да не ги натрисат като подгряващи. Тогава изтрещявам, едвам ги изтърпявам. Същото важи и когато съм на концерт извън БГ. Навсякъде едно и също - скука. Иначе нека си имат феновете. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Andi 26.06.2019 11:17:57 отговори + 13 13
Най-добрата българска рок група ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Доростол 26.06.2019 11:06:47 отговори + 11 25
Най-слабата българска група.Може би само Сигнал са по-зле.Нивото на Щурците и ФСБ никога няма да бъде достигнато. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 26.06.2019 19:13:41 + 8 1
Най-слабата българска група? Ти за Павел и Венци Венц чувал ли си? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".