Майката на Layne Staley съди ALICE IN CHAINS за приходи от авторско право

13 май 2013, 13:19 ч. 827 / 9 6
пред./следв.
Майката на починалия фронтмен на ALICE IN CHAINS Layne Staley е завела дело срещу настоящите членове на бандата, чрез което настоява да получи 16% от приходите от дейността на групата. Това е половината от дължимото за авторски права на Staley, както и други негови активи. Според адвоката на Jerry Cantrell и Sean Kinney обаче Nancy McCallum е подписала споразумение, според което тя ще получава отчисления точно 10 години след смъртта на музиканта, след което вече не й се дължи нищо. През миналия декември Nancy дори се е опитала да регистрира като търговска марка името ALICE IN CHAINS - действие, което се описва от юристите на групата като "обезпокояващо".

   Layne Staley почина на 5 април 2002 г. след дълга деградация и злоупотреба с наркотици. Тялото му бе открито 15 дни след настъпване на смъртта в къщата му в Сиатъл, което показва и изолацията, в която е изпаднал певецът в последните си дни.
Layne Staley


Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Аз 14.05.2013 01:44:10 отговори + 0 0
Знам ли и аз вече,тъпото е,че се петни паметта на Лейн по тоя начин.Иначе надали нито майка му живее в мизерия,нито бандата няма пари,че да и даде.

Почивай в мир,Layne,благодарим ти за това,което ни остави.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.05.2013 00:06:17 отговори + 0 0
@Аз - 2013-05-13 21:28:41

Те са и дали. Всичко, което си е по договор, както и тя е била съгласна и подписала. Точни са си момчетата, както и каквото се е искало от тях.

Най-вероятно по закон нищо не и дължат за песните, които композират и записват с Дювал, така че в момента искането и е малко странно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бъчвата 13.05.2013 21:42:06 отговори + 0 0
Бахти глупавата работа. Грозно. Разбирам да са отказали да дадат пари на Лейн..но на майка му?! И то след толкова години. Някои хора просто не знаят кога да спрат Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Аз 13.05.2013 21:28:41 отговори + 0 0
Да,а пък Джери и компания им са свиди да дадат пари на роднините на човека,който /без да омаловажавам композиторския талант на горепосочения/ направи AiC велика банда с гласа и текстовете си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.05.2013 21:27:42 отговори + 0 0
откачена работа Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


mastodon_bg 13.05.2013 15:09:18 отговори + 0 0
Добре, 11 години откак Layne си замина (RIP Layne) и тя се сеща, че може да ВЗЕМЕ пари. Колко безсърдечни хора... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".