MANOWAR пуснаха в продажба mp3-ойка с българския химн

27 окт 2007, 01:09 ч. 653 / 10 49
пред./следв.
MANOWAR пуснаха в продажба в mp3-формат незабравимото си изпълнение на българския химн от това лято в Каварна. То може да бъде поръчано от тук на цена 1,29 USD. В новината на сайта си по повода MANOWAR пишат, че изпълнявайки националния ни химн са изразили признателността си към кмета на Морската Рок Столица на България Цонко Цонев.


Коментари   (49)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


MichaelLeRoi 25.11.2007 19:05:58 отговори + 0 0
А ве к'ви пари ще изкарат от БеГе-то?... Сигурен съм, че могат и без пари да го пуснат, но и тогава ще се намери някой да мрънка. Аз съм доволен, бях там и чух, за мненията на разни пишкояди не ми дрема. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 4.11.2007 14:07:33 отговори + 0 0
borknagar, ще извиняваш, обаче теб трябва някой да те накара изобщо да мислиш. И да се научиш да се изразяваш, да пишеш грамотно, да четеш, да възприемаш, да виждаш грешките си и да не се опитваш да вменяваш собствената си глупост на останалите. И ако на това твоето му казваш културно, какво е некултурното? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 3.11.2007 07:12:48 отговори + 0 0
*****************,то човек ви го казва културно,вие веднага се правите на важни,puncho е прав защо така трябва да изкарват пари,като сте тъпи и неможете да разбете какво и да е,пък ти там ManOpeacE нещо ако имаш да казваш си го кажи,като мухи,да ние можем да сме мухи,а ти си това на което ние най-често ходим,абе точно затова никога няма да има сплотена метъл сцена всеки се прави на важен(включително и аз)и се опитва да накара другите да мислят като него Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kalandor 29.10.2007 14:28:16 отговори + 0 0
Всъщност, ако размисли трезво човек, какво толкова. Ако държавата например плати със някакви съмнителни средства на някого да развява българското знаме и да пее химна по света, като реклама на страната в някаква съмнително предизборно мерене на пишки, това ще се води нещо от сорта на "рекламна стратегия" и никой няма д аго прави на проблем. Обаче когато някоя група си позволи да отдели време да репетира, изпълни и недай си боже да пусне в интернет срещу абсолютно символична сума (записи, мастериране, ала-бала не е безплатно) националния химн, който със сигурност ще бъде чут от хиляди, дето и идея си нямат къде е България, то това е "гавра". Честно казано не разбирам логиката. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kalandor 29.10.2007 12:01:00 отговори + 0 0
Хехе.. забавно е.. сичкото хейтър, досеганямаше за какво да се хване, и сега падна удобен случай. Enjoy. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Kalandor 29.10.2007 11:57:53 отговори + 0 0
puncho - я цитирай частта от закона според която това е за съд. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пак съм аз 29.10.2007 00:42:01 отговори + 0 0
подкрепям тигъра, железен в спора много ясно че трябвя да уважавате изпълнението! най-малкото че е заради вас! и тея дето плюят да ми кажат някоя друга по-известна банда която не прави пари като свири, и интересно какво прави в такъв случай с концертите си... както и да е ай лека нощ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 28.10.2007 21:45:17 отговори + 0 0
puncho, от къде по-точно я извади тая логика? Я аз да те питам колко от гледащите олимпиадите по света се интересуват от националния химн на медалистите? Колко? Не са много, да знаеш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

puncho 28.10.2007 19:48:36 отговори + 0 0
Тигър,по логиката ти да го чуят много хора може и да стане като го свирят на концерти и в други държави.А и колко пъти е звучал по олимпиади,навярно знаеш.затова че нашият химн си е популярен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ManOpeacE 28.10.2007 18:40:05 отговори + 0 0
Тигре, виждам, че прекалено си хабиш нервите да опонираш на разни плювачи. Винаги е имало и ще има такива. Най-добре е с тях да се отнасяш като с мухи на предното стъкло на колата ти - не им обръщай внимание, а като се налепят прекалено много - забърсваш ги с чистачките и толкоз !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тигър 28.10.2007 18:23:08 отговори + 0 0
Ми, такова, изкараха пари и от "Фантомът от операта", от "Принцеса Турандот", от "Полетът на бръмбара", от "Вилхелм Тел", от произведенията на Вагнер, от "Lady Marmalade" и от какво ли не още. Някой да ги е съдил? И има ли защо? А и колко ще изкарат от една мр-3-ка бре, човече? Едва ли са го пуснали с комерсиална цел, както вече се каза. Би трябвало да се радваш, че по този начин химнът ще бъде чут по света, ама... То български изпълнители не изпълняват химна, ти на Manowar ще се сърдиш за това. То трябваше те да дойдат, за да ни припомнят, че имаме националност, ама кой да се сети? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

puncho 28.10.2007 16:31:00 отговори + 0 0
Дразня се. Гадно е, когато изпълнители от такава величина засвидетелстват уважението си към вас по възможно най-добрия начин и вие пишете така за тях. Осъзнайте се


брадъре,уважението си е уважение,но това да изкарват пари от нашия химн си е за съд.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.10.2007 11:18:21 отговори + 0 0
borknagar е всеизвестен "умник"
направо Zyklon 2
:-D
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 28.10.2007 11:11:58 отговори + 0 0
borknagar, ще ти кажа само да пишеш малко по-кратки изречения, че така мислите ти са много трудни за проследяване. Повече няма смисъл да обяснявам каквото и да било. Прочети коментара на Varg Vikernes и тогава говори кое е маркетингов ход и кое не е. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sorgenskammer 28.10.2007 07:29:48 отговори + 0 0
Да си поставя скромното мнение след многото убедителни и не чак толкова специалисти:
Много харесвам Manowar,на практика прослушах метъл с тях.И през цялото време,дори когато вече не ми бяха най-любима група исках да дойдат в Бг.Когато разбрах за концерта им,направо не повярвах...а когато вече бях там и изпълниха химна пред мен и още 20 000 като мен...не,не,просто не мога да опиша какво изпитах.
След 10-ина години сигурно няма да помня,че са се "изгаврили" с нашия химн,като са го пуснали в нета срещу някакви си 1,29$.Но ще помня концерта.
И дори донякъде ме радва това,че със сигурност фенове от други страни ще си поръчат мп3-ката и ще чуят химна ни,който си е прекрасен.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


DM 28.10.2007 00:15:52 отговори + 0 0
"Глупост народна" Мамка му много точно им го каза!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 27.10.2007 21:31:47 отговори + 0 0
офффф тигър недей ми обяснява,знам че ще дам тотално противоречив музикален пример,ама корн през 2005 билета струваше 25 лв.,скапан,че дори никакъв мърчандайжинг,групата свиреше на около 50% от възможностите си(без мънки,той направо се разби на концерта),но не знам човек който просто не се разби на концерта,а просто когато изсвириха another brick in the wall и публика заглуши изпълнението беше върха,ето един концерт от който една група нищо не печели,свирене колкото да отбие номера(ама как го отбиха не е истина),цялата публика умря,еми ето един пример,така че ти ставаш жалък,защото караш един човек да мисли като теб,което бахти простотията и ставаш смешен,както казах то е лично мнение,пък колкото знам живеем в демократична страна Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.10.2007 20:12:08 отговори + 0 0
Nikolay Bekov-я ми обясни за какво точно трябва да съм благодарен на Manowar? не съм стиснат но да си купя тая песен само защото те са я пяли е ВЪРХОВНА ГЛУПОСТ.защото вместо да ми продават химна за жълти стотинки можеше да бъде включен в следващото им издание като бонус в лимитиран тираж...тогава щеше да има някаква стойност за мен....но сега е просто някаква мп3 за 1,29- сега това е просто продукт.нищо повече. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Глупост народна 27.10.2007 20:07:18 отговори + 0 0
FASTTAKERBG-ти нещо не си наред....добре ме разсмя .какъв жест бе...каква истинска група-ти или си ненормален или си най-заблудения на тая планета.никой не се опитва нищо да узмисли с/у тея смешници които ти наричаш група.бивши метъл величия,които бяха интересни преди около 10-15 години.свирят все още елементарната си музика с еднаквите си текстове и продължават да изадват албумите и двд-тата си с еднаквите си обложки.абсолютно зацикляне....и когато някой като тебе изтърси такава глупост ми говори само за ниска музикална култура не поредното тийнейджърче...защото голям човек не би могъл да има такова мислене......записали били химна-ми дреме ми на оная работа..как може да има глупаци да си го и купят и после да се бият в гърдите-аз го купих,няма да го кача-алоооо никой не иска да го и качваш. жалко че чак сега и точно по тоя начин сте се почуствали българи.приятно слушане Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nikolay Bekov 27.10.2007 19:59:33 отговори + 0 0
Истината е че Manowar утрепаха рибата с това изпълнение. Напълниха ми душата. Ако някои от вас не разбират величието на този жест от тяхна страна, това си е негов проблем. Достатъчно показва, каква неблагодарна нация сме. Ако не ви харесва Manowar - ходете слушайте чалга и не си изхвърляйте помията там, където трябва и не трябва. Дали ще го продават или подаряват си е тяхна работа. Замислете се, че на тия хора, тва им е работата, а който не иска да плаща - да си слуша безплатния български вариант. И вие сте стиснати като евреи. За 2-3 лева ебаси шума вдигате. Ставате смешни направо.

Other bands play, MANOWAR KILL !!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тигър 27.10.2007 19:40:43 отговори + 0 0
borknagar, така, както говориш, всичко е маркетингов ход. Самият концерт е маркетингов ход, това, че Джоуи Ди Мейо дойде в София месец преди концерта, за да се погрижи лично за уреждането му, това, че няколко дни след концерта той отново дойде в България, това, че, според слуховете, ще си построи къща в Каварна, както и какво ли не още. Улисваш се. Приеми изкуството като такова и недей да търсиш под вола теле. Ставаш жалък. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.10.2007 19:37:14 отговори + 0 0
Varg Vikernes - 2007-10-27 14:18:10
"...Може да са позиори или каквито искате ги наричайте, но на коя голяма звезда ще и пука дали на някой гаден металист му е било далеко Каварна или как намирал звука."

Отг. На никоя голяма звезда. На малките явно им пука.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

FASTTAKERBG 27.10.2007 17:27:08 отговори + 0 0
АБЕ ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ БЕ?
ТОВА Е СТРАХОТЕН ЖЕСТ ОТ ТЯХНА СТРАНА
ДА НЕ ГОВОРИМ 4Е КОЛКОТО ИН ВАС ТЪПАЦИТЕ ДА НЕ ВИ ХАРЕСВА
ТОВА СИ ОСТАВА НАИ ВЕЛИКИЯ КОНЦЕРТ НЯКОГА В БГ
ТЕКСТОВЕТЕ СА ИМ СТРАХОТНИ
ПРОСТО СИ ПРЕВЕДЕТЕ КОИТО И ДА ОТ ИНТО ГЛОРИ РАИД
И ПОСЛЕ МИ ГОВОРЕТЕ ЗА СМЕ6НИ НЕ6ТА
ИСТИНАТА Е 4Е КАКВОТО И ДА СЕ ОПИТАТЕ ДА ИЗМИСЛИТЕ СРЕ6ТУ МАНОУОУР ТАЗИ Е ЕДИНСТВЕНАТА ИСТИНСКА ГРУПАч!!!!!!!!!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.10.2007 17:25:23 отговори + 0 0
каквото ценя - си го купувам,вкл. дискове - да не съм измекяр като вас Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DM 27.10.2007 17:21:43 отговори + 0 0
значи си се набутал шото вече го има из нета ROFL! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 27.10.2007 17:19:11 отговори + 0 0
ВЕЧЕ СИ ГО КУПИХ! И НИТО ГО КАЧВАМ НЯКЪДЕ НИТО НИЩО! МРЕТЕ ЖАЛКИ КОМПЛЕКСАРЧЕТА!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мъхчето 27.10.2007 17:02:55 отговори + 0 0
аз лично като български гражданин искам процент ) тва малко се получава,че продават краставици на краставичар Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sla-mori 27.10.2007 16:51:08 отговори + 0 0
Както някои вече казаха...баси и маркетинговия ход, при положение, че тук феновете на метъла, като цяло, са малко, още по-малко са тези, които ще си купят ДВД-то, а няма да го свалят. Защо си мисля, че ако бяха изпяли бразилския химн, щяха да спечелят далеч повече от финансова гледна точка? Е да, ама изпяха химна на една малка, неизвестна на много България, но с прекрасен химн!
Тук да вметна, че на самата група не съм особена фенка, откъм текстове са ми забавни, но пък музиката им е надъхваща и освежаваща, дори и да не се запътваш към фронта.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 27.10.2007 16:51:01 отговори + 0 0
бях там(т.е. на концерта на каварна),дадох причините си,така че това са неоснователни мнения,пък концерт на мейдън не съм видял в тази тема някой да го е споменал Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.10.2007 16:44:11 отговори + 0 0
Кой се е изгаврил с химна бе? Вие чувате ли се какво приказвате? Или ги говорите нещата ей така .. за да има какво да плюете? Iron Maiden направили слаб концерт, Manowar са печалбари .. вие имате ли собствено мнение или просто ви харесва идеята да плюете. Дайте едно логично обяснение, защо изпълнението на химна от Manowar да е гавра с него? Вместо да сте горди, че банда от такава величина е решила да направи подарък на всичките си фенове ... А това, че го продават си е тяхно право - както всяка песен. Стига да спазват законовинте норми - защо не? А на всички, които не са отишли в Каварна за концерта им и намират само причини да омаловажат събитието - да го ду*ате! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


borknagar 27.10.2007 16:10:26 отговори + 0 0
вижте сега това е мое мнение,така че не искам никой непременно да съгласява с това,просто за мен това е гавра,ми то точно една от причината беше,защото са американци,някой ще каже че това е чест,за мен чест ще се да е да бяха сложили нашето знаме на Warriors of the World,пък това че е хвърлил усилия не се съмнявам,както това че го е изпял на по-чист български от много певци,но май само аз виждам тук маркетингов ход с коя да спечелят пари,гениален признавам си,както и това със специалните фанелки,ама аз съм фен на музиката не на фанелки(е не съм и фен на manowar),както и това с химна,също е по-скоро прилъгване на признавам си големите БГ фенове,бе това смятам за тази тема,явно не сте съгласни,което го разбирам,но сега не почвам да ви осирам за това което мислите Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 27.10.2007 15:12:45 отговори + 0 0
borknagar, къде е гаврата? Как са се изгаврили? Нещо в изпълнението? В аранжимента? Или просто в това, че са го изпълнили? И защо да не го изпълнят? Защото са американски позьори ли? И такива да са, къде е проблемът? Къде е, при положение, че техният вокал е просто най-добрият, че е хвърлил немалко усилия, за да успее, че го изпя на по-чист български от този на повечето български изпълнители? Къде е? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Varg Vikernes 27.10.2007 15:03:11 отговори + 0 0
Sorry....виноват :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blackiel 27.10.2007 14:26:18 отговори + 0 0
Varg Vikernes стига си дразнил Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Varg Vikernes 27.10.2007 14:18:10 отговори + 0 0
Надали са пуснали тази mp3-ка с комерсиална цел като се има предвид "огромния" БГ пазар и факта че в БГ си купуваме "само" оригинални CDs и DVDs. Ще се повторя от предишен постинг, че не съм много голям фен на Manowar да не кажа хич, но пътувах с тях до Франкфурт...и да Manowar летят с Bulgaria Air :-) ей това е гордост :-) Та мисълта ми е че DeMayo питаше постоянно как е бил звука, продължителността, Каварна дали е удобно място за всички фенове и дали има трудности с предвижването до там и куп други въпроси. Може да са позиори или каквито искате ги наричайте, но на коя голяма звезда ще и пука дали на някой гаден металист му е било далеко Каварна или как намирал звука. Евалата на жабара беше искрен. 4 kings of metal - 4 metal kings :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


borknagar 27.10.2007 14:08:01 отговори + 0 0
не стига,че така брутално се изгавриха с химна и опикаха националната гордост,сега са алчни и пари да вземат за него,братя на метъла-едно време може,но сега това е пълен абсурд,но нали и тя трябва да изкарат пари да живеят,но дали е това начина е спорен въпрос(малииииии какви простотии ръся) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

funk_soldier 27.10.2007 13:27:50 отговори + 0 0
"...че нашият химн е най-прекрасният на света" ?! - нужно ли е да претендираме за подобно нещо Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sla-mori 27.10.2007 13:00:52 отговори + 0 0
Много интересно качество на българите е, че дори някой и най-хубавото нещо на света да направи или да им даде (не визирам изпълнението на Меноуор, говоря общо), винаги ще намерим кусури, ама винаги. Не може ли веднъж искрено да се зарадваме на нещо и дори да не е перфектно или поднесено по перфектния начин, да не мрънкаме поне веднъж? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blackiel 27.10.2007 12:33:46 отговори + 0 0
Продължавайте да плюете завистници. Който не е бил на стадиона не знае. Защото ако не бяхаvbox и youtube много от вас нямаше дори да го чуят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 27.10.2007 12:31:57 отговори + 0 0
Човече, ако изпълнението на Ерик Адамс на химна е гавра, просто... Сещаш ли се за някой български изпълнител, който го е изпълнил на сцената в последните десет години? Трябваше Manowar да дойдат, за да ни припомнят, че имаме национален химн. И Ерик Адамс го изпя КАТО БЪЛГАРИН. 20 000 човека се просълзиха. Кой друг би посмял да направи това? А може би ще ми кажеш, че изпълнението на "Herz aus Stahl" е гавра с немския или че "Nessun Dorma" е гавра с операта?

Дразня се. Гадно е, когато изпълнители от такава величина засвидетелстват уважението си към вас по възможно най-добрия начин и вие пишете така за тях. Осъзнайте се.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 27.10.2007 12:22:17 отговори + 0 0
Колко ще спечелят? Ще продадат 50 пъти химна, преди да плъзне из мрежата. Измекяри на дребно. Ми да - само в България се изгавриха на химна, за да го продават после. На друго място сигурно не биха посмели. Печалбари долни. Станаха това, против което пееха. Никога повече на техен концерт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 27.10.2007 12:07:45 отговори + 0 0
А тези, които плюят сега по групата, замислиха ли се колко време Manowar са учили химна, защо са го научили и дали по този начин светът няма да чуе, че нашият химн е най-прекрасният на света? Последният анонимен пък как се е изкалазал... Човече, какви са тия глупости? Всичко е бизнес, да, но тук идва голямото НО. Manowar са били и в Португалия, и в Бразилия, и в Италия, и в Германия, и в Гърция, и къде ли не още. Но изпълниха само нашия химн, нали? После пък цената ви била ниска... Недооценени ли се чувствате? Толкова струват всичките мр-3-ки на Manowar, без значение какво е качеството на песните. Или искате диференцирани цени. От рода на "The House of Death" - $ 1.29; "Hand of Doom" - $ 1.35; "Warriors of the World United" - $ 2; "Heart of Steel" - $ 3; "Hail and Kill" - $ 5; Bulgarian Anthem - $ 20? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.10.2007 11:17:29 отговори + 0 0
Братя и сестри! Трябва да печелим от вашия химн! Това е бизнес, братя и сестри! Всичко правим за пари, само поузърите смятат, че го правим за феновете! Утре ще свирим в Португалия, техния химн ще го продаваме по-скъпо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.10.2007 10:40:43 отговори + 0 0
И в другия случай пак нямаше да сте доволни, да еба. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DM 27.10.2007 10:09:27 отговори + 0 0
xaxaxaxa от тая група друго не очаквам да направи! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


тъжно 27.10.2007 08:11:26 отговори + 0 0
Колко е сладко, когато видиш химна си, оценен на долар и 29. При това на мр3. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

baba_Ylyitza 27.10.2007 05:59:31 отговори + 0 0
да са живи! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Depositus Cordis 27.10.2007 01:56:44 отговори + 0 0
Един да се прежали и след тва да качва в нета викам аз Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

funk_soldier 27.10.2007 01:20:56 отговори + 0 0
щом е бил специално за Цонко, да бяха му го изпяли на уше (химна), неможе в Каварна да е нямало подходяща кръчма за това Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".