MANOWAR ще изнесат безплатен концерт, ако спечелят делото срещу "Hellfest"

12 фев 2023, 11:22 ч. 4064 / 11 26
пред./следв.

   В скорошно участие в германския "Metal Hammer Podcast" басистът и лидер на MANOWAR Joey DeMaio коментира спора на групата с организаторите на френския "Hellfest" за отменения концерт на бандата през 2019-а.

   Музикантът настоява, че организаторите, а не групата са отказали събитието. MANOWAR са били на място с целия си екип и техника, но не са излезли на сцената защото не са били изпълнени условията им по договор. Joey казва, че "няма търпение да се срещне с организаторите в съда" и е сигурен, че MANOWAR ще спечелят делото.

   Тогава те ще изберат някоя държава и град в нея и с получените пари ще изнесат безплатен концерт. И "целият свят е поканен".

   През 2021 г. с подобни доводи бе отменен и концерт на MANOWAR, който трябваше да се състои през юли 2022-ра в Пловдив. По-късно българските организатори "Fest Team" съобщиха, че съдят бандата, но засега няма последваща информация.

   Преди броени дни MANOWAR пуснаха новата песен с немско заглавие "Laut und Hart Stark und Schnell". С композицията квартетът отдава почит на многобройните си и "верни" фенове в Германия.

 

manowar joey demaio



Коментари   (26)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


CTAMAT 15.02.2023 15:48:28 отговори + 3 1
@Феникс на грил

То е ясно, че си чешем езиците в работно време и никой нищо няма да докаже. Заради това е готино да си водим една културната дискусия просто защото считам, че е много по-приятно така.

Иначе аз съм далече от мисълта да доказвам правотата на едната или на другата страна. Аз самият съм фен на Manowar - гледал съм ги няколко пъти, включително и веднъж съм пътувал в чужбина, за да ги видя. Но, както и ти спомена, вече почвам да се дразня на някои неща в бизнес подхода им.
И да - всички групи имат провалени концерти. Понякога поради болест; понякога заради логистични проблеми; понякога по вина на организатор.
Специално, ако гледаме българската концертна история, имаме доста провинили се промоутъри в последните 20 години. Аз и заради това (съвсем умишлено) не си давах примерите с тях.

Като говорих за "Hellfest" споменах все участници от последните 5 издания когато фестивалът буквално беше наводнен от качествени имена.
За нашият концерт, планиран за Пловдив, през миналия юни, май си говорим само ние просто защото падна достатъчно рано.
Обаче през миналото Manowar отмениха и едно друго участие, за което се вдигна повече шум - на фестивал в Барселона, при това дни преди концерта. И оправданието беше пак, че не са им изпълнили договорни задължения.
Ами, не знам... Почва да ми става трудно да не се съмнявам, че има нещо друго...

P.S. Между другото, когато публикувах подобни разсъждения (както го правя сега, без обиди и в съвсем умерен тон) в официалната facebook страница на Manowar покрай феста в Барселона, бях баннат
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 15.02.2023 16:42:08 + 4 3
Почва да ми става трудно да не се съмнявам, че има нещо друго...
---
То е възможно да има нещо друго. Не го и отричам.

Имам проблем с изказването на Еленков, защото, първо, идва навръх куп проблеми от страна на неговата компания (включително и това, че продължиха да продават билети, след като Manowar заявиха, че концерт няма да има), и, второ, е пълно с недомлъвки.

Имам проблем с превратното тълкуване на думи, които ги няма.

А иначе, аз работно време нямам. Фрийлансърче съм, работих снощи до два сутринта и днеска го давам по-айляк.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 16.02.2023 11:49:47 + 5 6
Оффффффф... Офффф, оффф, офффф.... Оф!

"включително и това, че продължиха да продават билети, след като Manowar заявиха, че концерт няма да има"

Нямаш ЕЛЕМЕНТАРНИ познания по бизнес взаимоотношения, договори и бизнес като цяло.
Билети не се пускат и спират от продажба въз основа на това какво бил казал някой във Фейсбук. Пускат се и се спират в резултат на договори и официална кореспонденция, свързана с тях.
Това и децата биха могли да го съобразят. Не и феновете на Manowar.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Aporiser 14.02.2023 09:07:15 отговори + 4 9
Който не харесва Менъуор да го д..а Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 14.02.2023 11:25:11 + 10 1
Ако всички, които не харесват Мановар, почнат да д...ат, ще се извие околосветски циклон Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Georgio 13.02.2023 23:08:15 отговори + 7 2
Бях на Хелфест тогава и не мога да опиша разочарованието, че една от групите заради които бях отишъл не свири. Но хайде, за мен беше лесно,но дълго време ще помня лицата на едни момчета от Южна Америка, които бяха с фланелки на Набиват, които бяха пропътували половината свят, бяха дали хиляди долари, за да ги видят. Еми тези фенове никога няма да си ги върнете!
Как пък на вас не ви пасна сцената, а на Кис, Годжира и Слеър им беше идеална? Примадони.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Georgio 13.02.2023 23:09:50 + 7 1
Фланелки на Мановар, страшен аутокорект Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ана 13.02.2023 15:04:39 отговори + 15 2
Тия съвсем изкуфяха на стари години Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 13.02.2023 12:40:06 отговори + 11 4
Много се съмнявам в безплатните неща. А точно пък от Менъуор?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


asfasf 13.02.2023 11:35:45 отговори + 10 3
а ако загубят: двойна цена Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapеze 13.02.2023 09:06:41 отговори + 10 2
Явно не е оптимистично настроен относно спечелването на делото... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Maiden 12.02.2023 22:39:36 отговори + 12 10
Дано не правят безплатен концерт!!!
Мисля,че ме разбирате какво искам да кажа.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DedoUndeadO 12.02.2023 22:38:42 отговори + 22 8
Пълни паляци и примадони. Като оставим на страна факта че не са вадили хубав албум от 30 години, явно вече се вижда че ги мързи и да свирят. Ще живеем от печелене на дела срещу организаторите. Иначе сме големи мъжкари и ,,народни" хора. Ама народа е казал:,, Тарикат мъж не писка''. На тия все нещо не им е изпълнено, все нещо не им е наред. Едни инфатилни кухи закани и нищо повече.Още прди години Фил Кемпбъл от Моторхед беше обяснил как Мановар имат корпоративна стратегия да мамят и публиката и организаторите за да печелят пари. Ей го на пореднното потвърждение. Песента за феновете в Германия хич не ща и да я коментирам... инфантилна тотал щета. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 13.02.2023 00:22:54 + 11 2
Още прди години Фил Кемпбъл от Моторхед беше обяснил как Мановар имат корпоративна стратегия да мамят и публиката и организаторите за да печелят пари.
---
Какво точно е обяснил Фил Кембъл? Източник, нещо? Съвсем буквално откак съм започнал да чета коментарите тук, чета за някакво митично интервю на Кембъл, в което бил казал нещо. Така и не видях самото интервю.

За самата новина не знам какво да мисля, всъщност.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kveben 13.02.2023 09:47:41 + 6 2
@Феникс на грил
Интервюто беше дадено за Про-рок през 2007 г., когато Motorhead и Manowar свириха на Kaliakra Rock fest. Поместено е в брой 38-ми на списанието, има го тук:
https://www.pro-rock.net/bg/publications/Pro-Rock-Magazine-ISSUE-38
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 13.02.2023 13:53:24 + 5 0
Благодаря.

Възможно е да чета криво, обаче не виждам нищо за мамене на организатори, а и Кембъл беснее много повече срещу WASP - за което може и да има причина, де да го знам, само дето не представя себе си в много по-добра светлина с това признание, че е сипал дрога в питието на Блеки.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CTAMAT 13.02.2023 14:26:36 + 0 2
Също още интересни неща могат да се прочетат и в това интервю:

https://zrockradio.bg/archives/news/stefan-elenkov-ot-fest-team-za-provalenija-koncert-na-manowar-kazusa-s-biletite-za-arctic-monkeys-i-dubliranata-lokacija-s-pet-shop-boys
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bazil 13.02.2023 19:09:04 + 2 0
Това последното го слушах по дарик при Ники Кънчев (може и по зи рок да е имало) и какво се случи от тогава? Всеки раздава присъди а дело има ли? Някой пък чул нещо от агенция ЕЧКА (един човек каза в автобуса) и дай да вярваме...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bazil 13.02.2023 22:53:48 + 3 0
Общо взето казва, че Manowar са направили фанелки с българското знаме и по този начин печелят пари. Всеки иска да спечели повече, всеки иска по-голяма заплата. Някакъв напушен чичак раздава правосъдие и завижда, че другите изкарали повече пари от него. Ко ли си мислят хората за футболните звезди продали няколко вагона фанелки и спечелили един самосвал с пари?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CTAMAT 15.02.2023 10:25:46 + 1 0
@bazil

Прав си, че са само думи и не знаем нищо в последствие. Но все пак, чисто исторически Manowar имат доста отменени концерти в миналото. Тяхната версия я чуваме и обикновено звучи като нещо подобно: "Не можем да дадем най-доброто шоу на нашите фенове" или "Организаторите не искат да изпълнят изискванията ни". Второто е странно при положение, че изискванията на групата са част от договор, който се подписва предварително. Първото пък би трябвало да е пряко следствие от второто (ако ти трябва нещо, че да направиш някакво шоу: изисквай го предварително). Повечето от тези неща вероятно бих ги приел и даже сам съм защитавал групата в някакви минали случаи.

Но това беше преди да се случи отменянето на участието на "Hellfest". Защото, ако погледнеш старите афиши на Hellfest, ще видиш, че там са свирили (и продължават да свирят) едни от най-големите рок и метъл групи на нашето време. Всепризнати примадони (Axl Rose), перфекционисти на тема звук (Metallica, Tool), групи с мащабна продукция (Kiss, Iron Maiden) и кой ли още не. Е, добре де... Как така организаторите са успели да се справят с всички тези музиканти и да им изпълнят изискванията, а не могат да угодят на Manowar? Това ми се струва толкова абсурдно, че няма накъде повече.
И още нещо по въпроса: мениджърските компании и организаторите си говорят по между си. Ако някой голям организатор в Западна Европа направи такъв номер на голяма банда, съм почти 100% убеден, че още на следващата година този фестивал ще има сериозни проблеми да си намери групи, за да си напълни афиша.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 15.02.2023 13:29:41 + 3 1
На "Хелфест" са свирили и Manowar през 2009 година. Видеа има колкото щеш от това им участие.

Не знам какво си мислиш, че доказваш.

Няма голяма група без провалени участия по някаква причина. Честно казано, преди да мине делото, изобщо не искам да отсъждам.

Интервюто на Еленков го четох, когато излезе, и за момента единственият извод, който мога да си направя, е, че, като типичен български промоутър, никога за нищо не е виновен. По-късно му слушах и жалванията как огромна част от големите му събития нея година са били пред пропадане - ама все не по негова вина. Е, толкова ли е чудно, че едно от тях е пропаднало? А ако ще казва нещо, да го каже, а не да недомлъвя така. (Измислих нова дума - "недомлъвя"! Ха!) Кои са тия промоутъри, с които е говорил? Какво точно ме интересува, че работят с "Live Nation"? Те, бтв, бяха хванати в схема за скалпиране на концерти преди време:
https://www.werock.bg/novini/poyavi-se-zapis-ulichavasht-live-nation-che-sa-pomagali-na-metallica-i-dr-da-plasirat-bileti-direktno-na-vtorichniya-pazar?id=46686

Двете събития на "Фест Тийм", които посетих, ми харесаха, бтв, даже ги защитавах в коментарите тука, когато разни хора ги плюха за организацията на Iron Maiden. Нямам нищо против тях. Ако са прави, да докажат правотата си в съда, както са тръгнали. Ама той и Петър Петров преди време щеше да си търси правата, като пропадна участието на Slipknot и Iron Maiden (и купища други) в Банкя. Дали си ги е намерил?

Няма лошо да си имате мнение, няма лошо да си го отстоявате, обаче кривенето на истината ме дразни. Коментарът на ДедоЪндедо горе е толкова далеч от, ами, всичко, че прилича на чиста лъжа. Мързяло ги да свирят - само дето от средата на януари насам са на концерт през ден или два, включително и днес. Фил Кембъл казал нещо - само дето, както се оказва, не го е казвал. Manowar казват, че евентуалните пари от евентуалното спечелено дело ще ги изхарчат за безплатен концерт - това било потвърждение, че искали да живеят от печелене на дела. 0_о.
Доста почитатели на Manowar имаме от бая време проблем и с простотията на Ди Майо, и със скандалите им с промоутъри, ама... Давайте го малко по-интелектуално почтено бря. Не е като да няма за какво да бъдат критикувани. Няма нужда да се измислят или кривят факти.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 12.02.2023 22:27:03 отговори + 8 7
Сигурен съм, че ще го направят. Те са изключителни професионалисти, които винаги си спазват уговорките и обещанията. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Клоунка 13.02.2023 08:59:28 + 8 2
Шегаджия си, Иване, браво! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Ставри 12.02.2023 21:26:16 отговори + 9 5
Безплатно? Може би ще има кутия за дарения за бандата! Как така безплатно?
Бих пуснал едно захарно петле с кеф, има кой да го изсмуче в тази група.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xfgbh 12.02.2023 21:07:38 отговори + 9 4
клоун Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Клоунка 13.02.2023 08:57:26 + 3 4
И каун! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".