MARDUK гонят басиста си заради нацистки поздрав

19 май 2023, 08:42 ч. 900 / 5 5
пред./следв.

   Шведските блекметъли MARDUK неведнъж са били обвинявани в нацистки възгледи в миналото. Няколко техни концерта бяха отменени поради тази причина, а самата група категорично отрича подобни твърдения.

   Вчера, 18 май, групата съобщи, че се разделя с басиста Joel Lindholm, който е излязъл "много пиян" на сцената на "Incineration Fest" през миналата седмица и е извършил неприемливи действия. На видео от изпълнението на MARDUK може да се види, че Lindholm е направил знак с ръка, който се приема като нацистки поздрав. Това се оказва достатъчно, за да бъде уволнен от бандата. Временно в състава ѝ се завръща Magnus "Devo" Andersson, който бе заменен от Joel през 2020 г.

 

Joel Lindholm



Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


DedoUndeadO 20.05.2023 01:26:46 отговори + 8 3
Тъпо. Явно са искали да си върнат стария басист, и са си търсили причина да разкарат тоя. Точно пък Мардук в много текстове на песни и обложки са се плъзгали мнооооого близо да нациския имидж и стил. Та надали това е причината да разкарат човека. Ама като цяло-тъпо изпълнение, все си мислех че блек метъла е музика на бунта, а не на политичеката корекност, а тия натам подкарват нещата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Vampiria 19.05.2023 17:36:44 отговори + 10 5
Омръзна ми от тези глупости изобщо не ми пука крайно левите креслювци не млъкнаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 19.05.2023 10:42:49 отговори + 8 7
То пък някой ще усети като свири друг, все тая. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AVA 19.05.2023 09:42:45 отговори + 11 4
Оффд, пак истерии, защото някой е вдигнал ръка. Естествено, че не е изгонен заради това, а понеже е свирил кофти и се е държал неадекватно, удряйки по имиджа на една от най-сериозните групи в блек метъла. Но е много по-интересно постоянно обвинявана в нацизъм група да изгони член заради нацистки поздрав. Доколкото жестът е бил такъв... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хикс 19.05.2023 09:17:36 отговори + 18 4
Трябвало е да питат Кобилата Лавров да им обясни, че евреите са всъщност нацисти и няма проблем Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".