Мартин Стоянов: "Въпросът да няма фестивал в Каварна не е стоял на дневен ред"

26 юни 2011, 14:53 ч. 810 / 11 29
пред./следв.
Преди около две седмици екипът ни се срещна с Мартин Стоянов – управител на "Loud Concerts", за да го попита всички онези въпроси, които вълнуваха и продължават да вълнуват феновете на рок и метъл музиката у нас. Разбира се, голяма част от тях са свързани с град Каварна и превърналия се вече в традиция рок/метъл фестивал, който се провежда там всяко лято. Каква е равносметката на Мартин Стоянов за миналогодишния "Kavarna Rock Fest", защо толкова късно бяха обявени групите тази година, съществувала ли е вероятност фестивалът да не се състои, защо участниците в него са главно дуум, готик и дет метъл групи, колко време ще свири всяка от бандите, каква посещаемост очакват организаторите на "Kavarna Rock Fest 2011", какво се случи зад кулисите покрай организирането на концерта на CINDERELLA и MR. BIG, какво смятат от "Loud Concerts" относно пренаситения концертен живот у нас и какво да очакваме от тях до края на тази година - всичко това можете да прочетете в нашата секция "Интервюта".


Коментари   (29)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Ицо 27.06.2011 17:27:15 отговори + 0 0
Нормално. Аз не съм видял някой да се е подмладил за последните 5 години (особено в България) ... А за този бизнес, специално в България е доста кур***ски. Видял съм нещата доста отблизо и дори съм свидетел как се прави един концерт, само и само да набуташ колега... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.06.2011 14:53:55 отговори + 0 0
@ Ицо - 2011-06-27 13:25:08

))))

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен...Но красив 27.06.2011 13:36:30 отговори + 0 0
Човека за 5 години видимо се е състарил :/ още го помня от ДВД-то на Менуор видимо по младичък беше Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ицо 27.06.2011 13:25:08 отговори + 0 0
Еми той Гани сам си прави за бъзикане. Ето какво е разпространил "ОФИЦИАЛНО":

"Most of Evil Music" разпространиха следното съобщение:

Във връзка с възникналата ситуация с дублиране на мястото на концертите на CINDERELLA и MR. BIG в София, 15 юни, зала "Христо Ботев", "Most of Evil" официално потвърждават, че мястото и датата на CINDERELLA остават без промяна, както бяха официално обявени в петък, 25 февруари.
Днес, събота, 26 февруари, на среща с ръководството на "Академика Спорт" "Most of Evil" получиха изрично потвърждение, че първоначалният ангажимент на залата с нашето събитие остава в сила и няма други пречки концертът да се проведе.

Ала-бала. Той не че Мартин не е мазмантия, но това е друг въпрос ..
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.06.2011 13:22:29 отговори + 0 0
dominici - 2011-06-26 23:44:13
Коя от групите поканени тази година и миналата година биха събрали на самостоятелен концерт у нас над 10 000 човека? Всички останали обаче са от втория ешалон. За справка, група която би събрала над 10 000, по принцип, това е Metallica.

След като изкарваш Металика като сравнение, започвам да се гордея,че слушам групи от 'среден ешелон' !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Adramelech 27.06.2011 10:15:27 отговори + 0 0
Предпочитам групи среден клас, но концерта да го има, отколкото висш клас, но с отменен концерт!

Иначе евалата на Мартин, за разлика от П.П. си ги каза нещата както трябва, без много шикалкавене. Вярно кофти се е получило с концерта на Mr. Big и Cinderella, но как точно са стояли нещата ... само промоутърите си знаят.

Дано не е прав за ноември, защото ще е срамно такива групи да свирят пред 500 човека.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Jurisprudent 27.06.2011 10:13:40 отговори + 0 0
zZz - 2011-06-27 10:04:48
Да, де, ама някои тук си четат и си тълкуват каквото им хареса. Че и се засягат на групи ))))

Кой както иска да чете и разбира. Много харесвам Opeth и Paradise Lost, но да твърдиш, че това са групи над средния ешелон не е обективно. Я огледайте последните теми във форума и вижте билетите на кои групи свършват за часове. И разпродават всичко, където стъпят. Това не говори за качество (нито за не-качество). Говори за полулярност, търсеност и т.н. Съжалявам, но Tiamat и Sonata Arctica не попадат там. Колкото и феновете да смятат, че музиката им е хубава, прекрасна, страхотна, невероятна и т.н.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

zZz 27.06.2011 10:04:48 отговори + 0 0
"Jurisprudent - 2011-06-27 09:24:25
И фактът, че са от среден ешелон, не означава по нищо, че са средно качество."

Да, де, ама някои тук си четат и си тълкуват каквото им хареса. Че и се засягат на групи ))))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Jurisprudent 27.06.2011 09:24:25 отговори + 0 0
Естествено. Това с а групи от среден ешелон. Нито една от тях не може да пълни грамадни стадиони самостоятелно. И фактът, че са от среден ешелон, не означава по нищо, че са средно качество. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katehizis.com 27.06.2011 09:08:56 отговори + 0 0
Относно коментарите ви за "средния ешалон" - моля, хвърлете едно око на интервюто ни с Мартин Стоянов от миналата година. Ето само един откъс от него:

"След като четири години по ред в Каварна се изявяваха световно известни групи и изключително големи имена в рок и метъл музиката, тази година решихте да заложите на повече като брой групи, но от, нека така да го наречем, средния ешелон. Защо? И има ли връзка това ваше решение с обявения "Sonisphere Festival" в София?
Отчасти има връзка, да. Напълно нелогично е да се бориш с имената, които ще бъдат на този фестивал. Освен това, ние не сме в София, а статистиката показва, че около 70 процента от публиката в Каварна идва именно от столицата ни. Румънците са около 10 процента, останалите хора идват от различни други точки на България. Благодарение на опита, който вече имаме, е логично да се съобразим с тези факти и да бъдем реалисти. "Каварна Рок Фест" не е в позицията на "Download Festival", който, за мое щастие, понеже съм му голям фен, в Англия буквално смазва тамошното издание на "Sonisphere Festival". Тази година на "Download Festival" са имена като AC/DC, Rage Against The Machine, Aerosmith, Stone Temple Pilots, Megadeth, Motorhead... Това са имената, които могат да се преборят със "Sonisphere Festival". В Каварна икономически погледнато, такова нещо определено няма смисъл и причина да се прави. След четири години и в отговор на цялостната концертна картина в България в момента смятам, че е съвсем нормално да търсим промяна. Надявам се тазгодишният формат на фестивала да проработи, да се хареса на феновете и да е успешен. Мисля, че "Каварна Рок Фест" може да бъде родният еквивалент на един "Metal Camp" или един малък "Wacken". Реално такъв формат сме търсили. Като гледам и коментарите на феновете във вашия сайт, виждам, че много хора се радват, че ще има много и разнородни групи от един ранг."

Или с други думи казано, самият Мартин Стоянов е напълно наясно, че това наистина са групи от средния ешалон, без той или ние да влагаме каквото и да е било негативно отношение в думата "среден".
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


дъртия 27.06.2011 07:08:39 отговори + 0 0
Уважавам и двата промотъра. Купувам си билети месеци преди събитията им спокойно (в момента също имам за есента).
Надявам се и те да запазят поне публично уважение един към друг. Щото ако и свестните промътри тръгнат да се ритат по кокалчетата пред публиката не мисля, че някой изобщо печели.
Нито мисля, че Гани в случая е за бъзик. Все ревеме, че промотърите не им пука за нас и групите, които канят. Пича в случая (а и не само) очевидно е вложил и силна емоция на фен. Това заслужава уважение. А как точно е било развитието на нещата - вече е минало. Човек оставя такива неща зад гърба си и гледа напред. С едно наум, разбира се.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Арменския поп 27.06.2011 01:52:10 отговори + 0 0

По въпроса за концерта на CINDERELLA май е редно да се потърси и гледната точка на Most Of Evil.Току виж се появила нечия друга кореспонденция + договор от залата + договор и от арменския поп хаха..jugulatore!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.06.2011 01:18:57 отговори + 0 0
Какво се заядохте за формулировката на въпроса. Добре е че имат смелостта да питат откровено и направо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

jugulator 27.06.2011 00:32:10 отговори + 0 0
Пхахаха, Гани е култов DD

Много добро интервю, браво.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dominici 26.06.2011 23:44:13 отговори + 0 0
Коя от групите поканени тази година и миналата година биха събрали на самостоятелен концерт у нас над 10 000 човека? Всички останали обаче са от втория ешалон. За справка, група която би събрала над 10 000, по принцип, това е Metallica. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 26.06.2011 23:20:07 отговори + 0 0
Подкрепям относно "Втора година поред залагате на групи от средния ешелон за фестивала в Каварна." Ако не друго, поне LOUD не се измъкват изпод масата като някои други. Така зададен, въпросът звучи сякаш са поканили второразредни групи, което е на СВЕТЛИННИ ГОДИНИ от реалността. Благодаря за интервюто отделно, ще се видим в Каварна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AVA 26.06.2011 22:14:17 отговори + 0 0
В Каварна е истината! Не съм пропуснала до сега и никога не съм била разочарована. Бях дори и миналата година, когато нито една от групите не ме кефеше, но отидох заради атмосферата. Издание 2011 на феста ще е много силно, сигурна съм Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.06.2011 22:12:16 отговори + 0 0
Анонимен - 2011-06-26 19:48:12
Да бре, бива ли такъв въпрос да зададете? Обидно малоумен и аграрен, че и нищо общо с реалността.
Las7 - 2011-06-26 19:31:33
"Втора година поред залагате на групи от средния ешелон за фестивала в Каварна. "

Това сериозно ли го питахте човека ?! Няма угодия за вас



А вие какви си мислете, че са групите? Там дори има такива и под среден ешелон. И, за справка, харесвам тези групи, не го казвам за заяждане
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MESHUGGAH 26.06.2011 20:48:30 отговори + 0 0
LOUD CONCERTS - БОГОВЕ!!!!!!!!!!!! Тая Каварна ще се помни дълго! m/ m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Depositus Cordis 26.06.2011 20:38:30 отговори + 0 0
Доста по-добре стъпил на земята звучи(от интервюто с Петъ Петров), нека Каварна 2011 да е успешна и за нас и за него. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


дъртия 26.06.2011 19:58:53 отговори + 0 0
Евала на Мартин за всичко! Пожелавам му от все сърце догодина да успее да реализира в Каварна втората вечер, която си бе планирал, но не успя да реализира миналата година Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Crimson Idol 26.06.2011 19:50:56 отговори + 0 0
Оправете заглавието, че вместо дневен сте написали двенен Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.06.2011 19:48:12 отговори + 0 0
Да бре, бива ли такъв въпрос да зададете? Обидно малоумен и аграрен, че и нищо общо с реалността. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Las7 26.06.2011 19:31:33 отговори + 0 0
"Втора година поред залагате на групи от средния ешелон за фестивала в Каварна. "

Това сериозно ли го питахте човека ?! Няма угодия за вас
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.06.2011 19:30:40 отговори + 0 0
От Elevation нямаше да се спасиш ако беше купил на място Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 26.06.2011 17:45:48 отговори + 0 0
Аз лично ще си купя билет и за трите дни, нооо след всички глупости напоследък никога повече няма да си купя билет предварително. Поне докато не станем нормална държава. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

eXasis 26.06.2011 17:28:59 отговори + 0 0
Въпреки ниската посещаемост миналата година, "Kavarna Rock Fest" си остава най-радващият, с най-запомнящи се моменти и надежден фестивал в България, това е истината. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.06.2011 16:02:29 отговори + 0 0
Подкрепям, хубаво интервю е. Време е за истинския фестивал с традиция и качество. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Владо 26.06.2011 15:47:31 отговори + 0 0
Хубаво интервю.
Евала за фестивала тази година! Аз вече си купих билет.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".