Matt Barlow и ASHES OF ARES поднесоха брилянтно пауър метъл шоу в София

9 юни 2023, 10:25 ч. 1449 / 11 6
пред./следв.

   ASHES OF ARES е група, създадена през 2012 г. от бившите членове на ICED EARTH Matt Barlow (вокали) и Freddie Vidales (китара, бас) и познатия от NEVERMORE барабанист Van Williams, който се раздели с формацията през 2017-а. С три дългосвирещи албума и едно EP, издържани в познатия от ICED EARTH мрачен пауър метъл, през годините ASHES OF ARES се доказват като едно от по-интересните явления в съвременната тежка музика.

   На 8 юни 2023 г., поканени от "BGTSC", ASHES OF ARES изнесоха в столичния клуб "Mixtape 5" концерт, който със сигурност ще остане дълго време в сърцата на хората, имали щастието да присъстват. Организацията беше на ниво, настроението - приповдигнато, а двете групи, участващи в събитието, се раздадоха без остатък.

   Започна се в 19:50 ч. На сцената излезе подгряващата група - OVERHOOK. С надъхан тежък рок седемте млади софийски музиканти бързо спечелиха симпатиите на все по-сгъстяващата се публика пред сцената. Пяха страхотно и свириха страхотно, въпреки някои проблеми със звука, и успяха да заредят хората в клуба с енергия. За финал на своето изпълнение OVERHOOK оставиха "Broken" - песен, спечелила месечната класация на "Reynaers Рок Трамплин" на радио "Z-Rock" за февруари тази година. Дано скоро имаме възможност да ги видим пак на сцена - умеят да създават настроение.

overhook band

 

   Хората обаче се бяха събрали в клуба заради ASHES OF ARES. В 20:45 ч. Matt Barlow и компания най-после излязоха на сцената и донесоха със себе си емоция, която моментално обхвана всички в клуба. В рамките на около час и половина американските герои показаха как се прави пауър метъл - с енергия, агресия и майсторство. Гласът на Matt беше в прекрасна форма - впечатляващ диапазон и техника - ненапразно той е един от най-интересните метъл вокалисти. Останалите музиканти, разбира се, не му отстъпваха. Freddie Vidales свиреше чудесно на китарата, а ритъм секцията на басиста Kelly Conlon (работил с легендарните DEATH) и барабаниста Kyle Taylor беше точно толкова разчупена и енергична, колкото се очаква от такава група.

   Подборът на песните беше силен. Миналата година ASHES OF ARES издадоха актуалния си албум "Emperors and Fools". От него бяха изсвирени четири песни. Останалото творчество на групата също беше представено достойно и всяка от песните беше посрещната с подобаваща емоция от страна на публиката. Малко преди края на редовната част на концерта Matt разказа за своята любов към комиксите - "новите легенди", както ги нарече. Сподели, че особено много харесва един герой, който може да излиза навън през деня, но върши интересни неща през нощта - герой, чийто филм е може би най-добрата екранизация по комикс на "Марвел". Последва "By My Blade" - едно от по-силните изпълнения за вечерта, а след нея дойде и емоционалната "Transcending" с посланието против рака.

   Но все пак... Огромна част от насъбралите се в клуба хора бяха с тениски на ICED EARTH и очевидно бяха там най-вече заради творчеството на групата майка. Да, песните на ASHES OF ARES бяха посрещнати емоционално, но когато се стигна до парчета като "The Hunter" или "Reaping Stone", феновете реагираха наистина силно - викаха и пригласяха като за последно.

   С "Throne of Iniquity" завърши редовната част на концерта. Съвсем скоро обаче дойде задължителният бис - с поредната песен на ICED EARTH - "Burning Times". След нея започна "I Died for You", но тя беше прекъсната бързо, за да се отдаде почит на един много важен човек и музикант - основателят на групата майка - Jon Schaffer, който беше почетен с "Blessed Are You". След това дойде и истинският край на концерта - с "The One-Eyed King" от дебютния албум на ASHES OF ARES.

   В крайна сметка, концертът на ASHES OF ARES ще се запомни. Такава демонстрация на майсторство и енергия не се вижда всеки ден. Дано не ни е за последен път.

   Сетлист на ASHES OF ARES от концерта в София на 8 юни 2023 г.

--Intro
1. I Am the Night
2. Our Last Sunrise
3. The Hunter (ICED EARTH)
4. Gone
5. The Alien
6. Last December (ICED EARTH)
7. Emperors and Fools
8. Reaping Stone (ICED EARTH)
9. By My Blade
10. Transcending
11. Dragon’s Child (ICED EARTH)
12. This Is My Hell
13. Throne of Iniquity

Бис:
14. Burning Times (ICED EARTH)
15. I Died for You (ICED EARTH) (част)
16. Blessed Are You (ICED EARTH)


Текст: Tigermaster
Снимки: Иво Канин, Цветелин Кръстев

 

   Десетки снимки от концерта на ASHES OF ARES и OVERHOOK може да разгледате в нашите галерии.

 

ashes of ares

ashes of ares

ashes of ares, Matt Barlow



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


RavenWing 9.06.2023 19:39:25 отговори + 12 0
Страхотен, наистина страхотен концерт се получи - огромни благодарности на BGTSC за това, че доведоха такава легенда в метъла като Барлоу. За мен лично един от най, най-силните вокали в музиката, като не го бях гледал на живо никога досега - след снощи вече тотално ми се затвърди тази позиция. Абсолютно безупречно и перфектно изпълни песните - истински кеф е като един вокал просто те смаже на живо с гласа си, а точно това направи Барлоу - освен това е и голям пичага и истински фронтмен (присъствие на сцена; после отделеното време за феновете). Въобще топ, топ концерт от една много готина група, която за мен заслужава още повече възможности за изяви - и като самостоятелни концерти, и по фестивали. Дано отново ги видим след някоя друга година, дай боже и Iced да видим един ден пак, а дотогова - Blessed Are You m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бичи Рлекмор 9.06.2023 18:21:09 отговори + 4 0
Като бях тийнейджър в 12ти клас още бушуваха в главата ми теории за конспирации, илюминати, масони и прочие и точно тогава бях се запалил по Iced Earth и символиката в някои техни албуми и най-вече сцената на Alive in Athens наистина ме караха да си мисля дали Jon Schaffer няма някакви връзки в тия общества! Мат Барлоу обаче наистина ме озадачава - шегата настрана, ама ако го видя много ми е интересно да ми обясни как активен полицай обикаля света като фронтмен на рок група и то с такава "коритейлърска" прическа?
Ах, мамка му сега разгледах снимките и определено съм пропуснал велико шоу, как ви завиждам на вас присъствалите!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Любо 9.06.2023 12:28:26 отговори + 8 0
Чудесен концерт! Подгряващите бяха пичове, Мат продължава да има феноменален глас, цялата група се раздаваше и кефеше супер много (басистът спечелва личния ми приз за най-шантав образ ) публиката много се кефеше също. въобще всичко точно. Само единствена забележка за микстейпа по отношение на звука - и сега, и на Electric Guitarlands преди няколко седмици, беше малко шит. На Другия китарист солата изобщо не се чуваха, в началото и на Фреди също. Може по-добре. Ама здрави да сме, видяхме Мат Барлоу на живо, доволни сме

P.S. А, да, по повод шегата долу за Кори Тейлър - верно си е, и аз не мога много да го възприема с тая прическа Мат, признавам си
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ХАХА 9.06.2023 11:45:05 отговори + 11 0
Сигурни ли сте, че това е Мат Барлоу, а не Кори Тейлър? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CoreyT 9.06.2023 12:44:42 + 6 0
На моменти и Джейсън Нюстед...хаха! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CoreyT 9.06.2023 11:01:58 отговори + 11 0
Страхотен репортаж! Наистина беше страхотен концерт, на който трябваше да има повечко хора...Благодарности на Бойко за цялото преживяване! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".