MEGADETH са готови да махнат от сетлиста си в Малайзия "обидни" песни

4 май 2017, 16:25 ч. 1616 / 6 16
пред./следв.

   Както ви съобщихме вчера, младежкото крило на Пан-Малайзийската ислямска партия се опитва да издейства отмяна на концерт на американските траш метъл ветерани MEGADETH в Куала Лумпур довечера, 4 май. Според активистите на партията, разрешението за събитието е дадено без да се вземе предвид "негативният ефект, който имат групи като MEGADETH върху аудиторията". Твърди се и, че шоуто е в противоречие на насоките на официален документ, третиращ забавленията за мюсюлманите в Малайзия.

   В отговор лидерът на бандата Dave Mustaine пусна съобщение в "Туитър", в което приканва феновете в ислямската страна да напишат в социалната мрежа имената на песните на групата, които са обидни за тях или религията им. "Мегадейв" декларира, че е готов да премахне съответните композиции от сетлиста на групата. Музикантът дава пример с Китай, където на концертите си MEGADETH не свирят определени парчета, неподходящи за културната политика на страната.

 

още за:

Megadeth


Коментари   (16)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Феята на Смъртта. 5.05.2017 23:27:04 отговори + 4 4
Ех, тая пуста Металика не ви слиза от устиците, бре!
Моята Металика, може и да е правила колаборации с Лейдито и Лу Рийд, но не са си махали песни от сет листа, за да не обидят някакви си "правоверни рязани кабели" и да им нарушат душевните спокойствия. Да направиш албум с Лу Рийд не е обидно. Да изпълниш песен с Лейдито- също: хората са музиканти, творци и артисти. Ама, да си махнеш "обидни" песни от сет листа заради "правоверната публика" за да не ги "обидиш", само за да не изпуснеш парите, това си е истинско падение! Мъстейн не е Сульо и Пульо. "Така ли- искате да извадя от сет листа песните Х, Х и Х щото ви обиждали праворерието?! Я...си... Отменям концерта!" Ето това е правилната постъпка! Мъстейн беше- и остана!- един от малкото твърде яростно критични творци, които атакуваха много язвително и точно всички недостатъци на ситемата- войни, несправедливост, политика, религия, бездушие, консуматорско общество... Сега обаче, махаме песни да не ги обидим...еми, предпочитам Металика с Лу Рийд и Лейдито. Поне са честни...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Верно ли? 6.05.2017 07:48:03 + 5 2
"Твоята" Металика и да ти се изс***т в устата? ще е супер. Мегадет да те почерпят с деликатес е падение.
Само че знаеш ли какво - твоята Металика това със сетлиста го прави отдавна и на абсолютно всеки концерт. Твоята Металика абсолютно винаги маха от сетлиста си 99% от песните си след 91. Пак заради феновете и заради кинти.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на Смъртта. 6.05.2017 09:51:56 + 3 4
Да, но не правят "за да не обидят религиозните виждания на определена група хора!" Има фенове, които харесват всичко на любимите им групи. Има и такива като теб- слушат избирателно. По никакъв начин не можеш да ме убедиш, че именно твоето мнение е вярно! Нито пък да ми докажеш, че разбираш толкова от музика, та да се съобразявам с теб. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Верно ли? 6.05.2017 13:36:25 + 4 0
Тази "определена група хора" е хора изповядващи официалната и най-масова религия в тази страна. Които освен това си имат и някакви там закони или други нормативи по въпроса.
Няма фенове, които харесват всичко на любимите си групи. Това не са музикални фенове, не са мислещи същества. Това са зомбита и всеядни хора като един вид животни, които няма да споменавам.
И изобщо разбирането от музика тука няма нищо общо. Уж разбираш от музика, а "харесваш всичко". Еб*** разбирането

А знаеш ли кое има напълно нещо общо?
Ето това:
METALLICA Wanted To Respect Chinese Culture By Performing Censored Setlist
February 25, 2017

И кво праим ся? Тези чиито хемороиди са сутрешната ти закуска са направили абсолютно същото преди има няма 2 месеца в Китай.
Кво праим ся????

А че мисленето изобщо ти е чуждо е видно и от друго.
Ходът на Мъстейн да призове феновете да кажат кои песни на Мегадет смятат за обидни е много хитър.
Щото има вариант феновете да кажат, че няма такива песни. И така Мъстейн го зачуква на опитите за цензура. Но "разбирачите" като тебе няма начин да прозрат нещо такова, защото главите им са абсолютно празни.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CoreyT 5.05.2017 14:05:39 отговори + 4 0
Аз, ако бях на него...махам песните дето не ги искат. И на биса и правим кавър на War For Territory за поздрав!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на зъбките 5.05.2017 13:10:10 отговори + 3 3
Какви метъли сте вий, бре, Megadeth? Какво ще се съобразявате с някви религиозни тъпаци? Меки китки ли сте, какви сте? Кои песни им човъркат в болните мозъци на тия?
"горките обидени мюсли, ще си махна песните заради тях..." пф!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 5.05.2017 14:10:07 + 4 2
Да ти пропомням ли дриснята с Лейди Гага... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CoreyT 5.05.2017 10:49:42 отговори + 4 0
И кои са тия песни дето пък чак толкоз са страшни?!?! В крайна сметка текстовете и имената на песните са художествена измислица/изкуство...Но май сте прави, че тия "правоверните" не ги разбират тия неща. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 5.05.2017 13:00:57 + 4 0
Абе музиката си има послание. Особено при Мъстията. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 5.05.2017 07:14:58 отговори + 7 0
Megadeth от доста години свирят в далечния изток - Китай, Индия, Филипини, Индонезия...откриват си нови пазари хората. Но в тези държави трябва да се съобрзяваш с политиката, там свобода на словото няма! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Феята на Смъртта. 4.05.2017 21:45:07 отговори + 11 7
Айде стига с тея мюслита! Големи праведници се изкараха! Те, като разрушават църкви и избиват християни, това не е обидно, така ли?! Аз ако съм на Мъстейн- отменям концерта веднага. Те ще ми кажат, кои песни да свиря...те са си мои, ще свиря каквото си искам. Като искат праведност да си слушат гнусните маанета и ходжата като вие по 5 пъти на ден. Колкото и здрав фен да съм на Мегадет, в случая ми се струва, че Мъстейн малко им се е продал заради ...парите, които ще получат. Да не говорим, че Мегадет в Малайзия ми звучи малко като Миле Китич на концерт в Блек метъл клуб... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 5.05.2017 09:15:56 + 6 1
Ако бяха твоите любими металика, щяха да свирят само ориенталска музика. Сега сериозно - трябва да се правят компромиси. Ти ако си фен от такива държави, ще се радваш да ги видиш дори и с компромиси. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Лаптопаджия 4.05.2017 17:37:45 отговори + 9 9
Клекна за пари чичака. Ква култура в Малайзия. Там освен да правят техника за износ друго няма. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Червения корсар 4.05.2017 17:42:16 + 16 2
Ти продължавай да пиратстваш музиката на хората пък после пак ги обвинявай, че клякат за пари на концертите си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Лаптопаджия 5.05.2017 08:24:25 + 3 5
до Червения клошар - имам повече оригинална музика на Vinyl/CD/MC/DVD/Blu-Ray отколкото ти въобще си слушал през живота си.

Иначе нищо ново под слънцето. Много групи ходят на изток за пари и променят/махат по някое парче от сетлистите си.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Червения корсар 5.05.2017 09:56:59 + 5 3
Сериозно? Тука можеш да напишеш и че си дядото дето спечели 8 милиона от тотото. Повече щях да ти повярвам хахаха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".