METALLICA имат над един милиард слушания в "Spotify" през 2019 г.

1 яну 2020, 12:00 ч. 2804 / 1 9
пред./следв.

   В първите часове на новата 2020 година американските метъл титани METALLICA съобщиха, че през изминалата 2019-а песните им са били слушани над един милиард пъти в онлайн платформата "Spotify".

   Музикантите пуснаха кратка публикация в социалната мрежа "Туитър", в която коментират: "Нереално! Благодарим на най-запалените фенове в света... всички вие сте невероятни!".

   По-подробната статистика за тези 1 млрд. стриймвания е:

- почти 90 млн. часа
- почти 46 млн. слушатели
- 79 различни държави


   METALLICA започнаха да предлагат каталога си в "Spotify" през 2012 г. Интересното в случая е, че в ръководството на дигиталната компания е един от съоснователите на "Napster" - Шон Паркър. На пресконференцията, с която бе обявено присъединяването на бандата към платформата Lars Ulrich и Паркър се появиха заедно и изглеждаше, че са "заровили томахавката". Епичният съдебен процес, който METALLICA заведоха срещу "Napster" и спечелиха, принуждавайки първата пиър-ту-пиър програма за безплатно споделяне на музика да спре споделянето на песни на групата отдавна има своето съществено място и в музикалната, и в ИТ историята.

   Преди почти 20 години METALLICA победиха. Но отдавна не е новина, че и техните, и на почти всички други изпълнители песни и албуми вече могат да се намерят безпроблемно и свалят безплатно от Мрежата.

 

още за:

Metallica


Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Цезар 1.02.2020 13:40:56 отговори + 1 0
Те затова са на тоя хал. Щото искат всеки да ги слуша и правят бози от доста време. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Покарахонтас 2.01.2020 16:52:56 отговори + 2 0
Успяха да навлезнат доста добре в света на дигитализацията! ???? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

destroy_and_sick 2.01.2020 15:40:27 отговори + 3 0
Направо са запалили спотифай! Поздравявам Металика със "Smoke on the Water"! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 2.01.2020 07:24:01 отговори + 5 0
Мастъре той Трохилио беше казвал и за събиране на Suicidal tendencies и Infectious Grooves. Но нищо не се случва за сега. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 2.01.2020 08:31:40 + 3 0
Infectious Grooves наскоро свириха на някакъв фест в Америка, с Трухийо на баса. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 1.01.2020 17:14:36 отговори + 4 0
Абе кво се случва с бако Джаймс.
Излезна ли от клиниката???
Кво се случва с групата към момента
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Мастъра 1.01.2020 17:39:41 + 3 0
Май още е в клиниката (поне аз не съм мяркал информация сред новините да е излязъл). Иначе, Трухио май беше споменал нещо за натрупани готови рифове, идеи за песни и евентуална работа по нов албум, ама не знам доколко е вярно... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bolqrin 3.01.2020 14:19:22 + 5 0
С групата (фирмата) всичко върви по план. Слагат си датите за концертите за тази 2020 година. Джеймс няма как да се оттърве за 4 месеца от зависимостта си от болкоуспокояващите хапчета. Има освен физическа и психическа зависимост, но има светлина в тунела. Много е вероятно да се завърне през месец Април. От клиниката излиза в края на Февруари. Другото което е искал е да си издаде книгата за автопарка, но ...ако това се случи ще отпадне един концерт на Металика, другите ще са спрямо календара им към момента. Няма за сега да правят концерти в Австрали и Нова Зеландия. Иначе с лечението на Джеймс има напредък, обаче ...има и увредени органи, и сега това е наред да се закрепи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 1.01.2020 12:19:53 отговори + 11 3
Бравос ! Дет' се вика- тая година един милиард, догодина- два милиарда ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".