METALLICA правят обзор на турнето "Death Magnetic"

21 ное 2010, 19:31 ч. 238 / 7 35
пред./следв.
METALLICA публикуваха кратка статистика за своето "Death Magnetic World Tour" в подкрепа на последния им студиен албум. Официалното му начало бе дадено през септември 2008 г., като част от него бяха и паметните участия в Европа (вкл. България) на фестивалите "Sonisphere" със SLAYER, MEGADETH и ANTHRAX (т. нар. "Голяма четворка" на американския траш), а краят бе този месец с три концерта в Австралия. Равносметката е следната:

   45 държави, 143 концерта в големи зали (арени), 34 фестивални участия, 29 шоута на стадиони, 4 клубни концерта, три тв/радио концерта, две участия в Зали на славата. Групата е изпълнила общо 3790 песни и нито един от сетлистите не е бил еднакъв с някой предишен (!).

   След тези впечатляващи цифри няма какво да добавим, освен съобщеното наскоро, че през 2011-а METALLICA смятат да се посветят преди всичко в писането на материал за следващия си студиен албум.

още за:

Metallica


Коментари   (35)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 22.11.2010 22:08:46 отговори + 0 0
vaskoto прав си james е много по-певец от колкото dave китарист Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vaskoto 22.11.2010 17:41:37 отговори + 0 0
Затова и аз казах преди това че хората които са били на концерта можеха нагледно и на Ушно да видят и да преценят кой колко струва. Много искам да има следващ път и много искам да излезат групите но в обратен ред, аз ще съм там защото са ми любими банди но незнам дали за хедлайнъра накрая ще е срамно да свири пред празен стадион защото това би било позор. Мегадет са велики за мен но жалко че сами си скопяват звука на китарите незнам защо можеби това е стил както в албумите така и на концерта го направиха, мислех че за ДВД-то ще го оправят но явно това е стилът им със здраво скопен звук на китарите плъзгащ се по-ухото, няма е РАЗМАЗВАЦИЯТА и яка песен като Хед кръшър просто остана много бледнееща даже не разбрах кога почна и кога свърши. Аз бях и от хората които пееха с все сили песните на Мегадет но почти никой около мен не го правеше, ДВД-то си го бива иначе защото яко е пипано най-вече прави впечатление че са поправяли яко искусните гласови и певчески данни на Дейв. За справка си пуснете концерта излъчван пряко по кината слушайте HANGAR 18 и спрете да наричате Мъстейн певец. После ми говорете за Джеймс Хетфийлд и Металика които правели по-некачествена музика от сорта на All Nightmare long, Blackened, That Was Just Your Life, Hit The light.хахахахахаах Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 22.11.2010 17:29:01 отговори + 0 0
Напълно подкрепям Анонимен1 - болен съм от щама "Металика" . И не ми пука за изказванията на разни хейтъри и "разбирачи на неалтернативната музика" ...
Чакам с нетърпение следващия албум на четворката ! И ако може по-скоро
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Puppet 22.11.2010 17:14:39 отговори + 0 0
В края на 2008 прочетох книгата Истината за Металика с което открих траш музиката и от тогава всичко останало ми звучи много лежерно!За мен Металика и Слеър са недостижими! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 22.11.2010 16:31:06 отговори + 0 0
Анонимен1 100% съм съгласен с теб защото и аз съм болен от същата болест наречена Metallica Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 22.11.2010 14:56:41 отговори + 0 0
Да наистина Dave е 5645353939334930 пъти по-як певец нали James за нищо не става. А тези от вас които ще кажат че Dave може да пее а James не то вижте концерта на групите в София и стравнете ако и тогава мислите така то тогава вие сте просто СКАРАНИ С МУЗКИКАТА Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен1 22.11.2010 14:53:43 отговори + 0 0
Unbiased, аз обожавам първите четири албума на Металика. И тези след тях. И благодаря на Господ, че пребивавам не в алтернативната вселена, за която говориш, а във вселената, в която Черният албум Е издаден. Аз съм от сляпо боготворящите. Съжалявам, че в първия ми коментар иронията ми беше несполучлива и BeerMe почти ме напсува) Съжалявам и че се включвам за трети път, защото е леко прекалено, но дискусията стана по-сериозна, отколкото очаквах. Ще взема да се самоцитирам от друг мой коментар под друга новина за Металика. Правя го, защото ме мързи да мисля нещо по-умно) Ето какво казах тогава: Каквото и да направи тази група, аз я харесвам. Знам, че не е нормално, но не смятам да се лекувам. Допълвам: и милиони хора са като мен. И хич не ни е зле, да знаете. И не ни вълнува кой е на върха на ТРАШ сцената. Не щем копие на Ломбардо да свири в Металика. Не щем и копие на Портной. Искаме си Ларс - куц, сакат, тъп, какъвто ще да е. Ето, аз се съгласявам с Unbiased - Мегадет като инструменталисти са по-добри от Металика. Това заключение го правя на рационално ниво. Но повечето хора възприемат музиката ирационално - и това, струва ми се, е нормалният начин. Признавам виртуозите, но дотам. Не си купувам албумите им, само защото са виртуози. Спирам, защото много приказвам. Със сигурност днешият диспут ще се повтори при другите новини за Металика, така че си запазвам правото и за още разсъждения по въпроса. Сега ще си пусна Frantic, защото искам да чуя как бате Ларс дъни тенекиите) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Unbiased 22.11.2010 14:38:14 отговори + 0 0
А ти за 5 думи беше 95 пъти по-неаргументиран от мен, и не смятам да ти обърна внимание Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

чичко 22.11.2010 14:29:39 отговори + 0 0
Unbiased-около 5 % си прав.А сега осмисли за другите 95.Успех. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Unbiased 22.11.2010 13:24:12 отговори + 0 0
Не разбирам кое не ви е ясно, Металика е частен случай в така наречената Четворка...Металика е толкова далече от другите 3 банди, че най-добре да си отстъпи мястото на група като Оverkill или Heathen (чиито последен албум звучи ТОЧНО както Металика трябваше да звучи в една алтернативна вселена, където Черния албум не е бил издаден), и да си основе Голямата Единица, в която да си е единствен член...И това не го казвам, защото мразя Металика - аз не ги мразя, просто не ги уважавам...Не ги уважавам, защото от една от най-великите групи станаха една от най-лицемерните и продажни такива, защото продадоха таланта и завета си...Да, една от най-успешните групи в историята на музиката са, несъмнено - на всички майките и бащите ви, дори да не се интересуват от такава музика изобщо, харесват Nothing Else Matters...Сигурен съм, че всички от нас познават такива хора, а аз познавам прекалено много, които не знаят друга песен на Металика освен гореспоменатата и в най-добрия вариант двата Ънфоргивъна, и заради това ги смятат за най-великата банда ЕВАР...И нищо лично срещу песента, ама си говорим за Голямата Четворка на Американския ТРАШ, нали, не за Голямата Четворка на изпълнителите на МТВ-хитове...Именно масите такива хора определят статута на Металика в момента - хора, които не знаят кой е Клиф Бъртън, и не са чували дори заглавията на първите им три албума...Или такива, които от години сляпо боготворят името на любимата си група...И фактът, че са по-популярни значи единствено, че са по-популярни, не ги прави по-добри...Това е истината, независимо дали ви харесва или не - Металика НЕ Е по-добра група нито от Мегадет, нито от Антракс, нито от Слейър...Може би някога бяха, това не мога да го отрека...Но отдавна не са...И дори не говоря за отделните качества на музикантите - това е отделна тема (за мен лично по-пулсираща сбирщина талант от Мегадет се среща рядко), а за групата като цяло, и музиката която изкарва на бял свят... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Антоний Ласкин 22.11.2010 13:22:24 отговори + 0 0
Трю уориър оф стеел, ебаваш се, нали? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

newsted 22.11.2010 10:42:00 отговори + 0 0
Те понеже са слаби музиканти за това въртят на турне 60-70 различни песни и всеки сетлист е различен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трю уориър оф стеел 22.11.2010 10:40:29 отговори + 0 0
Ще ги призная само, ако ни изсвирят химна и изпеят поне една песен на български, турски, и пакистански! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sic 22.11.2010 10:29:50 отговори + 0 0
Ларс наистина има огромен принос за метъл барабаненето днес. Спор няма. Също така няма спор, че особено преди 90-та свири както трябва. Но не мога да си обясня защо този човек така с*ре сега?! Клати та си ***** майката! Чудя се как можеш да си позволиш такова свирене, при положение, че си такова голямо име? Не те ли е срам? И не ми изтъквайте възрастта, щото Ломбардо е само 2 год по-млад от него (примерно)... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vaskoto 22.11.2010 10:15:50 отговори + 0 0
Преди отминали наскоро запомнящ се и оставащ в историята концерт на "Голямата Четворка" имаше страшно много и меко казано безсмислени спорове коя от тези групи е била по-велика от другите или коя по-зле. Истината е че всички те са велики. Точно това беше хубавото освен че свириха заедно АДЖЕБА тъкмо сравнението щеше вече да е НАГЛЕДНО Но мисля че в около 23:30 в онази паметна нощ веднага след концерта найстина се видя кой къде е.Тогава не само аз а и хора дошли за сефте на концерт видяха а и аз самия нещо а то е че Металика наистина са дооооооста напред пред другите. То се ВИДЯ, то се УСЕТИ, то се ПОЧУВСТВА, просто тогава наистина хората които спорят постоянно след този концерт би трябвало да ги е срам въобще да спорят или пък убиждат. Свируха страхотно всички най големите в света, за част от хората обаче наистина групите предиМеталика остават в съзнанието им като Подгряващи жалко но Факт. Видях че нама как просто някой от тях да свирят след Металика просто защото са едно ниво под тях искат или не. Да несе лъжем спрете вече да говорите глупости видяхме на концерта какво беше. Видяхме и къде са Металика в цялата тази работа. Хората които бяха на концерта и плюят Металика съм УБЕДЕН че не разбират от МЕТЪЛ музика ВЪОБЩЕ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


olala 22.11.2010 09:55:58 отговори + 0 0
И кво като не са велики техничарски музиканти? На обикновения слушател въобще не му пука, че някой може да смесва домажорна тоналност с пентатонична блус скала + джаз привкус (нз за кво говоря). Металика е написала голяма страница в музиката и без това.. просто се запомня, имат нещо, което другите нямат. А ся насерете се от яд (нз защо трябва да го правите, но щом ви идва отвътре - нека!) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 22.11.2010 09:55:20 отговори + 0 0
Абе колкото да си хранят децата свирят Ларс и Кърк...Виж, за Трухильо не знам-как можа да се забие в тази смотана група, ще си умори лапетата от глад и ще го напусне жена му. Жив да го оплачеш завалията! Толкова ли се свършиха групите в САЩ, че им се нави на тези?!

Леле колко сте жалки!!!!!!!!
Голямата част от вас, не всички.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен1 22.11.2010 09:45:18 отговори + 0 0
BeerMe, ако постът ти е насочен към мен, отговарям ти:
Не ме интересува дали Ларс и Кърк свирят добре. Аз харесвам Металика, купувам си албумите им и чакам новия с нетърпение. Не разбирам това обвинение за "културтрегерите".
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Silver 22.11.2010 09:23:21 отговори + 0 0
ми какво да се направи, Ларс си е смотан барабанист. Тоя дето се изказа за Сонисферата - Шон Дроувър е болна машина, Ломбардо няма какво да кажа, той е легенда, и на двамата им връчиха по едно барабанче. Ае, ше мине - сцената беше на Металика, но всеки музикант на сонисферата беше повече музикант от Кърк и Ларс. Яд ме е и за Роб, ше му погубят таланта в тая смотана забита в една насока група. Дет Магнетик НЕ Е запомнящ се албум, дано новия им да е по-успешен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BeerMe 22.11.2010 08:58:45 отговори + 0 0
И аз се чудя как може да има такива анонимни ****** като теб да пишат ама ей на... има. Същите такива викахте и пеехте с Металика на Сонисфиър ама сега станахте големите културтрегери. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен1 21.11.2010 23:25:23 отговори + 0 0
Чудно ми е как му се размина на Кирката днес. Защо не го споменавате този човек? Забравихте ли колко е зле? lol, за две години ще си по-добър от Ларс, а само за шест месеца усилени тренировки ще удариш Кърк в земята, гарантирам ти.

Как е възможно тези некадърници да продължават да пълнят стадиони и да трупат милиони? Това е въпрос за социолози, антрополози, културолози и психолози. Мен не ме вълнува отговорът на тази загадка. Аз съм обикновен балък и си чакам новия албум.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Templar 21.11.2010 22:41:36 отговори + 0 0
Като сте толкова велики музиканти , средняшките , че и някои силни групо от запада и севера винаги си тръсят членове за групите пробвайте се в някоя . Не плюйте по тея който са допринесли толкова много за целия стил... Вие сте двулични позьори , само това мога да кажа. Бил си по добър , това кой съм го чувал повече си говори само за себе си... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 21.11.2010 22:24:56 отговори + 0 0
те тук протата всички са велики барабанисти...
ако оставим това настрана, Джеймс казва, нито един от нас не е вилик музикант, освен Роб, но 4-мата заедно...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

eXasis 21.11.2010 22:21:26 отговори + 0 0
"По-добър"?
Изобщо си нямам понятие от барабани, ама аз теб не те знам, пич, значи явно хич не си там, където е Ларс. И едва ли "протата", които се изказват тук, ще достигнат някога дори и връхчето на палката му. Така че вие си бъдете "по-добри", но май ще е ПО-ДОБРЕ да си замълчите? Пожелавам ви в някой слънчев ден да догоните успехите му - дотогава коментарчета от такъв род са никому нужни!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баси... 21.11.2010 22:19:00 отговори + 0 0
Знаех си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


InShadow 21.11.2010 22:17:40 отговори + 0 0
Ларса до 99-та беше добър барабанист... след това спира да свири и вие сами виждате....

той свири само прав такт в парчетата,че дори и го клати...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

lol 21.11.2010 22:00:22 отговори + 0 0
Ларс е най-куцият барабнист.За 2 години съм по-добър от него (rofl) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DirtyDream 21.11.2010 21:44:51 отговори + 0 0
" Анонимен - 2010-11-21 21:15:07
абе смешковците, които се подигравате с Ларс, вие изобщо знаете ли кво са тва барабани и как се свири на тях???? е май не знаете... "

И пак знаем повече от сраЛ.....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.11.2010 21:15:07 отговори + 0 0
абе смешковците, които се подигравате с Ларс, вие изобщо знаете ли кво са тва барабани и как се свири на тях???? е май не знаете... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

InShadow 21.11.2010 20:50:37 отговори + 0 0
Прочети името на Ларс на обратно и ще разбереш защо "свири" като лайно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


hyper 21.11.2010 20:46:15 отговори + 0 0
шегите с Ларс започват да стават забавни Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.11.2010 20:32:24 отговори + 0 0
Анонимен - 2010-11-21 20:30:17
Следващият албум на Металика да се очаква чак 2020, щото Ларса доста бавно си записва барабаните и трябва да го изчакат да се научи ПАК!

КУЛТ!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.11.2010 20:30:17 отговори + 0 0
Следващият албум на Металика да се очаква чак 2020, щото Ларса доста бавно си записва барабаните и трябва да го изчакат да се научи ПАК! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

'Tallica Fan 21.11.2010 20:23:44 отговори + 0 0
Оххх сигурно 2013 ще издадат новия албум. Не мога да чакам повече!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

d3m0nhun73r 21.11.2010 19:54:21 отговори + 0 0
Дано новия албум е още по-добър Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".