METALLICA пускат ремастерирана версия на парчето "Creeping Death"

29 мар 2016, 11:23 ч. 1148 / 7 11
пред./следв.

   METALLICA ще преиздадат първите си два албума - "Kill 'Em All" и "Ride The Lightning" - на 15 април. И двете творби ще бъдат ремастрирани и ще се предлагат на CD, винил и във вариант луксозен бокс-сет. Последната версия ще включва много бонуси - неиздавани записи и непоказвани снимки и видео, вкл. от личните архиви на музикантите. Най-запалените фенове вече могат да поръчат предварително преизданията от онлайн магазина на METALLICA. Сега, по-долу, може да слушате ремастерирана версия на парчето "Creeping Death" от преизданието на "Ride The Lightning".

 

 

metallica-remastered-kill-ride

още за:

Metallica


Коментари   (11)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Ванко от Монтана 29.03.2016 16:10:27 отговори + 1 1
Просто държат да си осерат и старите албуми това е. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пастор ъф мъпетс 29.03.2016 13:11:25 отговори + 5 0
Металика е еталон за бизнес модела "когато не можем повече да доим кравата, най-добре да я изядем, изсе*рем и опитаме да я сглобим наново". Искрено се надявам тази агония да свърши. Само че тогава ще има финални турнета, дискове, боскерки, луксозни издания, МТВ награди, рев, сополи. И после реюниъни, компилации... Живото доказателство как алчността превръща идея и отдаденост в бизнес и скъп маркетинг. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

oldschool 29.03.2016 12:01:45 отговори + 2 0
ето и като цяло впечатленията досега:

"Better than the Marino remasters (DR9) and bit louder than the Masterd for iTunes (DR8).
The iTunes version sound warmer, the Marinos thin, this one fuller with extra sibilance as mentioned above
Maybe the HiRes and vinyl will be the sweet spot"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

oldschool 29.03.2016 11:54:08 отговори + 4 0
гледайте и плачете, поредната мазаница и два пъти по-малка динамика от оригиналното издание - DR Value 7 срещу 12. дано поне винилът става...

---> Creeping Death (2016 edition)
Left Right

Peak Value: 0.00 dB --- 0.00 dB
Avg RMS: -7.66 dB --- -7.91 dB
DR channel: 6.93 dB --- 7.34 dB
--------------------------------------------------------------------------------
Official DR Value: DR7


---> Creeping Death - original Elektra CD, 1984

DR Peak RMS Duration Track
--------------------------------------------------------------------------------
DR12 0.00 dB -13.40 dB 6:37 07-Creeping Death
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ели 29.03.2016 11:38:38 отговори + 4 3
Какво значи ремастериране и защо се прави? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ник 29.03.2016 11:53:39 + 1 11
като пораснеш ще разбереш Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kuzman 29.03.2016 11:56:27 + 3 0
Едва ли аз съм най-големия специалист тук, но в общи линии, ако през 80-те е записвано на 8/16 пистова магнетофонна лента, сега записът се дигитализира, изчистват се някои шумове, подобрява се общото качество, могат да се усилят някои инструменти /като липсващият бас в And Justice for All, като става въпрос за Металика/, други да се намалят. В общи линии, компютрите в момента позволяват повече "игра със звученето" на албума и могат да се добавят някои ефекти. Но албумът не се презаписва на ново. Т.е. музикантите не влизат в студио за да го записват пак, въпреки че не съм сигурен, дали някой от инструментите - но не всички, не се записва наново. Доколкото знам е само дигитална обработка в студиото. Пък е не на последно място, групите го правят "за да освежат" малко феновете, да ги посъбудят и да ги накарат да похарчат някой долар за ремастерираната версия. Освен това почти винаги в нея включват бонус-тракове, неиздавани парчета, други материали, снимки както в случая и каквото там се сетят /или по-скоро каквото решат продуцента и лейбъла/... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

oldschool 29.03.2016 12:26:30 + 6 0
ремикс означава бъзикане с каналите на различните инструменти - кое от коя страна да е, колко силно да звучи. може да има и презаписване - справка Мегадет направиха ремикси на накои албуми и инстументи са били презаписвани наново. като цяло е кофти упражнение, защото албумът накрая в общия случай звучи доста различно от оригинала, с който всички са свикнали. понякога става добре обаче - справка новото комбо издание на Deliverance & Damnation на Opeth

ремастер пък означава нов трансфер на оригиналната мастер лента върху модерен носител - дали диск, дали плоча или друго. в общи линии ако се прави кадърно с модерна апаратура, новият трансфер може да прехвърли някои детайли, които са налични на оригиналната лента от 80те, върху модерния дисков носител днес. през 80те, когато дисковете са били сравнително нова технология, а апаратурата е била по-кофти, 100% от сигнала от лентата се е пранасял на 90-95% върху диска, например.
при ремастерирането често се бъзика и общия честотен диапазон на звука с екуалайзър. може и да се изчистят някои шумове, въпреки че не е прпоръчително, защото заедно с тях се изчистват и други работи.

в тази връзка - за да се оправи баса на ...And Justice е нужен направо нов микс. само с ремастериране няма да стане, защото тогава ако надуеш баса ще надуеш и всичко друго, и гласът на Джейм ще почне да бучи. нужен е нов микс, в който само каналът на баса е надут, а другите инструменти са си както преди.

и отново в тази връзка - всичко по-горе е на теория и в идеалния случай. на практика обаче 95% от новите римастъри са отвратителни, звукът е раздут, динамиката е убита и като цяло презумцията е да звучи окей на евтини слушалки за 5 лева от телефона ви, или на колонките в колата, а не на скъпа аудио система. тъжно но факт. дръжте си оригиналните дискове.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kuzman 29.03.2016 12:46:26 + 3 0
напълно съм съгласен с oldscool. Старите дискове и винили особено първа матрица, на Sony или някой от другите големи лейбъли се продават за луди пари и ги купуват познавачи, които търсят дълбочина на звука, динамика, чистота, честота и др. Маняците си купуват или правят лампови усилватели, лампови колони, хорни изчилсени по обем до милиметър, японски кабели с точно определено сечение, навивки и съпротивление, звукоизолирани стаи за слушане на музика /почти като в студио/; Хайфистите са такива. Познавам двама-трима. Става въпрос за слушане на винили от грамофони за по 2-3 хиляди лева. Никакво изкривяване на звука. Един маниак дори прави лампови плейъри. Взема CD-плейър от много висок клас /става въпрос за четящото устройство/, маха всички транзистори, смята го наново по схема и заменя с лампи. Върши почти същата работа като грамофона - демек не изкривява звука. А тук говорим, както казва колегата за слушане на компресии, MP-3-ки или най-много FLAC-ове на слушалки, от смартфони и колони на коли. Децата това искат сега, ко да прайш... Малко останаха тия с REVOX - ите и лампите... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Супер разбирач 29.03.2016 13:07:41 + 3 1
Вдигнали са малко високите и са развалили ниските, а средите ги нема - егати цървулите, много е гадно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ели 29.03.2016 15:56:55 + 1 0
Много ви благодаря за разяснението! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".