METALLICA ще получат престижната шведска награда "Polar Music"

14 фев 2018, 19:36 ч. 1290 / 8 2
пред./следв.

   Американските метъл великани METALLICA ще получат престижната шведска "Polar Music Prize" на церемония в Стокхолм след четири месеца.

   Отличието е създадено през 1989 г. от Stig "Stikkan" Anderson - мениджър и издател на шведските легенди ABBA, който е съавтор на текстовете на много от хитовете им. Първото връчване на наградите се случва през 1992 г. 

   Сред предишните лауреати на "Polar Music" са: Elton John, Sting, Ray Charles, Bob Dylan, LED ZEPPELIN, PINK FLOYD, Peter Gabriel, Stevie Wonder, Paul Simon, Joni Mitchell, B.B. King, Quincy Jones, Paul McCartney, Max Martin и Bruce Springsteen.

   На 14 юни Lars Ulrich и Robert Trujillo ще получат приза лично от краля на Швеция Карл XVI Густаф. Още от сега METALLICA са решили да дарят благотворително паричната премия от наградата на "All Within My Hands Foundation".

 



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


кои са 16.02.2018 16:18:27 отговори + 0 1
тези Rush????......виж Testament ги знаем
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Един учтив морков 15.02.2018 09:08:49 отговори + 1 1
Разумно. Малко групи (тези отдавна не са банда) са по-полАризиращи от тях. Малко са като Rush - мразиш ги или ги обичаш - няма средно положение. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".