Младите метъл фенове имат по-голяма склонност към самоубийство

6 апр 2018, 10:18 ч. 1661 / 8 7
пред./следв.

   Според проучване на университите в Манчестър и Ливърпул младите фенове на метъл музиката имат пет пъти по-голяма склонност да се самонараняват и към самоубийство.

   Изследвани са 12 публикации в Британския журнал по клинична психология, от които е видно, че хората, спадащи към алтернативни субкултури, са в много по-голям риск от самонаряване.

   Учените коментират, че според някои по-голямата склонност към самоубийство и самонараняване в алтернативните субкултури е мит. Но новото проучване показва, че тя е съвсем реална.

   Изследвана е и зависимостта от музиката, която слушат младите хора. При феновете на метъла мисли за самоубийство имат между 31 и 74%. При неслушащите такава музика процентите са между 14 и 35.

   Разбира се, възрастните не трябва да се притесняват за всеки младеж, когото видят с тениска на METALLICA, казва  психологът Питър Тейлър. Но, ако това е комбинирано и с други признаци за опасност, трябва да се обърне по-голямо внимание на превантивните мерки.

 

още за:

Heavy Metal


Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Дрън-дрън 6.04.2018 19:51:04 отговори + 13 1
Проучвания, правени в Англия, изобщо не са релевантни за останалата част от Европа, а за страните от Източна - съвсем. Всеки, който е бил макар и за кратко там (но не на двудневна екскурзия в Лондон) знае много добре за какво става въпрос. Да вземат да си потопят целия остров, да рахатяса целия свят без тия надути комплексари. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!!! 6.04.2018 18:04:51 отговори + 4 1
На фона на това какви мънички, незначителни гюбрета сме всички на тая земя, новината е повече от добра, ако е така наистина. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 6.04.2018 12:38:36 отговори + 10 4
Аз като дърт фен си се самоубивам кротко с ракия и цигарки Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 6.04.2018 12:16:19 отговори + 21 9
Това е защото много голяма част от така наречените "млади метъл фенове", не слушат никакъя метъл, а така наречения "модерен метъл" от MTV.

Бой банди като Bring Me The Horzon, Asking Alexandria, Sleeping With Sirens, Suicide Silence и прочие. Да не говорим за разни Царевици и палячовци.

Всички те квичат за проблемите си в училище, как няма ги е накарала да изхвърлят боклука или колко са нещастни и неразбрани. При такава енория кой няма да иска да си пререже вените?

Докато емотата си пият Monster-a и си плачат в ъглите на стаята, Истинските метъл войни правят и слушат нещо смислено...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 6.04.2018 12:17:54 + 6 7
Как мама ги е накарала да изхвърлят боклука*

При такава емотия кой няма да иска да си пререже вените*

(автокоригиране)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Матрицата 6.04.2018 10:53:30 отговори + 13 5
Понеже тези с тениски на лейди Гага, 30 сек до Марс и разни електроники не се самоубиват с дрога?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


.................. 6.04.2018 11:51:16 + 12 2
А други се самоубиват с цигари, трети с алкохол, нали? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".