Многофункционалната спортна зала в София ще стане готова около 24 юли

18 мар 2011, 18:33 ч. 284 / 7 10
пред./следв.
Около 24 юли ще стане готова Спортната зала в София. Това е заявил премиерът Бойко Борисов на правителственото заседание в сряда, стана ясно от стенограмата, публикувана на сайта на Министерски съвет. Столична община ще трябва да си пусне процедура за име, каза Борисов. "Пътя трябва да го направите, отпред да е красота. И след 24-и организирайте с общината, може и с Министерство на физическото възпитание и спорта, примерно една седмица може да й направим пробите, след като имаме актовете за ползване, с безплатни концерти, да я видят хората, и то с такива събития. Така че още една мечта – 22-годишна, на комунистите ще се сбъдне юли месец. Ще имат и спортна зала в София. И на президента няма да му се налага да ходи всяко лято във Варна да гледа баскетбол и волейбол, а ще може да го гледа в София и то в присъствието на 18 хиляди зрители", казва Борисов. Борисов казва, че в тази връзка има договорка и със сръбския премиер и може да гостуват сръбският волейболен или баскетболен отбор, защото са много качествени, за да се направи един приятелски мач.

Източтик: Агенция "Фокус"

още за:

Sofia


Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 23.03.2011 05:01:58 отговори + 0 0
Между другото, залата изглежда супер добре отвън, поне колкото може да се забележи като се минава оттам с кола/автобус. Снимката тук или е от по-стар етап на строителството, или е от другата страна на сградата, която не се вижда от пътя, че стои някак по-незавършена. Чудих се доста, най-сетне да се ПОСТРОИ нещо по-така, за обща слава, не само молове и бизнес центрове да са със супер сгради, а спортни съоражения, театри, училища да се рушат на поразия. Плачевно е общото положение, това дано не е единственото ново хубаво нещо, което да изникне тук в близките години. И дано си оправдае построяването. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

minstrel in the gall 19.03.2011 12:22:36 отговори + 0 0
Grosskopf, не съм написал по-долното с чистото желание да се заяждам, повярвай ми! Но не приемам, че подготвителните работи за изграждането на каквото и да е съоръжение са част от изпълнителната му работа - за пример и по твоята логика вече би трябвало да имаме и АЕЦ Белене, защото конкурсите минаха, земя има, финансирането се доизяснява, а строенето в крайна сметка може и въобще да не се състои! И да, прав си, че строежа не започва с първата копка, но свършва с последната, а е важно точно кой ще направи последната, а не първата копка /или кой ще изготви проекта и т.н. и т.н. ../. Защото по времето на идиотите от тройната коалиция никога нямаше да се намерят пари за тази зала /не че ГЕРБ са стока, но поне за това намериха пари!/.
За промяната на цената и проекта съм напълно съгласен с теб!

Жив и здрав и ти!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

гербаджия 19.03.2011 12:20:15 отговори + 0 0
Борис Елцин остана в историята когато преди 20 години се качи на танк и проведе едно скромно безплатно фестивалче на военното летище Тушино с Куинсрайк,Пантера,Металика и АС/ДС.
Ние очакваме и ще получим - Ивана и Веселин Маринов-
любимците на премиера и вицепремиера!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 19.03.2011 11:36:49 отговори + 0 0
minstrel in the gall, питай чичко гугъл, ако не вярваш - http://sg.stroitelstvo.info/show.php?storyid=735331, чети внимателно, там е написано всичко, което си посочил. И да, колкото и да е неприятно, строежът на една сграда не започва с първата копка на багера.
(притеснителен е и фактът, че намалиха цената като излъгаха, че проектът не е променян в движение, но това са бели кахъри)

Жив и здрав!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.03.2011 10:52:10 отговори + 0 0
Ми земете си направете едно изкуствено моренце, че президента и ББ да не се налага да ходят през лятото до морето...
Може и по един изкуствен Х*Й да си направите...
====================================================
Ще поканят я някоя певачка, я някоя "придворна" група. Но за българина е най-важно да е "без пари" !!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ФЕН 19.03.2011 09:59:42 отговори + 0 0
ДАНО ДА ПОКАНЯТ МЕТАЛИКА. ЩЕ СТАНЕ ШОУ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

minstrel in the gall 19.03.2011 09:37:04 отговори + 0 0
Grosskopf, не че защитавам бат' ти Бойко, но залата бе започната 2009г. края /ноември месец/, така че лапачите от тройната коалиция нямат нищо общо със залата. Не на последно място ще ти кажа, че и терена за залата бе отчужден по времето на кметуването на настоящия министър-председател и предходното правителство нямаше нищо общо с това. Не за друго, ама поне направи залата и няколко магистрални проекта ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

марко тотев 19.03.2011 09:15:50 отговори + 0 0
Само да не поканят Металика за откриването,че като започне да думка "артиста" Улрих може да я събори! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 18.03.2011 22:16:23 отговори + 0 0
Има доста въпросителни върху тази зала, колкото и да й се радвам и аз (освенн, че беше почната от предишното правителство, което си е достатъчна причина)). И една от тях дори е посочена в текста - "пътя трябва да го направите", рече Той. Гледах-гледах и не ми го побира главата (колкото и да е голяма))) как точно ще влизат и излизат 12-18 или колкото там хиляди зрители са, с колите си... Но ще почакаме още малко
Позрави...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

soregashi 18.03.2011 18:42:30 отговори + 0 0
Чакай да стане и ш'се радвам. Сега само тихи мечти за готин звук и концерти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".