Музикалното училище в Армения, възстановено от Tony Iommi и Ian Gillan, отвори врати

20 сеп 2013, 19:46 ч. 282 / 3 0
пред./следв.
Изминаха почти 25 години от опустошителното земетресение в Армения през 1988 г. При него бе разрушена сградата на Музикалното училище в град Гюмри. Малко след това по инициатива на Tony Iommi и Ian Gillan бележити рок музиканти записаха благотворителен сингъл, приходите от който да бъдат използвани за възстановяване на училището. Преди няколко години Iommi и Gillan с изненада установяват, че сградата продължава да е в руини. Тогава те повториха жеста си, създавайки проекта WHOCARES, участие в който взеха Nicko McBrain (IRON MAIDEN), Jason Newsted (екс-METALLICA), Mikko "Linde" Lindstrom (HIM), покойния вече Jon Lord (екс-DEEP PURPLE) и др. Този път мисията се оказва успешна. Днес, 20 септември, Музикалното училище в Гюмри (на снимката) е отворило тържествено своите врати. Поради здравословното си състояние Tony Iommi не е могъл да присъства, но вокалистът на PURPLE Ian Gillan е взел участие в церемонията.
armenia music school


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".