Музиканти от 12 банди в предстоящата "Seattle Night 23"

25 ное 2010, 16:40 ч. 424 / 6 3
пред./следв.
Остават броени дни до 23-ото поредно издание на "Seattle Night". Традиционно, от 7 години насам последният понеделник от месец ноември е отреден за трибюта на PEARL JAM, NIRVANA, SOUNDGARDEN, ALICE IN CHAINS, STONE TEMPLE PILOTS, MAD SEASON, TEMPLE OF THE DOG - имена, оставили трайна следа в световната алтернативна сцена. Концертът, който предстои на 29 ноември, идния понеделник, ще се случи в "Строежа", София. Клубът е домакин за трети път на събитието. Настоящото 23-то издание повтаря изключително успешната концепция от 2006-а година, когато музиканти от 12 различни групи се обединиха в сборни формации. По време на предстоящото издание отново музиканти от точно 12 банди ще сформират абсолютно нови колаборации. Единствено JEREMY ще бъдат в пълния си, вече четиричленен, състав. Наскоро към тях се присъедини бившият клавирист на ПИФ - Любомир Петков. Първата сборна формация носи името MAD SUMMER - аналогично с култовите MAD SEASON. В нея се изявяват музиканти от СЕПУКО 6, SURMATA HARRY'S COPTOR MIX и BLACKOUT. Втората включва членове на AWAKE, DIALOG, SKRE4 и OMNIPRESENT, едни от най-честите участници в повечето издания на Seattle Night - Иван Иванов - вокали, китара; Георги Георгиев - бас, вокали; Andrea Samengo - китара, Андрей - вокали, Ивайло Петров-Пифа - барабани. Третата сборна формация е изключително интересна, тъй като включва музиканти, които сравнително рядко участват в подобни трибюти. Членовете на новосформираната банда са барабанистът на PANICAN WHYASKER Деян Драгиев-Даката, вокалистът и китаристът на ГРАВИТИ КО. Явор Захариев и Ивайло Чалъков, вокалистът на DER HUNDS - Боби Косатката. Като голяма изненада тук е включването на Господин Господинов-Гепи - фронтменът на една от най-емблематичните алтърнатив банди за края на 90-те - СТЕЙН. Билети за Seattle Night 23 се разпространяват в мрежата на "Тикетстрийм" на цена от 10 лв., като броят им е ограничен. Касите, откъдето могат да бъдат закупени - виригите "Офис 1", "М-Тел", "Техномаркет", "На Тъмно", "Ориндж", "Мултирама", както и на място в клуб "Строежа". На 29 ноември, понеделник, "Строежа" отваря с тематична музика от 20:00 ч., а концертната част стартира точно в 22:00 ч.


Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


ScarDust 26.11.2010 10:19:52 отговори + 0 0
Отивам заради Джеръми и Сепуко6. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен1 25.11.2010 20:20:28 отговори + 0 0
Боби Косатката от Der Hunds е уникален. Не си представях, че жив човек освен Корнъл може да изпее Jesus Christ Pose или Slaves & Bulldozers, но Косатката се справя много добре. Не добре, ами направо фантастично. След вокалите, най-трудното нещо при кавъри на Soundgarden са барабаните. Барабанистът на Der Hunds също е перфектен. Тези момчета са черешката на тортата на всеки концерт от Seattle Night. И авторските им неща са хубави. Пу, пу, да не им е уроки Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Yanni 25.11.2010 17:14:14 отговори + 0 0
Бах, този SN май ще бая интересен! :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".