Музиканти от GUNS N' ROSES, AYREON, KAMELOT и др. участват в интегриран концептуален албум/видео игра

7 мар 2014, 10:48 ч. 185 / 2 1
пред./следв.
"The Birdcage" е проект на музикалния продуцент и композитор Arnold Nesis за интегриран концептуален албум/видео игра. В начинанието ще вземат участие известни изпълнители, сред които Arjen Lucassen (AYREON), Snowy Shaw (THERION), Ruud Jolie (WITHIN TEMPTATION), Ron "Bumblefoot" Thal (GUNS N' ROSES), Casey Grill (KAMELOT), Derek Sherinian (ex-DREAM THEATER) и Lisa Middelhauve (XANDRIA). Идеята е да бъде записан концептуален албум и да бъде създадена видеоигра за него. Албумът няма да е саундтрак към видеоиграта и ще се предлага и самостоятелно като аудио-диск. Играта няма да бъде такава, която просто да се цъка, а заедно с музикалната част ще формират един интегриран продукт. Може да се представи като много сложен, интерактивен и скъп видеоклип, който потребителят контролира по време на целия албум. Музиката ще бъде комбинация от прогресив рок и метъл, симфонични оркестрации и саундтрак за видеоигри. Действието на видеоиграта ще представлява съвременна трактовка на приказката за "Красавицата и Звяра" със силно наблягане на т.нар. "Стокхолмски синдром". Гита е бедно момиче, което работи като сервитьорка, живее с баща си алкохолик и мързеливата си неприятна по-голяма сестра. Един ден Гита решава да напусне семейството си, тъй както е сторила майка й още преди много години. В това време баща й губи голяма сума пари на хазарт от мистериозен богат мъж на име Брес. Последният иска Гита като залог за живота на бащата. Момичето е затворено от Брес в изоставено индустриално хале. От ден на ден обаче заложничката все повече се привързва към похитителя си, които води до обрати в действието и неочакван край. По-долу може да видите кратък трейлър на проекта.

the-birdcage-characters

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Виенски кифъл 7.03.2014 10:52:11 отговори + 0 0
Casey Grill(o) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".