На 2 октомври в Пловдив ще бъде открита "Пост-културна сцена"

24 сеп 2015, 14:42 ч. 1536 / 4 1
пред./следв.

Получихме следното съобщение:

На 02.10.2015 г. ще бъде дадено начало на „Post culture stage“/ „Пост-културна сцена“ в гр. Пловдив - новата платформа, чийто слоган е „Изкуство, а не арт“.

Пост-културната сцена ще заеме мястото на подземната част на клуб „Петното на Роршах“. Зад идеята на тази сцена се крият не само музикални събития, а една съвкупност от културозапазващи дейности. Литературни клубове и четения, концерти, тематични вечери, кинопрожекции, изложби и театър.

В официалното обръщение, публикувано по-долу, може да разберете кредото на съставителите на този проект. В него е заложена идеята за взаимопомощ между хора, готови да поставят статуквото под въпрос, чрез единственото нужно средство за това - развитието.

Идеята за пост-културната сцена представлява логичното разгръщане на поредиците „Последните първи“, "City Rock Gigs", "Spirt & Spirit". Възникването ѝ се аргументира от липсите в културния живот, осъзнати с развитието на тези платформи.

Така създателите (Александър Секулов, Никола Николов и Антон Шнитер) обещават на изнурените от бутафория зрители авантгарден и пъстър клубен сезон с „Post-culture stage”.

Началото от събитийна гледна точка ще бъде даден от Wosh MC, който ще е посткултурен гид на първия ден от откриването на Пост- Културната сцена- 02.10.2015

"Не сте чували за Уош? Едва ли.На обещаващата маса ще бъде сервирана инжекция пълна със затоплена течност. Съставки: думи, облечени в изящен синхрон, в компанията на режещо усещане към ежедневието, малко цинизъм, като от разочарован любовник, горест на млад нерез и истина, но недвусмислена, като срок на годност на кисело мляко.
Господар на церемонията – великоизящният мосю Wosh!"

На 03.10.2015 г. който се явява вторият ден от откриването на сцената ще се качат This Burning Day, така създателите на Пост-културната сцена опитват да обхванат, макар различни стилово, но социално общи музикални насочености.

"This Burning Day могат да бъдат описани като изстисквачи на съвремието. Те са хванали в своите ръце музиката, която е на ръба на новото, и са я направили своя собствена. Пълните със звук последователни мелодии, раздиращите вокали, противопоставени на галещите ушите партии, ще ти държат погледа прикован към сцената непрестанно. "

Кредо на Пост-културната сцена:
„Културата умря, превръщайки се в арт. И какво от това? Какво следва? Следва един мираж от разнолики информационни обещания. Една криза (крива?) на лутането. Там сте вие, там сме и ние.

Но какво можем да направим? Можем да дадем алтернатива. Да построим един кувиоз за културата, който да я запази, отгледа и развие в нейния най-чист и неподправен вид. Това може да стане само по един начин – да се влеем в нея като едни животоспасяващи флуиди. Всички ние. Присъстваме на смъртта на културата и създаването на пост-културната сцена.

Добре дошли.

Post-culture stage.
Изкуство, а не арт. 02.10.2015.”

Facebook page: www.facebook.com/postculturestage
Address : Ул. " Йоаким Груев " 36 гр. Пловдив

 

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


........... 24.09.2015 16:55:14 отговори + 4 0
Видях ги аз какви "изкуства" се предлагат по тесните улички на Капана и всички претенциозни заведениица. Толкова е посредствено всеки път, музиката е толкова "ъндърграунд" и неразбираема за масата посещаващи (не можеш я причислиш към кой да е стил, някви тупа лупа), че по-зле от това едва ли ще стане. Единственото положително нещо е, че града се посещава повече от обикновено. Изложбите, театралните сцени и прожекциите са под всякаква критика. Гледах прожекции на късометражни филми, които могат да докарат човек до повръщане. Ама явно съм от онези дето са непросветени
Та... Дано този път наистина е изкуство, а не просто "арт", защото накрая ще си го посещават само "възвишени" хипстъри и невдъхващи доверие типове от сорта....
Айде със здраве и успех
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".